Παραδοσιακή-Χριστουγεννιάτικη γέμιση-για κοτόπουλο-συνταγή-

Συνταγή για Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο .Το Χριστουγεννιάτικο και το Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν πλησιάζουν και σήμερα σας έχουμε την καλύτερη γέμιση για κοτόπουλο. Παραδοσιακή, σαν αυτή που έφτιαχνε η γιαγιά μας και η μαμά μας με συκωτάκια, ρύζι και κιμά!

Η παραδοσιακή γέμιση για κοτόπουλο έχει συκωτάκια και μπορεί οι σύγχρονες νοικοκυρές, να τα έχουν αφήσει στην άκρη σε πολλές περιπτώσεις, αλλά εμείς είμαστε λάτρεις και των παραδόσεων και της υπέροχης γεύσης που έχουν τα συκωτάκια, συνδυασμένα με ρύζι και κιμά.

Μιας και το Χριστουγεννιάτικο αλλά και το Πρωτοχρονιάτικο τραπέζι πλησιάζει, είπαμε να μοιραστούμε μαζί σας μία πεντανόστιμη, μοσχοβολιστή και πανεύκολη γέμιση για κοτόπουλο με ρύζι, κιμά, συκωτάκια και κουκουνάρια. Αξίζει να την δοκιμάσετε.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο

Παραδοσιακή-Χριστουγεννιάτικη γέμιση-για κοτόπουλο-συνταγή-

Εκτέλεση για την Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο

Σε ένα τηγάνι βάζουμε τα κουκουνάρια να καβουρδιστούν. Στην συνέχεια απομακρύνουμε το τηγάνι από την φωτιά και βάζουμε τα καβουρδισμένα κουκουνάρια σε ένα πιάτο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε τα συκωτάκια, αφού πρώτα τα έχουμε ψιλοκόψει, όχι πολύ.

Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά, ο οποίος σε ποσότητα θέλουμε να έχει μέγεθος όπως ένα μεγάλο κεφτεδάκι. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς, τα συκωτάκια και το κρεμμύδι να γυαλίσει.

Δείτε ακόμα Χριστουγεννιάτικη γεμιστή γαλοπούλα ή κοτόπουλο που λιώνει στο στόμα από τον Chef του εστιατορίου “Τσολιάς” Στάθη Λαζαρίδη

Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αφού εξατμιστεί προσθέτουμε τα κουκουνάρια, τις σταφίδες, αλάτι, πιπέρι, ρόδι και το ρύζι. Προσθέτουμε νερό, ίσα ίσα να σκεπάσει το ρύζι και αφήνουμε να βράσει μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Παραδοσιακή-Χριστουγεννιάτικη γέμιση-για κοτόπουλο-συνταγή-

Εκτέλεση για το γεμιστό κοτόπουλο

Μία πρόταση για παραδοσιακό γεμιστό κοτόπουλο, είναι να πάρετε ένα ολόκληρο κοτόπουλο χωρίς τα εντόσθια και να προσθέσετε αλάτι και πιπέρι. Προσθέτουμε επίσης κουρκουμά και γεμίζουμε το κοτόπουλο με την γέμιση από το ρύζι. Το ράβουμε.

Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε ένα ταψί και κόβουμε λίγες πατάτες και γλυκοπατάτες κυδωνάτες. Τις προσθέτουμε στο ίδιο ταψί με το κοτόπουλο. Επίσης κόβουμε σε κύβους πιπεριά κόκκινη, προσθέτουμε και στα λαχανικά μας λίγο αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και κουρκουμά.

Δείτε ακόμα Γέμιση για γαλοπούλα της Βέφας Αλεξιάδου

Ανακατεύουμε με τα χέρια μας, βάζουμε ελαιόλαδο στις πατάτες και στο κοτόπουλο, προσθέτουμε λίγο νερό για να μην μας κολλήσει το φαγητό και μαγειρεύουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να γίνει το κοτόπουλο και τα λαχανικά.

Παραδοσιακή-Χριστουγεννιάτικη γέμιση-για κοτόπουλο-συνταγή-

Tips για την Παραδοσιακή Χριστουγεννιάτικη γέμιση για κοτόπουλο

Τα κουκουνάρια τα καβουρδίζουμε, βάζοντάς τα σε ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι, το οποίο το έχουμε αφήσει να κάψει. Τα ανακατεύουμε διαρκώς, μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.

Παραδοσιακή-Χριστουγεννιάτικη γέμιση-για κοτόπουλο-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Louiza Poziadou

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ

Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close