Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2023

Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2023 που λιώνει στο στόμα. Η βασιλόπιτα που είναι σκέτος αφρός και που σίγουρα θα σας ανεβάσει την διάθεση είτε σας τύχει είτε δεν σας τύχει το φλουρί! Καλή Χρονιά!

Το έθιμο θέλει κάθε Πρωτοχρονιά, είτε το βράδυ είτε το επόμενο πρωί να κόβουμε βασιλόπιτα. Αν στο δικό μας κομμάτι βασιλόπιτα κάτσει το φλουρί, τότε σημαίνει πως θα είναι η τυχερή μας χρονιά. Σήμερα λοιπόν θα δοκιμάσουμε μία διαφορετική βασιλόπιτα, που σίγουρα θα γίνει η αγαπημένη όσων προτιμούν τα τσουρέκια από τα κέικ.

Αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι που λιώνει στο στόμα. Μοσχομυριστή, σκέτος αφρός και φυσικά πανεύκολη. Δεν υπάρχει καλύτερος τρόπος να ξεκινήσουμε την νέα χρονιά από το να απολαμβάνουμε όμορφες γεύσεις οπότε σίγουρα αυτή η βασιλόπιτα θα σας ξετρελάνει.

 

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2023

συνταγή-για-βασιλόπιτα-τσουρέκι-

Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα τσουρέκι για το 2023

Ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ με τον αυγοδάρτη, την νωπή μαγιά, το χλιαρό νερό και τα 60 γραμμάρια αλεύρι για τσουρέκια, για να φτιάξουμε το προζύμι. Αφήνουμε το προζύμι σε ζεστό μέρος.

Στην συνέχεια σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε τα 35 γραμμάρια βούτυρο γάλακτος, μαζί με το φρέσκο γάλα, τον χυμό πορτοκαλιού, την μαστίχα, το μαχλέπι και τις βανίλιες.

συνταγή-για-βασιλόπιτα-τσουρέκι-

Επίσης βάζουμε το αλάτι και το ξύσμα πορτοκαλιού και βράζουμε το μείγμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι το μείγμα να ζεσταθεί λίγο και να ομογενοποιηθούν τα υλικά, ανακατεύοντας το μείγμα με ένα σύρμα. Όταν η θερμοκρασία του μείγματος φτάσει στους 40-44 βαθμούς Κελσίου, αποσύρουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά.

Δείτε ακόμα Παραδοσιακή βασιλόπιτα της γιαγιάς

Στο μίξερ χτυπάμε με το σύρμα την ζάχαρη και τα αυγά, μέχρι να αφρατέψει και να ασπρίσει το μείγμα. Καθώς χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη στο μίξερ ρίχνουμε μέσα με αργή ροή – να φαίνεται το μείγμα σαν κλωστή – το μείγμα με το βούτυρο αγελάδος.

Βάζουμε γάντζο στο μίξερ και αρχίζουμε να ζυμώνουμε το μείγμα σε χαμηλή ταχύτητα. Ρίχνουμε μέσα το μισό αλεύρι που αφήσαμε στην άκρη και όταν ενσωματωθεί το αλεύρι, προσθέτουμε το προζύμι. Συνεχίζουμε το ζύμωμα ρίχνοντας κουταλιά κουταλιά το υπόλοιπο αλεύρι.

συνταγή-για-βασιλόπιτα-τσουρέκι-

Ζυμώνουμε για 15-20 λεπτά μέχρι να πάρουμε μία ελαστική και λεία ζύμη. Προσθέτουμε σε 5-6 δόσεις το λιωμένο αγελαδινό βούτυρο χωρίς να σταματάμε καθόλου το ζύμωμα, περιμένοντας προτού προσθέσουμε την επόμενη δόση να έχει απορροφηθεί η προηγουμένη πλήρως.

Δείτε ακόμα Σοκολατένια βασιλόπιτα κέικ

Στο τέλος θα έχουμε μία ελαστική ζύμη που θα έχει μαζευτεί στο γάντζο. Λαδώνουμε ένα σκεύος και βάζουμε μέσα την ζύμη. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για περίπου 45 λεπτά, για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί σε όγκο. Ζυμώνουμε μία φορά με τα χέρια μας, διπλώνοντάς την στα δύο και πατώντας την προς τα κάτω.

 

Την βάζουμε και πάλι σε λαδωμένο μπολ, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για ακόμη 45 λεπτά. Την ζυμώνουμε ξανά με τα χέρια διπλώνοντάς την στα δύο και πατώντας την προς τα κάτω. Στο τέλος της δίνουμε στρογγυλό σχήμα με τα χέρια μας και την βάζουμε σε λαδωμένο ταψί, που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.

συνταγή-για-βασιλόπιτα-τσουρέκι-

Ψεκάζουμε την ζύμη με νερό, και την αφήνουμε και πάλι σε ζεστό μέρος για 40 λεπτά. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150 βαθμούς Κελσίου και ψεκάζουμε και πάλι την βασιλόπιτα με το νερό. Ψήνουμε για 50-55 λεπτά.

Δείτε ακόμα Η καλύτερη συνταγή για βασιλόπιτα το 2023

Λιώνουμε την λευκή κουβερτούρα και την κουβερτούρα γάλακτος σε μπεν μαρί ξεχωριστά. Αφού λιώσουν, τις στρώνουμε πάνω από την κρύα βασιλόπιτα.

συνταγή-για-βασιλόπιτα-τσουρέκι-

Tips για την βασιλόπιτα τσουρέκι

Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο την λευκή κουβερτούρα ή μόνο την κουβερτούρα γάλακτος για να φτιάξουμε απλά τα γράμματα ή για να περιχύσουμε την βασιλόπιτα. Εμάς μας αρέσουν όταν ανακατεύονται μεταξύ τους. Επίσης μπορείτε να διακοσμήσετε με φιλέ αμυγδάλου.

συνταγή-για-βασιλόπιτα-τσουρέκι-

Η συνταγή είναι του φίλου μας Χρήστος Παράσχος

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close