Συνταγή για ατομικά πουγκάκια γαλακτομπούρεκου για κέρασμα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά ή για να εμπλουτίσετε τον μπουφέ σας.
Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά και τα Χριστούγεννα πολλές φορές φτιάχνουμε τόσο γαλακτομπούρεκο, όσο και μπακλαβά ή καρυδόπιτα ή και κανταΐφι! Αυτή τη φορά θα ξεφύγουμε από τα συνηθισμένα και θα φτιάξουμε ατομικά πουγκάκια γαλακτομπούρεκου για να κεράσουμε τους καλεσμένους μας στο ρεβεγιόν αλλά και όλη την περίοδο των Γιορτών.
Αν σας αρέσει το γαλακτομπούρεκο τότε αυτά τα πουγκάκια θα τα λατρέψετε! Είναι μία πολύ ευφάνταστη και έξυπνη ιδέα για ατομικά γαλακτομπούρεκα, που γίνονται σε θήκες muffins και θα σου δείξουμε αναλυτικά όλη την εκτέλεση για να έχεις σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα Χριστουγεννιάτικα πουγκάκια γαλακτομπούρεκου:

Εκτέλεση βήμα προς βήμα για την κρέμα
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα, την ζάχαρη, τα αυγά, το σιμιγδάλι, το λεμόνι και την βανίλια και ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Μόλις πήξει αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και αφήνουμε την κρέμα στην άκρη.
Εκτέλεση βήμα προς βήμα για τα πουγκάκια γαλακτομπούρεκου
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη βανίλια, τη γλυκόζη και την κανέλα και βράζουμε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και να δέσει το σιρόπι. Παίρνουμε μία φόρμα για muffin. Παίρνουμε 1 φύλλο, το βουτυρώνουμε, το διπλώνουμε στη μέση και το κόβουμε στη μέση. Έχουμε δύο τετράγωνα που τα σταυρώνουμε και τα τοποθετούμε στη θήκη για muffin.


Γεμίζουμε με 1μιση κουταλιά της σούπας από την κρέμα και κλείνουμε το πουγκί με τα δάχτυλά. Βουτυρώνουμε καλά και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία και με τα υπόλοιπα φύλλα. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά. Σιροπιάζουμε τα χλιαρά πουγκάκια με κρύο σιρόπι και πασπαλίζουμε με τριμμένο φιστίκι Αιγίνης. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Άλλες συνταγές για γαλακτομπούρεκο που θα λατρέψεις:
- Το γαλακτομπούρεκο της Βέφας Αλεξιάδου
- Γιορτινό γαλακτομπούρεκο από τον Δημήτρη Μιχαηλίδη
- Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με τραγανό φύλλο
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr