27- ιδέες- για- ποδιές- του χριστουγεννιάτικου- δέντρου-

27 ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου, για να καλύψουμε τη βάση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Με αυτές τις προτάσεις θα απογειώσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

Κάθε χρόνο τα Χριστούγεννα στολίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και προσπαθούμε να βάλουμε όλη μας την φαντασία και την αγάπη για να βγει όμορφο και γιορτινό. Δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση στα χριστουγεννιάτικα στολίδια, στις γιρλάντες και στα λαμπιόνια.

Εκεί όμως που πρέπει να δώσουμε εξίσου πολύ έμφαση είναι και στις χριστουγεννιάτικες ποδιές του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Οι ποδιές του χριστουγεννιάτικου δέντρου είναι οι βάσεις του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Δείτε ακόμα 25 ιδέες για Elegant χριστουγεννιάτικη διακόσμηση στην κουζίνα

Με άλλα λόγια οι ποδιές είναι υφάσματα, χαλάκια, άλλα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά και χριστουγεννιάτικες βάσεις που εκεί πάνω στηρίζουμε το χριστουγεννιάτικο δέντρο και το κάνουμε να δείχνει ακόμη πιο όμορφο.

Είναι πολύ σημαντικό να ντύνουμε τον “κορμό” του χριστουγεννιάτικου δέντρου με ποδιές κι άλλες βάσεις διότι δεν είναι όμορφο αισθητικά να φαίνεται σε ένα κατά τα άλλα υπέρλαμπρο χριστουγεννιάτικο δέντρο το μεταλλικό τελείωμα του.

Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε 27 μοντέρνες και πανέμορφες ιδέες για ποδιές στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ποδιές από ύφασμα, ποδιές από χαλιά, ποδιές βγαλμένες από χριστουγεννιάτικο παραμύθι αλλά και diy βάσεις. Διαβάστε παρακάτω: 

Ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από παλιά σεντόνια

Θα ξεκινήσουμε το σημερινό μας χριστουγεννιάτικο αφιέρωμα με μία diy ιδέα για χριστουγεννιάτικες ποδιές. Μπορούμε λοιπόν να επιλέξουμε ένα παλιό μας σεντόνι που δεν μας αρέσει άλλο αλλά παραμένει σε καλή κατάσταση και να το τυλίξουμε περίτεχνα γύρω από το μεταλλικό τελείωμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

Χριστούγεννα 2021: 27 ιδέες για τις ποδιές του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από μάλλινα υφάσματα

Επίσης μπορούμε να αγοράσουμε από μαγαζιά με υφάσματα και κλωστές μάλλινα υφάσματα στις διαστάσεις που ταιριάζουν στο χριστουγεννιάτικο δέντρο μας και να ντύσουμε το μεταλλικό του τελείωμα με αυτά. Επίσης μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε δικά μας παλιά ρούχα όπως κασκόλ και πουλόβερ. Θα είναι πιο ζεστό και χουχουλιάρικο το αποτέλεσμα.

χριστουγεννιάτικη-ποδιά-από-πουλόβερ-

Στολίστε την βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου με χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Αν θέλετε το δικό σας χριστουγεννιάτικο δέντρο να είναι βγαλμένο από παραμύθι τότε μπορείτε να φτιάξετε μία όμορφη χριστουγεννιάτικη ποδιά για την βάση του από λευκά χαλάκια, μαξιλάρια του καναπέ με χριστουγεννιάτικα σχέδια και μερικά χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά όπως ταράνδους και τον αγαπημένο μας Άγιο Βασίλη.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-δώρα-και-χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από μάλλινα χαλάκια

Μία οικονομική, σικ και εξίσου μοντέρνα και άκρως χριστουγεννιάτικη ιδέα για ποδιά είναι και το παρακάτω. Βάλτε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας πάνω σε ένα χαλί που θα έχει χρώμα που να ταιριάζει με τα στολίδια του δέντρου σας. Τόσο απλά, τόσο χριστουγεννιάτικα.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-χαλί-

Δείτε ακόμα 40 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυσικά υλικά

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-χαλί-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από φλοκάτες

Αν έχετε μοντέρνες ή και πιο vintage φλοκάτες που δεν χρειάζεστε άλλο μπορείτε να τις τοποθετήσετε γύρω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Με αυτόν τον τρόπο θα φτιάξετε μία φανταστική χριστουγεννιάτικη ποδιά και θα απογειώσετε ακόμη περισσότερο την αισθητική του χριστουγεννιάτικου δέντρου.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-φλοκάτη-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από υφάσματα που δεν χρειαζόμαστε

Επειδή οι καιροί που διανύουμε είναι δύσκολοι δεν σημαίνει ότι πρέπει να χάσουμε το γούστο μας και την αισθητική μας. Βρείτε λοιπόν υφάσματα μέσα στο σπίτι που να μην τα χρειάζεστε άλλο και απογειώστε την εμφάνιση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας τοποθετώντας τα στην βάση του.

Εναλλακτικά μπορείτε να βάλετε το κατοικίδιό σας να κοιμάται κάτω από το δέντρο. Στολίδι είναι από μόνο του, σωστά; Αρκεί βέβαια να μην είναι γάτα και σας το κατεβάσει πριν προλάβετε να πείτε “Χριστούγεννα 2021”.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-ύφασμα-

Ποδιά για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με παλιά ρούχα

Αν έχετε μικρό σπίτι τότε κατά πάσα πιθανότητα θα στολίσετε και μικρό χριστουγεννιάτικο δέντρο. Ακόμη και μεγάλο σπίτι να έχετε είναι πολύ πιθανό σε μερικά δωμάτια να υπάρχουν εξίσου μικρά χριστουγεννιάτικα δέντρα.

Σε αυτή την περίπτωση μία παλιά σας μπλούζα ή ένα παλιό σας πουλόβερ αρκεί για να συνθέσει την καινούρια σας χριστουγεννιάτικη ποδιά. Οικονομικές και μοντέρνες λύσεις λοιπόν.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-πουλόβερ-

Χριστουγεννιάτικη ποδιά από πομ πομ

Τα πομ πομ είναι η νέα τάση της εποχής που ξεκίνησα 3 χρόνια πριν από τις γυναικείες τσάντες. Αν θέλετε λοιπόν να απογειώσετε την διακόσμηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας τότε μπορείτε να τοποθετήσετε τόσο στα χριστουγεννιάτικα στολίδια όσο και στην χριστουγεννιάτικη ποδιά μερικά αγαπημένα σας πομ πομ.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-πομ πομ-

Φτιάξτε χριστουγεννιάτικη ποδιά από δώρα και χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά

Οι χριστουγεννιάτικες ποδιές στην ουσία καλύπτουν το άχαρο ατσάλινο τελείωμα του δέντρου. Δεν είναι ανάγκη λοιπόν να είναι από ύφασμα. Σαν χριστουγεννιάτικη ποδιά θα μπορούσαμε να υπολογίσουμε οτιδήποτε είναι σε θέση να καλύψει αυτό το τελείωμα του δέντρου. Παρακάτω βλέπουμε μία εναλλακτική που μας άρεσε πολύ. Σε εσάς;

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-χριστουγεννιάτικα-διακοσμητικά-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από χαρτί

Αν θέλετε να πάρετε ένα αληθινό χριστουγεννιάτικο δεντράκι με την προϋπόθεση να μην το πετάξετε μετά τις γιορτές (λίγη οικολογία παιδιά δεν βλάπτει) τότε μπορείτε να το διατηρήσετε μέσα στην γλάστρα του και να ντύσετε την γλάστρα με ένα κομμάτι χαρτί.

Μπορείτε να βάλετε στο χαρτί γιρλάντες ή να αφήσετε τα παιδιά να το ζωγραφίσουν με χριστουγεννιάτικα σχέδια και χριστουγεννιάτικες αναπαραστάσεις.

χριστουγεννιάτικη βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-χαρτί-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από ανακυκλώσιμες τσάντες

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις ανακυκλώσιμες τσάντες σας και να αποθηκεύσετε μέσα σε αυτές το αληθινό δεντράκι μαζί με την γλάστρα του. Έτσι και θα έχετε μία μοντέρνα χριστουγεννιάτικη πρόταση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο και θα γλιτώσετε χώματα και νερά γύρω από την γλάστρα.

χριστουγεννιάτικη βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-ανακυκλώσιμες τσάντες- χριστουγεννιάτικες-ποδιές-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-ιδέες-

Φτιάξτε πουγκί με την χριστουγεννιάτικη ποδιά

Το θέμα δεν είναι να βρείτε το υλικό για την χριστουγεννιάτικη ποδιά του δέντρου. Το θέμα είναι να βρείτε και τρόπο να την τοποθετήσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Η παρακάτω εικόνα λοιπόν σας δείχνει μία εναλλακτική λύση που μπορεί να σας δώσει έμπνευση.

