Πιλάφι σε φόρμα με λαχανικά & ζαμπόν για το γιορτινό τραπέζι

Πιλάφι σε φόρμα με λαχανικά και ζαμπόν για το γιορτινό τραπέζι! Ένα υπέροχο πιλάφι με καρότο, αρακά και καλαμπόκι για το γιορτινό τραπέζι των Χριστουγέννων και όχι μόνο! Είναι υπέροχο και γεμάτο νοστιμιά. Επίσης είναι πολύ θρεπτικό φαγάκι για τα παιδάκια μας!

Δείτε ακόμα Συνταγή για παραδοσιακό ατζέμ πιλάφι με όλα τα μυστικά

Είναι ένα υπέροχο πιλάφι που θυμίζει πολύ σε γεύση το ριζότο λαχανικών! Έχουμε μία αδυναμία στο καλαμπόκι και τον αρακά, οπότε δεν μπορούμε να αντισταθούμε σε ένα πιλάφι που έχει και τα δύο υλικά. Το ζαμπόν και το μπέικον έρχεται να απογειώσει το πιλάφι μας! Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω: 

Εκτέλεση

Στην αρχή βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο νερό με τρία καρότα σε κυβάκια. Το βράζουμε, το ξεπλένουμε, το στραγγίζουμε, το στεγνώνουμε καλά και το καίμε με μισή κούπα ελαιόλαδο. Ρίχνουμε λίγο πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Βράζουμε τον αρακά και τον ενώνουμε με το καλαμπόκι.

Σοτάρουμε το κρεμμύδι στο τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο ζαμπόν και το μπέικον και κάνουμε μερικά γυρίσματα. Ρίχνουμε και την πιπεριά Φλωρίνης να μαλακώσει, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε στην άκρη. Σε φόρμα με τσέρκι στρώνουμε το μισό ρύζι.

Πατάμε να ισιώσει με ένα κουτάλι όλη η επιφάνεια, προσεκτικά. Με τον ίδιο τρόπο στρώνουμε το ζαμπόν, το καλαμπόκι και το άλλο μισό ρύζι. Αφήνουμε να σταθεί για λίγη ώρα. Στην συνέχεια ανοίγουμε το τσέρκι και σερβίρουμε.

Πιλάφι σε φόρμα με λαχανικά & ζαμπόν συνταγή

Την συνταγή την είδαμε από την αγαπημένη μας φίλη Βάνα Ντελή

στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr

Close