30 ιδέες για την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

30 ιδέες για κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Για τις κορυφές των δέντρων δεν υπάρχουν μόνο τα αστέρια. Δείτε μαζί μας 30 ιδέες για να διακοσμήσετε την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου με τους πιο μοντέρνους τρόπους.

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι παράδοση τόσο στην Ελλάδα όσο και σε άλλες χώρες του εξωτερικού κάθε Χριστούγεννα. Πολύχρωμα λαμπιόνια, στρας, χριστουγεννιάτικες κορδέλες, χριστουγεννιάτικες γιρλάντες, χριστουγεννιάτικες μπάλες σε διάφορα χρώματα, στρας και γκλίτερ.

Μέσα σε όλα αυτά φυσικά αυτό που απογειώνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο μας είναι και το χριστουγεννιάτικο στολίδι που θα βάλουμε στην κορυφή του δέντρου. Τα παιδιά μας λατρεύουν να τοποθετούν αυτό το το στολίδι στο δέντρο διότι στολίζοντας την κορυφή ουσιαστικά ολοκληρώνουμε τον στολισμό και εγκαινιάζουμε τα Χριστούγεννα.

Δείτε ακόμα 23 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση σε κόκκινo καρό

Συνήθως στην Ελλάδα αλλά και σε άλλες χώρες του εξωτερικού στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου τοποθετούμε ένα αστέρι που συμβολίζει το αστέρι της Βηθλεέμ. Σήμερα όμως αποφασίσαμε να ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και να σκεφτούμε έξω από το κουτί.

Κάναμε λοιπόν μία έρευνα και συγκεντρώσαμε για εσάς 30 μοντέρνες ιδέες για να στολίσετε την κορυφή του δέντρου κάπως διαφορετικά. Κορδέλες, καπέλα, ζαχαρωτά, φυτά και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε στην κορυφή του δέντρου, όπως επίσης και ιδέες για αστέρια. Διαβάστε παρακάτω: 

Ιδέες για κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου : Θεατρικό καπέλο

Ξεκινάμε το σημερινό μας άρθρο με μία θεατράλε πρόταση. Αν αγαπάτε την τέχνη και θέλετε να κάνετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας πιο καλλιτεχνικό αλλά και πιο παιχνιδιάρικο μπορείτε να βάλετε στην κορυφή του ένα θεατρικό μεγάλο καπέλο. Είναι μία άκρως πρωτότυπη πρόταση.

30 ιδέες για να διακοσμήσετε την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ιδέες για κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου : Γλειφιτζούρια για  κορυφή

Πέρσι τα Χριστούγεννα ξεκίνησε μία τάση στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση που περιλάμβανε ζαχαρωτά στην διακόσμηση. Γλειφιτζούρια, καραμέλες και άλλα ζαχαρωτά θα στόλιζαν το δέντρο και το σπίτι μας ολόκληρο. Αυτή η τάση συνεχίζεται και φέτος και μπορείτε να την υιοθετήσετε κι εσείς.

Απλά βάλτε μερικά μεγάλα γλειφιτζούρια στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Τα Χριστούγεννα είναι μία…γλυκιά γιορτή και σίγουρα θα ταιριάζει πολύ στο κλίμα. Εντάξτε και μερικά χριστουγεννιάτικα στολίδια σε σχέδιο ζαχαρωτού και στο υπόλοιπο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

γλειφιτζούρια-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-ιδέες-

Βελούδινο αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μπορείτε να βάλετε ένα βελούδινο χριστουγεννιάτικο αστέρι στο χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείτε να βρείτε τέτοια βελούδινα αστέρια στην αγορά ή να τα φτιάξετε και μόνοι σας αν είστε καλοί στην κοπτοραπτική.

βελούδινο-αστέρι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-ιδέες-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Αστέρι με γκλίτερ

Το παρακάτω χριστουγεννιάτικο αστέρι είναι κλασικό για κάθε χριστουγεννιάτικο δέντρο. Μπορείτε λοιπόν φέτος να το υιοθετήσετε κι εσείς αν αγαπάτε την κλασική χριστουγεννιάτικη διακόσμηση. Έχει γκλίτερ τις περισσότερες φορές και προσφέρει λάμψη σε κάθε χριστουγεννιάτικο δέντρο.

χριστουγεννιάτικο-αστέρι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-ιδέες-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Κορδέλα σε σχήμα φιόγκου

Αν δεν έχετε χρήματα για να στολίσετε την κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου και σας χάλασε η παλιά σας κορυφή ή θέλετε να αλλάξετε λίγο την διακόσμηση η παρακάτω ιδέα, θα σας αρέσει πολύ. Μία μεγάλη κορδέλα που θα την δέσετε σε φιόγκο στην κορυφή του δέντρου σας.

κορδέλα-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-ιδέες-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Μοντέρνες κορυφές στο χριστουγεννιάτικο δέντρο

Μπορείτε να βρείτε στην αγορά χριστουγεννιάτικα αστέρια σε πιο μοντέρνα και ρεαλιστικά σχέδια. Η παρακάτω ιδέα κάνει το αστέρι να φαίνεται απλά φωτεινό. Ξεφεύγει από τα παραδοσιακά σχέδια των αστεριών και είναι πιο μοντέρνο και πιο ρεαλιστικό αφού απεικονίζει το αστέρι όπως φαίνεται στα μάτια μας κάθε βράδυ.

μοντέρνα χριστουγεννιάτικα διακοσμητικά-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-ιδέες-

Κόκκινο χριστουγεννιάτικο αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Φυσικά και μπορείτε να παίξετε με το φλογερό κόκκινο σε όλη την χριστουγεννιάτικη διακόσμηση του σπιτιού. Οπότε και στο δέντρο σας. Διαλέξτε ένα κόκκινο χριστουγεννιάτικο αστέρι και κάντε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας πιο όμορφο από ποτέ.

κόκκινο-αστέρι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-ιδέες-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου : Χριστουγεννιάτικες μπότες

Τα Χριστούγεννα οι χριστουγεννιάτικες μπότες δίνουν και παίρνουν. Χριστουγεννιάτικες μπότες φοράει ο Άγιος Βασίλης και φυσικά μπότες φοράμε κι εμείς σε περιοχές που χιονίζει ή που κάνει απλά πολύ κρύο και βρέχει. Μπορείτε λοιπόν να μπείτε στο κλίμα της εποχής τοποθετώντας δύο χριστουγεννιάτικα μποτάκια στην κορυφή του δέντρου.

μπότες-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-ιδέες-

Δείτε ακόμα 40 ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με φυσικά υλικά

ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-

Βάλτε ένα γράμμα στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου σας

Λοιπόν η παρακάτω πρόταση εκτός από εναλλακτική και μοντέρνα μπορεί άνετα να κάνει το δέντρο σας να έχει παραπάνω συναισθηματική αξία. Βάλτε το αρχικό γράμμα του ονόματος από ένα αγαπημένο πρόσωπο στο χριστουγεννιάτικο δέντρο.

Ένα πρόσωπο που χάσατε πρόσφατα και που θέλετε να “γιορτάσετε” κατά κάποιο τρόπο τα Χριστούγεννα και φέτος μαζί του. Το γράμμα του συντρόφου ή του άντρας σας ή το γράμμα του παιδιού σας. Είναι μία πρόταση που κάνει το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας κομμάτι της ζωής σας.

γράμμα-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Χριστουγεννιάτικα στολίδια στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Επίσης μπορείτε να διαλέξετε ένα αγαπημένο χριστουγεννιάτικο στολίδι που έχει την επιλογή να στερεώνεται στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Με αυτόν τον τρόπο θα κάνατε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας πιο εναλλακτικό και όμορφο.

Τέτοια στολίδια μπορείτε να βρείτε στα μαγαζιά με εποχιακά και αν ρωτήσετε τους υπαλλήλους θα σας κατευθύνουν κατάλληλα. Μην το φοβηθείτε. Εμείς θα το υιοθετούσαμε άνετα!

χριστουγεννιάτικο-σπιτάκι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου : Χριστουγεννιάτικο αστέρι από παιχνίδια

Μπορείτε να κάνετε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας ακόμη πιο παιχνιδιάρικο αν έχετε παιδιά ή αν κρύβετε ένα παιδί μέσα σας. Στολίστε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με ένα αστέρι που μοιάζει με ρόδα στο λούνα παρκ.

παιχνίδια-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου- ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-

Χριστουγεννιάτικα κουπάτ στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Αν είστε νοικοκυρά ή νοικοκύρης και μεγαλώνετε παιδιά τότε σίγουρα θα έχετε κουπάτ με χριστουγεννιάτικα σχέδια για τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα σας. Χαλαλίστε ένα από αυτά τα κουπάτ και στολίστε τα στην κορυφή του δέντρου. Για τους λάτρεις της μαγειρικής.

Επίσης είναι πολύ φθηνά οπότε μπορείτε να πάρετε ένα τέτοιο κουπάτ αποκλειστικά για το δέντρο. Και του χρόνου τα Χριστούγεννα αν δεν το θέλετε πλέον για το δέντρο θα σας μείνει στην άκρη για τα μελλοντικά σας μπισκότα. Πρακτικά μυαλά, όχι αστεία!

