Σουφλέ τυριών με μπέικον , μοσχοκάρυδο και μπεσαμέλ για το γιορτινό τραπέζι που θα σας ξετρελάνει! Ένα υπέροχο σουφλέ με πένες και μία υπέροχη μπεσαμέλ που έρχεται και κάνει το φαγητό μας να λιώνει στο στόμα! Μία μπεσαμέλ με τυριά, κρέμα γάλακτος, μοσχοκάρυδο, βούτυρο και μερικά ακόμη απλά υλικά!
- βουτυρο 150 γραμ.
- αλευρι 120 γραμ.
- γάλα 1 1/2 λίτρο
- κρεμα γαλακτος μια μικρή
- αλατι λίγο
- μοσχοκάρυδο Κατά βούληση
- αυγα 2 κρόκους
- γκούντα 200γραμ.
- γραβιέρα 200γραμ.
Για την μπεσαμέλ
Δείτε ακόμα Σουφλέ ζυμαρικών με μπεσαμέλ από διάφορα τυριά, ζαμπόν και θυμάρι
Το μπέικον έρχεται να απογειώσει ακόμη περισσότερο την γεύση. Μπορεί να έχει…θερμίδες, όμως αξίζει τον κόπο! Αν το δοκιμάσετε σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας και δεν θα μπορείτε να του αντισταθείτε! Σίγουρα ένα κομμάτι δε θα σας φτάσει. Δείτε παρακάτω την συνταγή:
Εκτέλεση για τα μακαρόνια
Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό για 6 με 8 λεπτά. Στην συνέχεια λιώνουμε λίγο βούτυρο και τα περνάμε για να μην μας κολλήσουν.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Παίρνουμε μία κατσαρόλα και ζεσταίνουμε το γάλα. Μόλις ζεσταθεί τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι βάζουμε μία μικρή κρέμα γάλακτος μέσα.
Παίρνουμε μία άλλη κατσαρόλα και βάζουμε το βούτυρο, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε για να διαλυθεί το αλεύρι και σιγά σιγά ρίχνω το ζεστό γάλα με την κρέμα γάλακτος. Θέλει σιγά σιγά για να μην σβολιάσει. Προσθέτουμε λίγο αλάτι. Θέλουμε η κρέμα μας να είναι αραιή. Συμπληρώνουμε με μοσχοκάρυδο.
Όταν αρχίσει να πήζει η κρέμα την αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα. Παίρνουμε την γκούντα και την γραβιέρα, ανακατεύουμε τα τυριά μεταξύ τους και τα προσθέτουμε στη μπεσαμέλ.
Εκτέλεση για το σουφλέ
Παίρνουμε ένα μακρόστενο πυρέξ και ρίχνουμε μέσα δύο κουτάλες από την μπεσαμέλ. Αδειάζουμε τις πένες και ρίχνουμε άλλες δύο κουτάλες μπεσαμέλ από πάνω. Προσθέτουμε το μείγμα τυριών, το μπέικον το οποίο το έχουμε τσιγαρίσει λίγο πριν και ανακατεύουμε τα υλικά πολύ καλά.
Ρίχνουμε από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ και τα τυριά. Ψήνουμε το σουφλέ μας στη μεσαία σχάρα, στον αέρα για 20 λεπτά.
Την συνταγή την βρήκαμε από την φίλη μας Ευα Χαριτου
στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρέματα “Deli”cious!
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Καιρός – Κακοκαιρία Bora : Συνεχίζει να σαρώνει τη χώρα – Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ
- Cyber Monday : Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις διαδικτυακές αγορές σας σήμερα
- Η Γη της Ελιάς: Ο Μιλτιάδης δίνει τελεσίγραφο στην Βασιλική
- Χριστουγεννιάτικη Quiche Lorraine
- Το τεστ της οπτικής ψευδαίσθησης που θα σας αποκαλύψει πώς διαχειρίζεστε την ήττα