Υλικά:
- γάλα αμυγδάλου 1 λίτρο
- ζαχαρη 150 γραμμάρια
- κορν φλαουρ 100 γραμμάρια
- κακαο 40 γραμμάρια σε σκόνη
- βανίλια 2 κάψουλες
- ηλιέλαιο 70 ml
- μπισκότα 300 γραμμάρια digestive
Για την βάση:
- μπισκότα 4 digestive
Για το γλάσο:
- γάλα αμυγδάλου 170 ml
- κουβερτουρα 300 γραμμάρια
Για το πασπάλισμα:
- καρυδια Κατά βούληση τριμμένα
Συνταγή για νηστίσιμη και vegan τούρτα κατσαρόλας με μπισκότα digestive και γλάσο σοκολάτας σαν μωσαϊκό. Ένα σοκολασμένο γλυκό για την νηστεία των Χριστουγέννων από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Νηστίσιμη τούρτα σοκολάτας χωρίς μίξερ
Μπορεί να διανύουμε περίοδο νηστείας όμως αυτό δε σημαίνει ότι δεν μπορούμε να απολαύσουμε νόστιμα γλυκά. Σαν αυτή την νόστιμη, εύκολη και άκρως σοκολατένια τούρτα κατσαρόλας από τα χεράκια του Παναγιώτη Παπαδάκη. Ένα κομμάτι δε θα σας είναι αρκετό.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τη τούρτα κατσαρόλας για τη νηστεία Χριστουγέννων:
INGREDIENTS
1 liter almond milk (unsweetened) 150 g sugar 100 g cornstarch 40 g cocoa powder 2 vanilla 70 g vegetable oil 300 g digestive biscuits 4 digestive biscuits 170 g almond milk (unsweetened) 300 g dark chocolate Biscuits or Walnuts (chopped) 20×11 cm
GERMAN
ZUTATEN
1 Liter Mandelmilch (ungesüßt) 150 g Zucker 100 g Maisstärke 40 g Kakaopulver 2 Vanille 70 g Pflanzenöl 300 g Digestive-Kekse 4 Digestive-Kekse 170 g Mandelmilch (ungesüßt) 300 g dunkle Schokolade Kekse oder Walnüsse (gehackt)
Εκτέλεση
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα αμυγδάλου, την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, το κακάο και ανακατεύουμε πάνω στην φωτιά μέχρι να πήξει. Αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το φυτικό λάδι, τις βανιλίνες, τα θρυμματισμένα μπισκότα Digestive και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε μια φόρμα 30×11 εκατοστά τοποθετούμε μια μεμβράνη, ρίχνουμε το μείγμα και πάνω στην κρέμα βάζουμε 4 μπισκότα Digestive για βάση. Καλύπτουμε με μια μεμβράνη ώστε να εφάπτεται καλά η μεμβράνη πάνω στα μπισκότα και στην κρέμα. Αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και έπειτα στην κατάψυξη για 30 με 40 λεπτά.
Ρίχνουμε την κουβερτούρα σε ένα μπολ και προσθέτουμε το ζεστό γάλα αμυγδάλου και λιώνουμε σε μπεν μαρί ανακατεύοντας συνεχώς. Ξεφορμάρουμε το γλυκό και όπως είναι κρύο ρίχνουμε το γλάσο σοκολάτας από πάνω.

Μπισκοτένια μηλόπιτα για την νηστεία των Χριστουγέννων
Αφήνουμε λίγο να σταθεροποιηθεί και κόβουμε σε κομμάτια. Τέλος πασπαλίζουμε με θρυμματισμένο φουντούκι ή ότι άλλο μας αρέσει. Η καλύτερη νηστίσιμη τούρτα κατσαρόλας που έχετε φτιάξει ποτέ σας!! Καλή σας επιτυχία!!

Δείτε το βίντεο εδώ:
Όλες οι χριστουγεννιάτικες συνταγές μας ΕΔΩ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
