αδέρφια_που_μαλώνουν_

Αναγνώστρια έχει δύο γιούς στην εφηβεία και ο ένας αρνείται να κάνει παρέα τον άλλον με αποτέλεσμα να δημιουργούνται προβλήματα στην οικογένεια. Τι να κάνει;

Για τις οικογένειες στην Ελλάδα αλλά και σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο τα αδέρφια είναι σωστό να είναι ενωμένα. Παρόλα αυτά τα αδέρφια μας δεν τα επιλέγουμε όπως τους φίλους μας. Έτσι μερικές φορές τα αδέρφια δεν ταιριάζουν μεταξύ τους, χωρίς αυτό αναγκαστικά να δημιουργεί προβλήματα.

Παρόλα αυτά τι γίνεται, όταν το ένα αδερφάκι θέλει να έχει σχέσεις με το άλλο, όμως δεν λαμβάνει τις απαραίτητες ευκαιρίες; Αυτή είναι μία συμπεριφορά που τα παιδιά στην εφηβεία παρουσιάζουν πολλές φορές και η σημερινή μας αναγνώστρια έχει αυτό το πρόβλημα.

Δείτε ακόμα «Στα 5 μία πρόκα καρφώθηκε στο μάτι μου»: Η συγκλονιστική ιστορία του Μιχάλη

Μπορεί να σας ενδιαφέρει και το Η κόρη μου θέλει να γίνει vegan και ντρέπομαι να την παρουσιάσω στους συγγενείς. Διαβάστε παρακάτω:

Η ιστορία

Έχω δύο γιούς. Ο ένας είναι 15 ετών και ο άλλος 17. Τους έκανα γρήγορα τον έναν με τον άλλον και πίστευα κι εγώ και ο πατέρας τους, ότι αυτό είναι θετικό. Πιστεύαμε ότι όταν δύο αδέρφια είναι κοντά ηλικιακά το ένα με το άλλο, μπορεί να έχουν τις κόντρες τους, όμως αυτά ξεπερνιούνται.

Ούτε εγώ ούτε ο άντρας μου έχουμε αδέρφια, οπότε χαρήκαμε πολύ που ο ένας είχε τον άλλον. Όμως από μικρά δεν ταίριαζαν. Ο μεγάλος μου ήταν ανέκαθεν κοινωνικός, Από το Δημοτικό κατάφερνε να μπαίνει σε παρέες και αμέσως να γίνεται αγαπητός.

Και όχι απλά αγαπητός. Γινόταν πάντα ο πιο δημοφιλής του σχολείου. Ήταν με όλους ευγενικός και φιλικός, όμως όλοι ακολουθούσαν τον Νίκο. Και τώρα που είναι στο Λύκειο έρχονται κάθε μέρα οι φίλοι του στο σπίτι και είναι πολλοί. Και όλοι περιμένουν από τον Νίκο για το που θα πάνε, πότε θα πάνε κλπ.

Δείτε ακόμα Η κoρη μου κάνει παρέα με Αλβανίδα και αυτό με ενοχλεί

Από την άλλη ο Ζαχαρίας μου από μικρός ήταν πολύ διαφορετικός. Ήταν ντροπαλός και συνεσταλμένος. Είχε παρέες αλλά όχι κάτι ιδιαίτερο. Τα παιδιά στο σχολείο δεν τον υπολόγιζαν και τόσο επειδή ήταν ήσυχος και ο Ζαχαρίας πάντα θαύμαζε τον Νίκο.

Ήθελε να του μοιάσει, προσπαθούσε να αντιγράψει τις συμπεριφορές του αλλά μάταια. Όταν λοιπόν ο Νίκος μου ήταν 15 και ο Ζαχαρίας 13, ο Ζαχαρίας ξεκίνησε να καρφώνει τον Νίκο σε εμάς κάθε φορά που ο Νίκος έκανε κάτι που δεν του το επιτρέπαμε.

Λογικά το έκανε επειδή ο Νίκος δεν τον έπαιρνε μαζί του στις βόλτες και φυσικά αυτή η αντίδραση έκανε τον Νίκο ακόμη πιο αντιδραστικό. Εμείς προσπαθούσαμε να τους πούμε να μην μαλώνουν. Λέγαμε στον Ζαχαρία ότι δεν είναι σωστό να μαρτυράει τον αδερφό του.

Δείτε ακόμα Μαμά βάζει την 6χρονη κoρη της να κάνει όλες τις δουλειές γιατί αυτή είναι “τεμπέλα”

Από την άλλη λέγαμε στον Νίκο ότι δεν είναι κακό να παίρνει και τον αδερφό του μαζί του στις βόλτες, να τον μάθει να κάνει φιλίες, να τον ξεκλειδώσει λίγο. Όμως ο Νίκος δεν ήθελε και δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανέναν να κάνει παρέα με κάποιον άλλον.

Ο Ζαχαρίας όμως πληγωνόταν που ο Νίκος δεν τον ήθελε μαζί του και αυτό συνεχίστηκε μέχρι και σήμερα. Έτσι ο Ζαχαρίας ζήλευε και συνεχώς μάλωναν. Από την μία τον μαρτυρούσε σε εμάς, από την άλλη ο Νίκος τον απομάκρυνε όλο και περισσότερο.

Η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήρθε πριν 5 μέρες. Ο Νίκος τον τελευταίο καιρό έβγαινε με μία συμμαθήτρια του. Ήταν πολύ ερ@τευμένος μαζί της και μάλιστα την έφερνε και συχνά σπίτι μας, για να φάει και να κάτσουμε όλοι μαζί.

Δείτε ακόμα Έπιασα τον 14χρονο γιo μου με ηλεκτρονικό τσιγάρο

Μου είχε κάνει καλή εντύπωση, όπως και σε όλους τους υπόλοιπους στην οικογένεια. Η κοπέλα είναι 16 χρονών. Ο Ζαχαρίας ήρθε πολύ κοντά με την συγκεκριμένη κοπέλα αφού ήταν πολύ φιλική μαζί του εξαρχής. Ο Νίκος ξεκίνησε να κάθεται περισσότερο στο σπίτι εξαιτίας της κοπέλας, που ερχόταν συχνά μαζί μας.

Μάλιστα είχαν έρθει και τα αδέρφια πολύ κοντά μεταξύ τους αυτό το διάστημα. Μέχρι που ξαφνικά ακούμε έναν σαματά μέσα στο δωμάτιο άλλο πράμα, Μπήκαμε μέσα και τους είδαμε να δέρνονται. Τους χωρίζουμε και μετά από πολλά παρακάλια μάθαμε ότι ο Ζαχαρίας την έπεσε στην κοπέλα του Νίκου.

Η κοπέλα δεν ενέδωσε όμως το είπε στον Νίκο. Από τότε δεν μιλιούνται. Είμαι πολύ απογοητευμένη. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κάνουμε λάθος και δεν μπορώ να βρω μία λύση για να ξεκινήσουμε από εδώ και πέρα να κάνουμε πράγματα πιο σωστά. Πείτε μου τι μπορώ να κάνω για να τους τα ξαναβρώ και ο Ζαχαρίας να σταματήσει να ζηλεύει τον αδερφό του.

Photo cover via: yourteenmag.com

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close