Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα 2021. Όλες οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα του Δήμου Αθηναίων για να τις επισκεφθείτε εσείς και τα παιδιά σας τα Χριστούγεννα του 2021.

Κάθε Χριστούγεννα όλη η Ελλάδα φοράει τα γιορτινά της. Εκτός από τα σπίτια μας και οι πόλεις ή τα χωριά που ζούμε ντύνονται Χριστουγεννιάτικα και αυτό μας ανεβάζει ακόμη περισσότερο την διάθεση. Χριστουγεννιάτικα δέντρα στις πλατείες, στολισμένα Χριστουγεννιάτικα φυτά στις πόλεις.

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και Χριστουγεννιάτικη μουσική να ακούγεται σε όλα τα κέντρα των αστικών πόλεων. Όλα αυτά είναι άκρως γιορτινά και φυσικά μας βάζουν για τα καλά στο κλίμα των Χριστουγέννων.

Δείτε ακόμα 4 Χριστουγεννιάτικοι προορισμοί στο βουνό για ονειρικές διακοπές

Κι επειδή τα Χριστούγεννα εκτός από μία όμορφη γιορτή είναι και αφορμή για γλέντι υπάρχουν πάντα οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσει. Η Αθήνα έχει πάντα τις περισσότερες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις διότι είναι η πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Επειδή τα Χριστούγεννα είναι τουριστική περίοδος φυσικά και η Αθήνα δε θα μπορούσε να μην έχει ένα γιορτινό πρόγραμμα με Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ταιριάζουν σε όλα τα γούστα και σε όλες τις ηλικίες. Στο σημερινό μας άρθρο λοιπόν θα σας παρουσιάσουμε τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα για το 2021. Διαβάστε παρακάτω: 

Λίγα λόγια για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα για το 2021:

Τα φετινά Χριστούγεννα στο Δήμο Αθηναίων αλλά και σε όλη την υπόλοιπη Ελλάδα είναι γεγονός. Φέτος στην Αθήνα θα υπάρξουν φαντασμαγορικές Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις που ξεκίνησαν ήδη από την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου και θα κρατήσουν μέχρι την Πέμπτη στις 13 Ιανουάριου του 2022.

Αυτές οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα πάρουν μέρος σε 52 διαφορετικά σημεία της Αθήνας. Το πλούσιο Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα υπογράφεται από τον Οργανισμό Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων και από την Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων.

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει περσότερες από 120 δράσεις που αφορούν όλη την οικογένεια, μουσικοθεατρικές παραστάσεις και 7 open – air προβολές. Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην Αθήνα φωταγωγήθηκε μετά από μία φαντασμαγορική εκδήλωση στην πλατεία Συντάγματος και οι δρόμοι των Αθηνών έχουν στολιστεί.

Δείτε ακόμα Μέτσοβο: Ο ιδανικός προορισμός για Χειμερινές διακοπές

Οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα έρχονται να απογειώσουν το Χριστουγεννιάτικο πνεύμα της εποχής στην πόλη και υπόσχονται ξέφρενη διασκέδαση για όλη την οικογένεια. Ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης τονίζει σε δήλωσή του ότι:

«Τα φετινά Χριστούγεννα, η Αθήνα κάνει την κάθε μέρα, μια μεγάλη γιορτή. Μια γιορτή που διοργανώνεται απ’ άκρη σ’ άκρη, που σχεδιάστηκε με τη σκέψη να γεμίσει με χαμόγελα, μικρούς και μεγάλους.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο που έχει προκαλέσει το παρατεταμένο κλίμα της πανδημίας, ο Δήμος Αθηναίων «απαντά» με μουσική, με θέατρο, με χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλους.

Δείτε ακόμα Φθηνοί προορισμοί για τα Χριστούγεννα

Τηρώντας όλα τα υγειονομικά μέτρα προστασίας, καλούμε τους Αθηναίους και τους επισκέπτες της πόλης μας να ζήσουν τη φετινή γιορτινή εμπειρία και να αφεθούν στο Χριστουγεννιάτικο πνεύμα της πόλης».

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: athensvoice.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα 2021: Το παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά

Το παγοδρόμιο στην πλατεία Κοτζιά έχει ανοίξει τις πόρτες του και σας περιμένει ήδη από τις 10 Δεκεμβρίου. Φυσικά το παγοδρόμιο θα είναι σε λειτουργία μέχρι και τις 6 Ιανουαρίου του 2022 και πρόκειται για το μεγαλύτερο παγοδρόμιο στην Αθήνα, το οποίο βρίσκεται απέναντι από το Δημαρχείο των Αθηνών.

