Υλικά:
- ελαιολαδο 200 ml
- καλαμποκέλαιο 400 ml
- ζαχαρη 200 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 220 ml
- κονιάκ 80 ml
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1/2 πορτοκάλι
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1.200 γραμμάρια
- Σιμιγδάλι ψιλό 200 γραμμάρια
- μπέικιν πάουντερ 20 γραμμάρια
- σοδα 10 γραμμάρια
- γαρίφαλο 1-2 πρέζες
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1 τσιμπιά
Για το σιρόπι:
Για το άλειμμα:
- κουβερτουρα 3-4 μεγάλες
- ηλιέλαιο 1-2 κουταλιές της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- καρυδια 150 γραμμάρια ψιλοκομμένα
Συνταγή για σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ. Μελομακάρονα…μεθυσμένα με κονιάκ και επικάλυψη σοκολάτας που θα ξετρελάνουν τους πάντες. Αφράτα, μελωμένα και με σίγουρη επιτυχία για τον Χριστουγεννιάτικο ή τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Με απλά υλικά, μοσχοβολούν Χριστούγεννα και λιώνουν στο στόμα.
Μελομακάρονα τραγανά απέξω και μελωμένα μέχρι μέσα του Παναγιώτη Παπαδάκη
Σήμερα φτιάχνουμε πεντανόστιμα και σοκολασμένα μελομακάρονα για τον Χριστουγεννιάτικο και τον Πρωτοχρονιάτικο μπουφέ. Μελομακάρονα σοκολατένια αλλά και μελωμένα με κονιάκ που θα κλέψουν τις εντυπώσεις και όλοι θα ζητάνε την συνταγή.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ:

Εκτέλεση για τα σοκολατένια μελομακάρονα με κονιάκ
Στο μίξερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το καλαμποκέλαιο, την ζάχαρη, τον χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το ψιλό σιμιγδάλι, το μπέικιν πάουντερ και τη σόδα.
Συνεχίζουμε το ανακάτεμα και προσθέτουμε το γαρίφαλο, την κανέλα και το αλάτι. Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και πλάθουμε τα μελομακάρονα. Ψήνουμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, στους 180 βαθμούς Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν.

Σε ένα κατσαρολάκι προσθέτουμε την ζάχαρη, το νερό, τον χυμό λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας και την φλούδα πορτοκαλιού και βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι, περίπου 4-5 λεπτά, μετρώντας από το σημείο βρασμού.
Μενού Χριστουγέννων : Δείτε συνταγές, ιδέες, προτάσεις για όλους

Βουτάμε τα μελομακάρονα ένα ένα και τα αφήνουμε στην άκρη. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την ανακατεύουμε με το ηλιέλαιο, για να γυαλίσει. Βουτάμε τα μελομακάρονα και στη κουβερτούρα και πασπαλίζουμε με τα καρύδια. Μόλις παγώσει η σοκολάτα, απολαμβάνουμε.

Μία συνταγή που την είδαμε από την φίλη μας Anna Mouxlianitou Kamioti.
Δείτε όλες τις χριστουγεννιάτικες συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr