ΕΟΦ: Ανακαλούνται φάρμακα για την αναιμία

Ο Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων εξέδωσε ανακοίνωση για το θάνατο της 65χρονης στο Κέντρο Υγείας στο Ίλιον .Ο θάνατος της 65χρονης γυναίκας έξω από το Κέντρο Υγείας στο Ιλιον μισή ώρα μετά αφού έκανε το εμβόλιό της  με το σκεύασμα της AstraZeneca δεν φαίνεται να σχετίζεται με τον εμβολιασμό της, όπως αναφέρει ο ΕΟΦ. Σύμφωνα με τον ΕΟΦ αυτή είναι η «αρχική και προσώρας εκτίμηση της ΟΕ/ΕΦΑΡ για την ΚΚ 20212061».

Πιο συγκεκριμένα σύμφωνα με τον ΕΟΦ:  «Με βάση τα υπάρχοντα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέος υποκείμενου νοσήματος. Αναμένεται, πλην του πορίσματος και η πλήρης ιατροδικαστική έκθεση με παθολογοανατομικά ευρήματα».

Δείτε επίσης : Μετά το εμβόλιο κορονοϊού αν έχετε πρήξιμο σε αυτά τα σημεία καλέστε γιατρό

Μιλώντας στον ΑΝΤ1 ο Αντώνης Σακαρούδης, δικηγόρος της οικογένειας, ανέφερε σύμφωνα με το ieidiseis.gr ότι ο γιος της θανούσας «έχει ήδη καταθέσει μηνυτήρια αναφορά στο αστυνομικό τμήμα στο Ιλιον και περιμένουμε την εισαγγελία Αθηνών να διατάξει έρευνα.

Εχουμε ορίσει και πραγματογνώμονα ιατροδικαστή, ο οποίος παρέστη στην νεκροψία-νεκροτομή, όπως και εγώ και διαπιστώσαμε ότι υφίσταται ενδείξεις και αιτιώδη συνάφεια με τον εμβολιασμό. Ενα μέρος της ιατροδικαστικής έρευνας το είχαμε χθες» τόνισε ο κ. Σακαρούδης.

Οπως τόνισε στη συνέχεια: «Ανοιξα τον υπολογιστή μου πριν λίγο και είδα ότι έχει δεχτεί mail από γνωστούς πανεπιστημιακούς, και θεωρώ ότι θα ενισχυθεί περισσότερο το αίτημά μας».

Δείτε επίσης : Εμβόλιο Pfizer: Ξεκίνησαν δοκιμές σε παιδιά κάτω των 12

Για το γεγονός ότι η θανούσα φέρεται να είχε προβλήματα υγείας (σ.σ: είχε υποστεί έμφραγμα) επεσήμανε ότι «πέντε στους 10 Ελληνες σ’ αυτή την ηλικία έχουν περάσει έμφραγμα. Μ’ αυτή τη λογική δεν θα έπρεπε κανείς να κάνει το εμβόλιο. Είχε ερωτηθεί πριν εμβολιασθεί. Είχε υποβληθεί μάλιστα και σε εξετάσεις έναν μήνα πριν, και ήταν καθαρές. Η γυναίκα πήγε καλόπιστα δεν είχε ενδοιασμούς, αντιθέτως ήταν και χαρούμενη που θα έκανε το εμβόλιο και θα είχε μια καλύτερη ποιότητα ζωής. Και μισή ώρα μετά, είχαμε τον ξαφνικό θάνατο. Τα 30 λεπτά δείχνουν αιτιώδη συνάφεια. Δεν μπορεί να είναι κάτι άλλο. Η λογική τείνει προς τα εκεί».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο στο Daddy-Cool.gr

 

Close