Μελωμένο κότσι χοιρινό στην λαδόκολλα με πατάτες, σκέτο λουκούμι. Ένα γιορτινό φαγάκι κατάλληλο για τον Χριστουγεννιάτικο μπουφέ ή το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι με την πιο αρωματική και Χριστουγεννιάτικη μαρινάδα.
- λεμονόκουπα 1
- μουσταρδα 1 κουταλάκι του γλυκού
- μελι 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
- δενδρολίβανο 1 κουταλιά της σούπας
- ρίγανη 1 κουταλιά της σούπας
- σκορδο 1 κουταλάκι του γλυκού σε σκόνη
- ελαιολαδο Λίγο
- χοιρινο 1 κότσι
Υλικά
Πολλές φορές η μαγεία των γεύσεων βρίσκεται στα απλά. Μπορεί η παράδοση να θέλει στο Χριστουγεννιάτικο τραπέζι ή στο Χριστουγεννιάτικο μπουφέ να έχουμε σαν κυρίως πιάτο γεμιστή γαλοπούλα ή γεμιστό κοτόπουλο, όμως αν εσείς έχετε αδυναμία στο χοιρινό, τότε αυτή η συνταγή για κότσι χοιρινό στην λαδόκολλα με πατάτες θα σας σώσει.
Μελωμένο χοιρινό κότσι, σιγοψημένο στην γάστρα με λαδόκολλα και πατάτες που θα κλέψει τις εντυπώσεις στο γιορτινό σας τραπέζι. Μοσχοβολάει Χριστούγεννα ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι μία τέλεια επιλογή για κάθε γιορτινό τραπέζι ή το τραπέζι της Κυριακής.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κότσι χοιρινό στη λαδόκολλα με πατάτες:
Εκτέλεση για το Κότσι χοιρινό στην λαδόκολλα με πατάτες
Παίρνουμε το κότσι και του κάνουμε μασάζ από το προηγούμενο βράδυ με την λεμονόκουπα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την μουστάρδα, το μέλι, το αλάτι, το πιπέρι, το δενδρολίβανο, την ρίγανη, το ελαιόλαδο και την σκόνη σκόρδου μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μείγμα.
Δείτε ακόμα Χοιρινό μπουκιές στο φούρνο με πατάτες
Με την μαρινάδα κάνουμε εξίσου μασάζ στο κότσι. Αφήνουμε το κότσι στο ψυγείο για ολόκληρο το βράδυ με την μαρινάδα του. Την επόμενη μέρα τυλίγουμε το κότσι σε αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε στην γάστρα. Βάζουμε λίγο νεράκι, σκεπάζουμε την γάστρα με το καπάκι της και ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Κόβουμε τις πατάτες από τα φλούδια και τις κόβουμε κυδωνάτες. Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη, τον κουρκουμά, τον χυμό λεμονιού, την μουστάρδα και το θυμάρι.
Δείτε ακόμα Συνταγές για σχολείο 2022: Υγιεινές εύκολες και νόστιμες
Αφού τις μαρινάρουμε, μετά τις 3 ώρες, ανοίγουμε το καπάκι της γάστρας, αφαιρούμε την λαδόκολλα, βάζουμε και τις πατάτες στην γάστρα και ψήνουμε για άλλη μισή ώρα στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Tips για το Κότσι χοιρινό στην λαδόκολλα με πατάτες
Τα υλικά της μαρινάδας αντιστοιχούν σε ένα κότσι. Για δύο κομμάτια κότσι διπλασιάζουμε τις ποσότητες.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Theni Sotiropoulou
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα