μπακλαβάς-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-συνταγή-

Συνταγή για τον καλύτερο μπακλαβά για τα Χριστούγεννα 2023. Μπακλαβάς με μελωμένο σιρόπι, καρύδια και έτοιμο φύλλο κρούστας που μοσχοβολάει κανέλα και γαρίφαλο από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου. Με το πιο τραγανό φύλλο και το πιο δεμένο σιρόπι, αυτός ο μπακλαβάς θα κλέψει τις εντυπώσεις στον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ. Μπορούμε να τον προσφέρουμε και σαν κέρασμα στους καλεσμένους μας.

 

Χριστουγεννιάτικος μπακλαβάς με Nutella

 

Ο μπακλαβάς είναι από τα αγαπημένα μας γλυκά και η Τζένη Τσανακτσίδου μας έφτιαξε τον καλύτερο, πιο νόστιμο και πιο εύκολο μπακλαβά μα έτοιμα φύλλα κρούστας, καρύδια και μελωμένο σιρόπι. Δοκιμάστε τον τόσο για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ όσο και σαν γιορτινό κέρασμα ή γλυκό όλη τη διάρκεια των Γιορτών.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Τζένης Τσανακτσίδου

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τον καλύτερο μπακλαβά για τα Χριστούγεννα 2023:

μπακλαβάς-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-συνταγή-

Εκτέλεση για τον καλύτερο μπακλαβά για τα Χριστούγεννα 2023

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας και βράζουμε για 5 λεπτά μετρώντας από το σημείο βρασμού. Κατεβάζουμε το κατσαρολάκι από την φωτιά και βγάζουμε το λεμόνι και το ξυλάκι κανέλας. Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.

Συνεχίζουμε με την γέμιση βάζοντας σε ένα μπολ τα καρύδια ψιλοκομμένα, την κανέλα, το γαρίφαλο και την τριμμένη φρυγανιά. Λιώνουμε το βούτυρο γάλακτος και βουτυρώνουμε πολύ καλά ένα πυρέξ. Ανοίγουμε το πακέτο με τα φύλλα κρούστας στον πάγκο.

Στρώνουμε το πρώτο φύλλο στο πυρέξ και προσέχουμε το μισό να είναι μέσα και το μισό έξω από το πυρέξ. Ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο γάλακτος και διπλώνουμε το φύλλο που ήταν από έξω, προς τα μέσα. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία με άλλα 4 φύλλα κρούστας.

 

Μπακλαβάς με 70 χειροποίητα φύλλα

 

Από πάνω απλώνουμε την μισή γέμιση με τα καρύδια. Πάνω από την γέμιση βάζουμε άλλα 2 φύλλα κρούστας με την ίδια διαδικασία όπως προηγουμένως. Από πάνω στρώνουμε την άλλη μισή γέμιση και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα ακολουθώντας και πάλι την ίδια διαδικασία.

Ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο λιωμένο βούτυρο και βάζουμε τον μπακλαβά στο ψυγείο για 1 ώρα. Έπειτα τον βγάζουμε από το ψυγείο, τον χαράζουμε και τον ραντίζουμε με νερό.

Ψήνουμε στους 160 βαθμούς Κελσίου, στη τελευταία σχάρα, σε προθερμασμένο φούρνο, για 1 ώρα και 20 λεπτά. Μόλις βγάλουμε τον μπακλαβά από τον φούρνο, σιροπιάζουμε τον καυτό μπακλαβά με το κρύο σιρόπι.

μπακλαβάς-από-την-Τζένη Τσανακτσίδου-συνταγή-

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ. 

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close