χριστουγεννιάτικα κουπάτ-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου : Κορόνα στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Κάντε το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας πιο παιχνιδιάρικο και ασχοληθείτε περισσότερο με τα παιδιά σας φτιάχνοντας μαζί τους μία κορόνα από χαρτόνι για το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Διακοσμήστε την κορόνα με γκλίτερ και άλλα διακοσμητικά. Τα παιδιά θα την λατρέψουν.

κορόνα-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Υφάσματα με συναισθηματική αξία στην κορυφή του δέντρου

Επειδή η κορυφή του δέντρου παίζει πρωταρχικό ρόλο στην χριστουγεννιάτικη διακόσμηση μπορείτε να τοποθετήσετε φέτος ένα ύφασμα με συναισθηματική αξία. Το κασκόλ της αγαπημένης σας ομάδας, μία σημαιούλα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

υφάσματα-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Διακοσμητική χιονονιφάδα στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Εκτός από τα αστέρια αυτές που χαρακτηρίζουν τα Χριστούγεννα είναι οι χιονονιφάδες. Έτσι αντί για αστέρι μπορείτε να βρείτε στην αγορά ειδικά διακοσμητικά για τις κορυφές των δέντρων σε σχήμα χιονονιφάδας. Θα κάνει το δέντρο σας ακόμη πιο χριστουγεννιάτικο.

χιονονιφάδες-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου- ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο- ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο- ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-

Δείτε ακόμα Ιδέες για Χριστουγεννιάτικη διακόσμηση με επιρροές από όλο τον κόσμο

ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου : Τρισδιάστατο χριστουγεννιάτικο αστέρι

Άλλο ένα μοντέρνο αστέρι για την κορυφή του δέντρου είναι και το τρισδιάστατο αστέρι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου. Είναι απλά μία υπέροχη πρόταση και πλέον κλασική.

αστέρι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Αλεξανδρινό λουλούδι στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Το αλεξανδρινό λουλούδι είναι ένα παραδοσιακό σχέδιο για τα Χριστούγεννα κι έτσι μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με τα παραδοσιακά Χριστούγεννα βάζοντας αλεξανδρινά λουλούδια στην κορυφή του δέντρου και όχι μόνο.

Δείτε ακόμη Πώς θα ξανανθίσει το Αλεξανδρινό σας τα ερχόμενα Χριστούγεννα

αλεξανδρινό λουλούδι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Φωλιά στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Ποιος σας είπε ότι η φωλιά με τα αυγά είναι μόνο πασχαλινό διακοσμητικό; Φέτος τα Χριστούγεννα θα βάλουμε μία φωλιά με χρυσά αυγά στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου γιατί είναι πανέμορφη πρόταση και γιατί μπορούμε!

φωλιά-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Χριστουγεννιάτικο αστέρι από ξύλο

Μπορούμε να βάλουμε ένα ξύλινο χριστουγεννιάτικο αστέρι στην κορυφή του δέντρου. Αν ασχολείστε με τις χειροτεχνίες αξίζει να σημειωθεί ότι αυτήν την κατασκευή μπορούμε να την φτιάξουμε και μόνοι μας.

ξύλινο-αστέρι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου- ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Φτερά στην κορυφή του χριστουγεννιάτικου δέντρου

Μερικά χρυσά φτερά θα απογειώσουν το χριστουγεννιάτικο δέντρο σας. Ανήκουν σίγουρα στις τάσεις των φετινών Χριστουγέννων αφού είναι χρυσά και το χρυσό θα πρωταγωνιστήσει όχι μόνο στην διακόσμηση αλλά και στο στιλ.

φτερά-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Φαναράκι με ψεύτικο κερί στην κορυφή του δέντρου

Μπορείτε να βάλετε ένα φαναράκι στην κορυφή του δέντρου και φυσικά με ψεύτικο κερί που μπορείτε να βρείτε στα μαγαζιά με εποχιακά και διακοσμητικά για το σπίτι. Μία ζεστή και χουχουλιάρικη πρόταση.

φαναράκι-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου-

Ιδέες για κορυφή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου :Χριστουγεννιάτικο αστέρι με led

Φυσικά μπορείτε να βρείτε στα μαγαζιά με εποχιακά και χριστουγεννιάτικα αστέρια με φώτα led. Είναι μία πολύ πρωτότυπη πρόταση και πολύ φωτεινή. Όμως να προσέξετε να πάρετε το σωστό μέγεθος γιατί αυτά τα αστέρια είναι βαριά κι αν μπουν στο λάθος δέντρο μπορεί να γέρνουν.

φώτα led-στην-κορυφή-του-χριστουγεννιάτικου-δέντρου- ιδέες-για-τον-στολισμό-της-κορυφής-στο-χριστουγεννιάτικο δέντρο-

All photos via: Pinterest

Δείτε εδώ τα πάντα για τη Χριστουγεννιάτικη Διακόσμηση με ένα κλικ

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close