Υλικά:

Για το σιρόπι :

Για το πασπάλισμα :

Συνταγή για μελομακάρονα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι. Μελωμένα μελομακάρονα με την παραδοσιακή συνταγή της γιαγιάς. Τραγανά απέξω και μαλακά και ζουμερά από μέσα, όπως πρέπει να είναι! Αρωματισμένα με πορτοκάλι και με όλα τα μυστικά τους για το τέλειο αποτέλεσμα, για να μοσχοβολήσει το σπίτι Χριστούγεννα.

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα χωρίς σιμιγδάλι

Τα μελομακάρονα είναι ένα παραδοσιακό Χριστουγεννιάτικο γλυκό που είναι κατάλληλο και για την νηστεία των Χριστουγέννων. Σήμερα θα δοκιμάσουμε την καλύτερη συνταγή για μελωμένα μελομακάρονα, αρωματισμένα με πορτοκάλι για όλη την περίοδο των Χριστουγέννων. Ενώ για το τέλειο αποτέλεσμα, έχουν όλα τα μυστικά της γιαγιάς.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα μελομακάρονα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι:

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Εκτέλεση για τα μελομακάρονα με ελαιόλαδο και πορτοκάλι

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Ξεκινάμε την συνταγή μας με το σιρόπι. Συγκεκριμένα σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το νερό, την ζάχαρη, το μέλι, το ξυλάκι κανέλας, τις φλούδες πορτοκαλιού και τα καρφάκια γαρίφαλου και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι. Μόλις το σιρόπι είναι έτοιμο, αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει καλά, σε θερμοκρασία δωματίου.

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Στο μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το σπορέλαιο και την ζάχαρη και χτυπάμε για λίγο. Έπειτα προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το κονιάκ, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ, την σόδα, το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι.

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Δείτε ακόμα Μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη και χωρίς μέλι

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Χτυπάμε στο μίξερ μέχρι να πάρουμε μία αφράτη ζύμη. Αφού την αφήσουμε για περίπου 30 λεπτά σκεπασμένη να ξεκουραστεί, ζυμώνουμε τα μελομακάρονα και τα αραδιάζουμε σε ένα ταψί του φούρνου με λαδόκολλα.

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Χρησιμοποιώντας μία τρυπητή κουτάλα, τα πατάμε λίγο από πάνω για να δώσουμε το σχέδιο με τις γραμμές. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα, για περίπου 25 λεπτά, ανάλογα και τον φούρνο.

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά με το κρύο σιρόπι βάζοντας τα μελομακάρονα μέσα στην κατσαρόλα με το σιρόπι. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένα καρύδια και έτοιμα.

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

μελομακάρονα-με-ελαιόλαδο-και-πορτοκάλι-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Anna Mouxlianitou Kamioti

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr