Bασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένης Τσανακτσίδου

Συνταγή για Bασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένη Τσανακτσίδου. Η πιο αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι που θα δοκιμάσετε φέτος! Αυτή η βασιλόπιτα τσουρέκι από την Τζένη Τσανακτσίδου είναι σκέτος αφρός. Δοκιμάστε λοιπόν την βασιλόπιτα τσουρέκι και δε θα το μετανιώσετε.

Ξεκινήσαμε να ψάχνουμε νόστιμες συνταγές για τις φετινές μας βασιλόπιτες και θα ξεκινήσουμε με μία αγαπημένη βασιλόπιτα τσουρέκι από την αγαπημένη μας Τζένη Τσανακτσίδου! Αυτή η πεντανόστιμη και πανεύκολη βασιλόπιτα τσουρέκι είναι μυρωδάτη και η πιο αφράτη βασιλόπιτα τσουρέκι που έχετε δοκιμάσει.

Δείτε ακόμη Κλασική βασιλόπιτα κέικ

Bασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένης Τσανακτσίδου

Θα βάλουμε μαχλέπι, μαστίχα σε σκόνη, κακουλέ και βανίλια για να την κάνουμε μυρωδάτη. Δοκιμάστε αυτή την βασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένης Τσανακτσίδου και δε θα θέλετε να φτιάξετε άλλη βασιλόπιτα κάθε Πρωτοχρονιά! Ελπίζουμε φέτος να κερδίσετε το φλουρί.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για Bασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένης Τσανακτσίδου

Η συνταγή είναι της φίλης μας Tzeni Tsanaktsidou

Bασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένης Τσανακτσίδου

Εκτέλεση για την Bασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένης Τσανακτσίδου

Βάζουμε σε ένα μπολ το φρέσκο γάλα, την μαγιά και το νερό και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Σκεπάζουμε το μείγμα μας για 15 λεπτά. Στην συνέχεια στο μπολ ρίχνουμε την ζάχαρη, τα αυγά και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.

Προσθέτουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την βανίλια το κακουλέ, το μαχλέπι και την σκόνη μαστίχας και ανακατεύουμε με το σύρμα. Στην συνέχεια ρίχνουμε 2 ποτήρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις και μία πρέζα αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα.

Συνεχίζουμε προσθέτοντας το σπορέλαιο και ακόμη 2 ποτήρια αλεύρι και ξεκινάμε να ανακατεύουμε μία ξύλινη κουτάλα. Στο τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Αλευρώνουμε τον πάγκο και βάζουμε πάνω την ζύμη και ξεκινάμε να την ζυμώνουμε πολύ καλά.

Δείτε ακόμα Βασιλόπιτα τσουρέκι με ζαχαρούχο γάλα – Η πιο αφράτη

Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα λαδωμένο μπολ και την σταυρώνουμε. Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε στην άκρη για 1 ώρα. Στην συνέχεια μεταφέρουμε την ζύμη σε ένα ταψί 30 ν. και βάζουμε το φλουρί σε ένα σημείο που θέλουμε.

Πατάμε την ζύμη και την σκεπάζουμε για 30 λεπτά. Στο τέλος αλείφουμε την βασιλόπιτα με τον χτυπημένο κρόκο αυγού τον οποίο τον έχουμε αραιώσει σε λίγο νερό.

Προσθέτουμε αμύγδαλα και ψήνουμε την βασιλόπιτα στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στην μεσαία σχάρα, στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει καλά για περίπου 45 λεπτά. Ο χρόνος ψησίματος διαφέρει ανάλογα με τον φούρνο που διαθέτουμε. Την βγάζουμε και την αφήνουμε να κρυώσει.

Tips για την Bασιλόπιτα τσουρέκι της Τζένης Τσανακτσίδου

Αντί για νωπή μαγιά μπορούμε να βάλουμε δύο φακελάκια ξερή μαγιά. Το ελαφρύ λάδι είναι αναγκαστικό. Αν δεν έχουμε σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε οποιοδήποτε ελαφρύ λάδι έχουμε.

βασιλόπιτα-τσουρέκι-συνταγή-

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Δείτε όλες τις συνταγές για καταπληκτικές βασιλόπιτες με ένα κλικ εδώ

Close