γαλακτομπούρεκο-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-με-φύλλο Βηρυτού-χωρίς αυγά-

Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού χωρίς αυγά σαν αυτό που έφτιαχνε η γιαγιά με βελούδινη κρέμα και τραγανό, μελωμένο φύλλο Βηρυτού χωρίς αυγά από την φίλη Τζένη Τσανακτσίδου. Δοκιμάστε το!

Το γαλακτομπούρεκο είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά ταψιού στην Ελλάδα. Με αυτό το τραγανό, σιροπιασμένο, μελωμένο φύλλο του, γεμισμένο με μία αρωματική κρέμα, κανείς δεν μπορεί να πει όχι σε ένα κομμάτι. Όμως όσο περνούν τα χρόνια το γαλακτομπούρεκο χάνει την αίγλη των παλιότερων ετών.

Γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού

Όμως για τις νοικοκυρές και τους νοικοκύρηδες που αγαπούν τις αυθεντικές γεύσεις αυτή η συνταγή θα σας ξυπνήσει παιδικές αναμνήσεις. Παραδοσιακό γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού , που μυρίζει γιαγιά, με τραγανό φύλλο Βηρυτού.

Γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού:

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου 

γαλακτομπούρεκο-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-με-φύλλο Βηρυτού-χωρίς αυγά-

Εκτέλεση για το γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού

Ξεκινάμε την συνταγή μας, φτιάχνοντας αυστηρά την κρέμα. Βάζουμε λοιπόν μία κατσαρόλα στην εστία, σε χαμηλή θερμοκρασία και προσθέτουμε το γάλα και την ζάχαρη. Αφήνουμε τα υλικά μας ζεσταθούν. Έπειτα προσθέτουμε βροχηδόν το χοντρό σιμιγδάλι και ανακατεύουμε γρήγορα.

Μόλις η κρέμα πήξει, την κατεβάζουμε αμέσως από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα την βανίλια και το βούτυρο γάλακτος. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί η κρέμα και να λιώσει το βούτυρο και την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει τελείως.

Αφού κρυώσει τελείως η κρέμα παίρνουμε ένα πυρέξ νούμερο 28 και το βουτυρώνουμε. Λιώνουμε σε ένα κατσαρολάκι το βούτυρο για το φύλλο. Παίρνουμε τα πρώτα 5 φύλλα Βηρυτού. Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο πυρέξ και το ραντίζουμε με το λιωμένο βούτυρο.

Δείτε ακόμα Γαλακτομπούρεκο χωρίς φύλλο

Γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία, ραντίζοντας ενδιάμεσα κάθε φύλλο και με τα άλλα τέσσερα. Από πάνω στρώνουμε την κρύα κρέμα. Πάνω από την κρέμα, στρώνουμε τα άλλα 7 φύλλα Βηρυτού ραντίζοντας κι αυτά τα φύλλα ενδιάμεσα.

Κλείνουμε τα πλαϊνά του γαλακτομπούρεκου και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα το βγάζουμε και το ραντίζουμε με νερό. Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στην τελευταία σχάρα.

Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες

Στο μεταξύ βράζουμε για το σιρόπι το νερό, την ζάχαρη, τον χυμό λεμονιού, το μέλι και την κανέλα για 5 λεπτά μετά το σημείο βρασμού. Σιροπιάζουμε το καυτό γλυκό μας με κρύο σιρόπι.

Tips για το γαλακτομπούρεκο με φύλλο Βηρυτού

Στην συγκεκριμένη συνταγή δεν βάλαμε αυγά, αλλά μπορείτε να προσθέσετε 2 κρόκους, με το μισό σιμιγδάλι. Στο ψυγείο μπαίνει πριν ψηθεί, γιατί παγώνει το βούτυρο και ψήνεται καλύτερα.

γαλακτομπούρεκο-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-με-φύλλο Βηρυτού-χωρίς αυγά-

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close