Μικροί και μεγάλοι λοιπόν μπορούν να δοκιμάσουν ή και να επιδείξουν τις δυνατότητές τους στο πατινάζ. Υπάρχει ο απαραίτητος εξοπλισμός για την ασφάλεια των συμμετεχόντων και το πατινάζ είναι μία εμπειρία άκρως διασκεδαστική ακόμη και τους πλήρως αρχάριους.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη όμως απαιτείται κράτηση από πριν την οποία μπορείτε να κάνετε μέσα από την ιστοσελίδα www.pagodromio.christmasinathens.gr.

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: athensvoice.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα 2021: Χριστουγεννιάτικη μουσική σε κάθε γωνιά της της Αθήνας

Φυσικά τα Χριστούγεννα αποτελούνται από διαχρονικά αλλά και σύγχρονα Χριστουγεννιάτικα τραγούδια που μας βάζουν στο κλίμα της εποχής και που φυσικά ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την διάθεσή μας. Φέτος τα Χριστούγεννα λοιπόν σε κάθε γωνιά της πόλης, θα υπάρξει Χριστουγεννιάτικη μουσική.

Συγκεκριμένα ο Αθηναϊκός ραδιοφωνικός σταθμός Αθήνα 9.84 στα FM, αυτές τις μέρες επιλέγουν χριστουγεννιάτικα τραγούδια και μουσικές που ακούγονται σε όλα τα κεντρικά σημεία της Αθήνας. Στην πλατεία Συντάγματος και στην Ερμού αλλά και στο Μοναστηράκι και την πλατεία Κοτζιά.

Παράλληλα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα φροντίσει να ξαφνιάσει ευχάριστα τους περαστικούς και στις επτά Δημοτικές κοινότητες της πόλης με μουσικές εκδηλώσεις σε Χριστουγεννιάτικους ρυθμούς.

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: athensvoice.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα 2021: Τα Χριστουγεννιάτικα χωριά της Αθήνας

Από τις Αχαρνές μέχρι και την Κυψέλη, το Παγκράτι και το Γουδή οι γειτονιές της Αθήνας αποκτούν τα δικά τους Χριστουγεννιάτικα χωριά. Συγκεκριμένα από τις 17 Δεκεμβρίου μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου του 2022 ο Άγιος Βασίλης και τα ξωτικά του θα βρίσκονται καθημερινά στις θέσεις τους και υποδέχονται μικρούς και μεγάλους.

Φυσικά στα σημεία θα γίνονται και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές, θα κερνάνε μικρούς και μεγάλους με Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές και θα υπάρξει μέχρι και christmas hand painting αλλά και άλλες Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις.

Σε αυτές τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις θα υπάρξουν επίσης ζογκλέρ, ξυλοπόδαροι, Χριστουγεννιάτικες μασκότ, μαριονέτες αλλά και ταχυδακτυλουργοί. Όλη η Χριστουγεννιάτικη μαγεία για μικρούς και μεγάλους λοιπόν!

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: athensvoice.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα 2021: Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις για όλη την οικογένεια

Από τις 11 Δεκεμβρίου στα Μουσεία, τα Κέντρα Δημιουργικής Μάθησης, τις βιβλιοθήκες αλλά και στην Πινακοθήκη, το Κέντρο Τεχνών και το Πολιτιστικό Κέντρο “Μελίνα” του Δήμου Αθηναίων έχουν ξεκινήσει να διοργανώνονται Χριστουγεννιάτικες δράσεις που αφορούν όλη την οικογένεια.

Υπάρχουν επίσης εικαστικά εργαστήρια, μουσικοκινητικές δράσεις, θεατρικές παιχνίδια, ξεναγήσεις, προγράμματα για παιδιά που φέρνουν τα παιδιά μας πιο κοντά με την πολιτισμικής μας παράδοση, θεατρικές παραστάσεις παιδικού θεάτρου και κουκλοθεάτρου και άλλα πολλά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπάρχουν και online δράσεις που αφορούν μικρούς και μεγάλους, για όσους επιθυμούν να μείνουν στο σπίτι για την δική τους ασφάλεια.

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: athensvoice.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα 2021: Οpen-air προβολές και Χριστουγεννιάτικες θεατρικές παραστάσεις

Αν αγαπάτε το σινεμά φέτος τα Χριστούγεννα επτά διαφορετικά σημεία της πόλης θα μεταμορφωθούν σε ρομαντικά υπαίθρια σινεμά για να προβάλλουν αγαπημένες Χριστουγεννιάτικες ταινίες από τις 17 μέχρι και τις 30 Δεκεμβρίου. Οι ταινίες θα επιλεχθούν από το Athens Open Air Film Festival σε συνεργασία με τις Νύχτες Πρεμιέρας.

Αυτά τα υπαίθρια Χριστουγεννιάτικα σινεμά βρίσκονται στη συμβολή των οδών Ερμού και Ασωμάτων στο Θησείο, στο Θέατρο Κολωνού, στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης, στην πλατεία Μεσολογγίου στο Παγκράτι, στο γήπεδο μπάσκετ Αμπελοκήπων, στο Θέατρο Γκράβας και στο Ζάππειο.

Όμως ο Δήμος Αθηναίων φέτος τα Χριστούγεννα δεν ξέχασε και τους λάτρεις του θεάτρου. Από τις 20 Δεκεμβρίου ο Δήμος Αθηναίων συνεργάζεται με σημαντικές θεατρικές σκηνές της πόλης, που θα προσφέρουν στο κοινό δημοφιλείς θεατρικές παραστάσεις για μικρούς και μεγάλους με ελεύθερη είσοδο.

Δείτε ακόμα Οϊμιάκον: Αυτό είναι το πιο παγωμένο χωριό στην Γη

Συγκεκριμένα το Εθνικό Θέατρο, καθώς και για τα Θέατρα Αθηνά, Αθηνών, Μουσούρη, Μορφές Έκφρασης, Ακροπόλ, Πόρτα, Τόπος Αλλού, Μικρό Χορν, Βέμπο, Νέος Ακάδημος, Βασιλάκου, Δημήτρης Χορν, Πόλη και Ideal Πολυχώρος Πολιτισμού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα υπάρξουν στιγμιότυπα της παιδικής παράστασης του Εθνικού Θεάτρου “Το αγόρι στο Θεωρείο” της Αγγελικής Δαρλάση τα οποία θα είναι προσαρμοσμένα από την σκηνοθέτη Σοφία Μαραθάκη σε flash mobs και θα παρουσιαστούν σε τέσσερις γειτονιές της Αθήνας.

Στο Δημοτικό Μουσικό Θέατρο “Μαρία Κάλλας” στο Ολύμπια η ατμόσφαιρα θα είναι όλη αυτή την περίοδο πολύ γιορτινή. Συγκεκριμένα από τις 18 Δεκεμβρίου ανεβαίνει η κωμική όπερα – κύκνειο άσμα του Σπύρου Σαμάρα με τίτλο  “Η Κρητικοπούλα” σε σκηνοθεσία Πέτρου Ζούλια μουσική διεύθυνση Ανδρέα Τσελίκα.

Δείτε ακόμα Δείτε μαγευτικές εικόνες από ξενοδοχείο στη Σουηδία που είναι ολοκληρωτικά φτιαγμένο από πάγο

Από την άλλη στις 29 Δεκεμβρίου η Φωτεινή Βελεσιώτου μαζί με το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων θα μας περιπλανήσουν μουσικά σε Χριστουγεννιάτικα τραγούδια.

Στις 30 Δεκεμβρίου στην Αθήνα έρχονται και τα «Swinging Christmas» με τους Σταύρο Ρωμανό και Τζένη Καπάδαη με τραγούδια που έγιναν θρυλικά από τους Frank Sinatra και Ella Fitzgerald.

Την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς θα αποχαιρετήσουμε το 2021 με την Χριστουγεννιάτικη συναυλία «The Twelve Days of Christmas» με τραγούδια και ύμνους απ’ όλο τον κόσμο, ενώ υποδεχόμαστε το 2022 με ένα πρωτοχρονιάτικο Gala Όπερας, στις 13 Ιανουαρίου.

Δείτε ακόμα Δημητσάνα: Το διαμάντι της Αρκαδίας είναι ο απόλυτος χειμερινός προορισμός

Η συναυλία στις 13 Ιανουαρίου του 2022 θα είναι αφιερωμένη στον έρ@τα με διάσημες άριες και ντουέτα από τις πιο αγαπημένες όπερες υπό την διεύθυνση του Nikolas Nägele. Στις εκδηλώσεις προστίθεται και το Φουαγιέ του Ολύμπια, στο οποίο γνωστοί καλλιτέχνες θα δίνουν ραντεβού σε ιδιαίτερες μουσικές συναντήσεις.

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: athensvoice.gr

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα 2021: Τα Χριστουγεννιάτικα φαναράκια ευχών στην Αθήνα

Κι όμως φίλες και φίλοι την Παραμονή των Χριστουγέννων ο ουρανός πάνω από την πλατεία Κοτζιά θα γεμίσει με τα παραδοσιακά φαναράκια της Νύχτας των Ευχών.

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: eirinika.gr

Μικροί και μεγάλοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν αυτό το εντυπωσιακό θέαμα συνοδευόμενο από το οπτικοακουστικό show από το Athens Digital Arts Festival με φόντο το Δημαρχιακό Μέγαρο.

Χριστουγεννιάτικες-εκδηλώσεις-στην-Αθήνα-2021-

Photo via: athensvoice.gr

Δείτε το Χριστουγεννιάτικο βίντεο για τις Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στην Αθήνα:

 

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις αποδράσεις στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close