χριστουγεννιάτικη-ποδιά-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-σχήμα-πουγκί-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από παλιά κατσαρόλα

Αν έχετε ένα αληθινό δέντρο και θέλετε να γίνει αυτό το χριστουγεννιάτικο δεντράκι σας για φέτος δεν έχετε παρά να το μεταφέρετε με το χώμα του μέσα σε μία παλιά κατσαρόλα. Έτσι με τον πιο οικονομικό τρόπο θα έχετε μία νέα γλάστρα για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-κατσαρόλα-

Φτιάξτε βάση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο με το σκαμπό

Επίσης μπορείτε να τοποθετήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας πάνω σε ένα μοντέρνο σκαμπό που ήδη υπάρχει στο σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε μία μοντέρνα πρόταση για χριστουγεννιάτικη βάση ή ποδιά και επίσης θα κάνετε το δέντρο σας να μοιάζει ακόμη πιο ψηλό.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-με-σκαμπό-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από τσίγκινους τενεκέδες

Στις ποδιές ανήκουν και οι χριστουγεννιάτικες βάσεις. Έτσι μπορείτε να φτιάξετε μία διαφορετική χριστουγεννιάτικη βάση ή ποδιά με τσίγκινο τενεκέ. Είτε έχετε αληθινό είτε ψεύτικο δέντρο αυτή η λύση θα σας αρέσει πολύ. Στο αληθινό δέντρο μην ξεχάσετε το χώμα του και μην παραλείψετε να το προσέχετε και μετά τις Γιορτές.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-τσίγκινο τενεκέ-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από παλιά τελάρα

Φυσικά μπορείτε να τοποθετήσετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ακόμη και μέσα σε παλιά τελάρα. Σίγουρα τα περισσότερα σπίτι διαθέτουν παλιά τελάρα και αυτή η λύση είναι μία μοναδική πρόταση για μία μίνιμαλ χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

χριστουγεννιάτικη-βάση-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-από-τελάρα-

Χριστουγεννιάτικη ποδιά από βαμβάκι

Μπορείτε να πάρετε ένα παλιό τελάρο ή ένα παλιό καλάθι και να το γεμίσετε με βαμβάκι. Τοποθετήστε μέσα εκεί το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας και κάντε το να φαίνεται ότι είναι χιονισμένο. Μία εξαιρετική πρόταση που θα την υιοθετήσουμε σίγουρα. Πρώτα βάζουμε το δέντρο μέσα στο σκεύος και μετά το βαμβάκι.

χριστουγεννιάτικη-ποδιά-με-βαμβάκι-για-το-δέντρο-

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από παλιά λάστιχα αυτοκινήτου

Μπορείτε να φτιάξετε μία πανέμορφη χριστουγεννιάτικη βάση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας χρησιμοποιώντας λάστιχο αυτοκινήτου. Απλά βάψτε το λάστιχο στο χρώμα της αρεσκείας σας αφού πρώτα το πλύνετε και απογειώστε την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση.

χριστουγεννιάτικη-βάση-από-λάστιχο αυτοκινήτου-για-το-δέντρο-

χριστουγεννιάτικες-ποδιές-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-ιδέες-

Τοποθετήστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας μέσα σε ένα διακοσμητικό κουτί

Επίσης μπορείτε να φτιάξτε μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη ποδιά ή μία υπέροχη χριστουγεννιάτικη βάση τοποθετώντας το δέντρο σας μέσα σε ένα διακοσμητικό κουτί. Θα είναι μία πολύ μοντέρνα πρόταση που θα κάνει την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σας να μαγνητίσει τα βλέμματα.

χριστουγεννιάτικες-ποδιές-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-ιδέες-

χριστουγεννιάτικες-ποδιές-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-ιδέες-

Βάση για το χριστουγεννιάτικο δέντρο από παλιό καλόγερο

Αν σας χάλασε η βάση του χριστουγεννιάτικου δέντρου δεν χρειάζεται να πάρετε καινούρια βάση ή καινούριο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείτε να το τοποθετήσετε μέσα στα πόδια ενός παλιού καλόγερου. Μία ανέξοδη και πανεύκολη diy λύση.

χριστουγεννιάτικη-βάση-από-καλόγερο-για-το-δέντρο-

Δείτε ακόμη Χριστουγεννιάτικα νύχια 2021 – 2022: Όλες οι τάσεις

χριστουγεννιάτικες-ποδιές-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-ιδέες-

χριστουγεννιάτικες-ποδιές-για-το-χριστουγεννιάτικο δέντρο-ιδέες-

 

Ιδέες για ποδιές χριστουγεννιάτικου δέντρου από πόδια καλικάντζαρου

Αν τα πηγαίνετε καλά με την ραπτική και τις χειροτεχνίες μπορείτε να φτιάξετε μόνοι σας μία χριστουγεννιάτικη ποδιά. Σε ένα ύφασμα πουά ράψτε έναν υφασμάτινο καλικάντζαρο. Μπορείτε και να τον κολλήσετε με ισχυρή κόλλα ή να αγοράσετε κάτι παρόμοιο έτοιμο από μαγαζιά με εποχιακά.

χριστουγεννιάτικη-ποδιά-για-το-χριστουγεννιάτικο-δέντρο-ιδέες-

All photos via: Pinterest

Δείτε εδώ τα πάντα για τη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με ένα κλικ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close