Συνταγή για ατομικά πιτσάκια σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Αφράτα πιτσάκια με τυρί τσένταρ και ζαμπόν σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου για τον γιορτινό μπουφέ αλλά και το γιορτινό τραπέζι. Με μία υπέροχη μαρινάδα από σκόρδο και βούτυρο. Αν το παιδί έχει γενέθλια τα Χριστούγεννα είναι μία τέλεια ιδέα και για το παιδικό πάρτι. Μία συνταγή που έχει ρίξει το TikTok και φτιάχνεται σε 10 λεπτά!
- ζαχαρη 1 κουταλιά της σούπας
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- ξερή μαγιά 2 φακελάκια
- νερό 600 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 2-3 κουταλιές της σούπας
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.000-1.100 γραμμάρια
Υλικά
- βουτυρο 50 γραμμάρια
- σκορδο 2 σκελίδες
- μαιντανος 1-2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- αλατι 1 πρέζα
- κεφαλοτύρι 100 γραμμάρια τριμμένο
Για το άλειμμα
- έμενταλ 50 γραμμάρια περίπου
Για τα αστεράκια
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικος αλμυρός κορμός
Τα πιτσάκια είναι πεντανόστιμα και ψάχνουμε ευκαιρίες και αφορμές για να τα απολαύσουμε! Σήμερα λοιπόν βρήκαμε για εσάς μία υπέροχη συνταγή από το TikTok με ατομικά πιτσάκια σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Εντυπωσιακά, αφράτα, πεντανόστιμα, οικονομικά και πανεύκολα. Τί άλλο να ζητήσει κανείς;
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα ατομικά πιτσάκια σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου:
Εκτέλεση για τα ατομικά πιτσάκια σε σχήμα Χριστουγεννιάτικου δέντρου
Σε μία μεγάλη λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε εκεί την ζάχαρη, την μαγιά, το αλάτι και το ηλιέλαιο. Στην συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, δουλεύοντας την ζύμη παράλληλα.
Σταματάμε να προσθέτουμε αλεύρι όταν πάρουμε μία ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια. Σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά σε ζεστό μέρος. Στη συνέχεια σε αλευρωμένο πάγκο χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μπάλες στο ίδιο μέγεθος και ανοίγουμε την κάθε μπάλα σε φύλλο.
Στρώνουμε το ένα φύλλο στον πάγκο και από πάνω βάζουμε τις φέτες τσένταρ. Πάνω από το τσένταρ απλώνουμε το ζαμπόν. Πάνω από το ζαμπόν βάζουμε το δεύτερο φύλλο και κόβουμε όσα εξέχουν γύρω γύρω μέχρι να έχουμε ένα ορθογώνιο παραλληλόγραμμα, ίσιο.
Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη σούπα βελουτέ
Κόβουμε σε 8 ίσες λωρίδες και τυλίγουμε κάθε λωρίδα σαν δεντράκι. Περνάμε σε κάθε δεντράκι από 1 ξυλάκι για σουβλάκι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, σε ένα ταψί με λαδόκολλα μέχρι να ροδίσουν καλά. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο, το αλάτι και σοτάρουμε το λιωμένο σκόρδο και τον μαϊντανό στο λιωμένο βούτυρο.
Αλείφουμε τα πιτσάκια με το μείγμα του βούτυρου και κόβουμε την γκούντα με κουπάτ αστεράκι. Βάζουμε από ένα αστεράκι, πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι ή όποιο άλλο τυρί μας αρέσει κάθε πιτσάκι και απολαμβάνουμε.
Δείτε την συνταγή αναλυτικά παρακάτω:
@chefgenevieve Cheddar and Ham stuffed Christmas Trees inspired by @Cafe Casino #appetizers #christmasfood #pizza #holidayfood #ad ♬ original sound – Chef Genevieve LaMonaca
Δείτε επιπλέον συνταγές για Χριστουγεννιάτικα πιτσάκια παρακάτω:
Χριστουγεννιάτικα πιτσάκια με λουκάνικο
Δείτε την συνταγή στο happyfoodstube.com
Χριστουγεννιάτικα πιτσάκια με ντοματίνια
Δείτε την συνταγή στο healthyfamilyproject.com
Σπέσιαλ Χριστουγεννιάτικα πιτσάκια
Δείτε την συνταγή στο thecomfortofcooking.com
Χριστουγεννιάτικα πιτσάκια “Χιονάνθρωποι”
Δείτε την συνταγή στο femina.in
Χριστουγεννιάτικα μπισκότα σαν πιτσάκια
Δείτε την συνταγή στο passionforsavings.com
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr