Gluehwein: Συνταγή για Χριστουγεννιάτικο ζεστό γλυκό κρασί! Σήμερα θα δοκιμάσουμε το παραδοσιακό χριστουγεννιάτικο κρασί της Ευρώπης! Συγκεκριμένα αυτό το κρασί είναι διαδεδομένο στις κρύες χώρες της βόρειας Ευρώπης.
Είναι ένα ζεστό γλυκόπιοτο κρασί που ρέει άφθονο στις πλατείες της Γερμανίας, της Τσεχίας, της Ολλανδίας, της Σουηδίας και μερικές ακόμη βόρειες χώρες της Ευρώπης.
Αυτό το κρασί το έχουν δοκιμάσει πολλοί Έλληνες που βρέθηκαν σε κάποιες ευρωπαϊκές χώρες της βόρειας Ευρώπης και ξετρελάθηκαν. Όμως στην χώρα μας δεν είναι τόσο διαδεδομένο. Μας αρέσει όμως να ανταλλάζουμε κουλτούρες, ήθη και έθιμα οπότε σήμερα θα δοκιμάσουμε αυτό το γλυκόπιοτο κρασί.
Δείτε ακόμη το γλυκόπιοτο λικέρ πορτοκάλι – Έτοιμο σε 2 μέρες
Δεν έχει άδικο το παρατσούκλι “το κρασί της ευτυχίας” ! Είναι ένα κρασί που πίνετε ζεστό τις κρύες χριστουγεννιάτικες νύχτες δίπλα από το τζάκι! Ένα χριστουγεννιάτικο κρασί που θα σας ξετρελάνει. Δεν συνοδεύει το φαγητό μας όμως είναι ένα γλυκόπιοτο απεριτίφ. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:
Εκτέλεση
Αξίζει να σημειωθεί ότι κανονικά το κρασί πρέπει να αρωματιστεί σε μπεν μαρί γιατί δεν πρέπει να κοχλάσει καθόλου και να χαθεί το αλκοόλ του. Οπότε διαλέγουμε δύο κατσαρόλες. Στην μία βάζουμε νερό μέχρι κάτω από την μέση και βάζουμε μία άλλη κατσαρόλα από πάνω προσέχοντας να μην ακουμπάει στο νερό.
Ανάβουμε το μάτι σε μέτρια φωτιά και περιμένουμε να ζεσταθεί το σκεύος του μπεν μαρί. Κόβουμε το ένα πορτοκάλι στην μέση και “καρφώνουμε” τα μοσχοκαρφιά στο ένα μισό. Στίβουμε τον χυμό από τα άλλα 1/2 πορτοκάλια και βάζουμε στην κατσαρόλα όλα μας τα υλικά.
Ανακατεύουμε ανά διαστήματα και προσέχουμε να μην κοχλάσει για 1/2 ώρα περίπου. Παράλληλα δοκιμάζουμε την γεύση και το κατεβάζουμε από την φωτιά όταν θεωρήσουμε ότι είναι τόσο αρωματισμένο όσο θέλουμε. Επίσης αφαιρούμε τις κανέλες, το πορτοκάλι και τα γαρίφαλα μόλις το απομακρύνουμε από την φωτιά.
Tips
Παρόλα αυτά γίνεται και χωρίς την εφαρμογή μπεν μαρί σε πολύ χαμηλή φωτιά μέχρι να αρωματιστεί ωραία το κρασί. Αντί για χυμό πορτοκαλιού μπορούμε να βάλουμε χυμό μήλου. Αν το θέλουμε πιο δυνατό μπορούμε να προσθέσουμε ρούμι.
Το 1 λίτρο ζεστό κρασί δεν προσφέρεται για αποθήκευση. Είναι ζεστό κρασί για να καταναλωθεί την ίδια στιγμή της παρασκευής. Αναλογικά του ενός λίτρου, υπολογίζουμε να φτιάξουμε λιγότερη ποσότητα κρασιού. Χρησιμοποιούμε όποιο κόκκινο κρασί μας αρέσει.
Οι φέτες πορτοκαλιού που θα δούμε στη φωτογραφία, να βρίσκονται μέσα στο κρασί, προστέθηκαν για το σερβίρισμα.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Margarita Theotokatou
στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Η Μάγισσα: Ο Τζουζέπε διώχνει την Πανδώρα από τον Πύργο
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 02/12/2024 ως 08/12/2024 για όλα τα ζώδια