Μαριναρισμένη χοιρινή σπάλα, πεντανόστιμη και ζουμερή. Μια συνταγή για πλούσιο και ζουμερό χοιρινό στον φούρνο με υπέροχα αρώματα από πορτοκάλι, σκόρδο, θυμάρι και ρίγανη που αν την δοκιμάσετε θα την φτιάχνετε ξανά και ξανά. Το χοιρινό έχει καθιερωθεί τις γιορτινές μέρες, ιδιαίτερα αυτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σε πολλά σπίτια μάλιστα το προτιμούν αντί της γαλοπούλας. Η συνταγή που ακολουθεί είναι μια από τις καλύτερες για ψητό χοιρινό κρέας στο φούρνο, αφού είναι εύκολη και πάρα πάρα πολύ νόστιμη. Έξαλλου είναι στους περισσότερους γνωστό ότι το απλό είναι συνήθως και το καλύτερο.
Εκτέλεση
Μαρινάρουμε το κρέας με λεμόνι, πορτοκάλι, αλατοπίπερο, λαδάκι, ρίγανη και θυμάρι το
χαράζουμε και βάζουμε μέσα στις χαρακιές σκορδάκι. Κόβουμε κυδωνάτες πατάτες τις αλατοπιπερώνουμε και μαζί έριξα ρίγανη και λεμόνι. Όλα μαζί στο ταψί. Τέλος προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Από Palmyra Aristou ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Ειδήσεις σήμερα
- Ηλιακή καταιγίδα : Έκτακτη ειδοποίηση σε λίγες ώρες θα χτυπήσει την Γη – Πού θα γίνουν μπλακάουτ
- Κλειστά σχολεία αύριο (12/12): Πού δεν θα χτυπήσει κουδούνι
- Χιονονιφάδες στα Νύχια: Το απόλυτο μανικιούρ για τα Χριστούγεννα
- Αστυνομικός της Βουλής : Θέλει διαζύγιο η σύζυγος για να ζήσει ελεύθερη τη ζωή της την ώρα που τα παιδιά δεν τα αναλαμβάνει κανείς συγγενής
- Η Γη της Ελιάς: Ανείπωτη τραγωδία – Νεκρός ο Ισίδωρος