Συνταγή για αφράτα τυροπιτάκια με σπιτική εύκολη ζύμη και γέμιση με φέτα και γιαούρτι. Για το ταπεράκι της παραλίας, τις διακοπές ή και το παιδικό πάρτι. Μαμαδίστικα, εύκολα, χορταστικά και νόστιμα
Υλικά:
- Γάλα φρέσκο 1 ποτήρι χλιαρό
- νερό 1 ποτήρι χλιαρό
- ηλιέλαιο 1 ποτήρι
- ξερή μαγιά 1 φακελάκι
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 700 - 800 γραμμάρια
Για τη γέμιση:
- φέτα 500 γραμμάρια
- αυγα 1
- πιπέρι Κατά βούληση
- Γιαούρτι στραγγιστό 1 κεσεδάκι
Για το άλειμμα:
- αυγα 1
Τα τυροπιτάκια είναι η εύκολη λύση για κάθε νοικοκυρά. Γιατί λοιπόν να δίνουμε τα λεφτά μας για κατεψυγμένα τυροπιτάκια αμφιβόλου ποιότητας, όταν μπορούμε να φτιάξουμε τα δικά μας, σπιτική τυροπιτάκια σκέτος αφρός; Δοκιμάστε αυτά τα τυροπιτάκια με γέμιση γιαουρτιού και δεν θα τα αλλάζετε με κανένα άλλο τυροπιτάκι.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με γέμιση γιαουρτιού:

Εκτέλεση για τα τυροπιτάκια με γέμιση γιαουρτιού
Αρχικά φτιάχνουμε τη ζύμη βάζοντας σε ένα μπολ το χλιαρό γάλα, το χλιαρό νερό, το ηλιέλαιο και την ξερή μαγιά. Προσθέτουμε την ζάχαρη και το αλάτι και ανακατεύουμε καλά. Έπειτα προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά επιπλέον νερό μέχρι να πάρουν μία ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Τυροπιτάκια για τη παραλία
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε να φουσκώσει σε ζεστό μέρος. Στο μεταξύ σε ένα άλλο μπολ θρυμματίζουμε τη φέτα και την ανακατεύουμε με το αυγό, το στραγγιστό γιαούρτι και το πιπέρι. Αφού έχει φουσκώσει η ζύμη την χωρίζουμε σε μπαλάκια, τα ανοίγουμε σε φυλλαράκια και γεμίζουμε το κάθε φυλλαράκι με λίγη γέμιση.
Τυροπιτάκια με κατίκι Δομοκού
Κλείνουμε καλά, σφραγίζουμε τα πιτάκια με το πιρούνι και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. Τα ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν καλά.

από τη φίλη μας Παλμιρα Αριστου.
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr