η_κόρη_μου_θέλει_να_γίνει_vegan_και_ντρέπομαι_να_την_παρουσιάσω_στους_συγγενείς_

Η κòρη της αναγνώστριας θέλει να γίνει vegan και ντρέπεται να την παρουσιάσει στους συγγενείς. Ποια είναι η γνώμη σας;

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότεροι άνθρωποι αποφάσισαν να γίνουν vegan ή χορτοφάγοι. Μερικοί από αυτούς το κάνουν επειδή θεωρούν ότι η υπερκατανάλωση κρέατος κάνει κακό και στην υγεία μας και στο περιβάλλον. Άλλοι άλλαξαν διατροφικές συνήθειες, σαν διαμαρτυρία προς την εκμετάλλευση των ζώων.

Όποιος κι αν είναι ο λόγος που αποφάσισες να γίνεις vegan η αλήθεια είναι πως είναι δικαίωμά σου και δεν νομίζουμε πως κάνεις κακό σε κάποιον. Φαίνεται όμως ότι μερικοί άνθρωποι – όπως η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας – δεν θέλει ούτε να το διανοηθεί.

Δείτε ακόμα Η κόρη του άντρα μου από τον πρώτο γάμο μένει μαζί μας και ‘γω θέλω να την διώξω

Φαίνεται πως μερικές φορές οι επιλογές των παιδιών μας δεν μας βρίσκουν καθόλου σύμφωνους, όπως όταν η κόρη μίας αναγνώστριας αποφάσισε να πάει στο The Bachelor. Διαβάστε παρακάτω την σημερινή μας ιστορία: 

Είμαι 56 ετών και έχω μεγαλώσει μία κòρη μαζί με τον άντρα μου. Κάναμε θυσίες για να την μεγαλώσουμε. Η αλήθεια είναι πως από μικρή ήταν διαφορετική. Είχε απόψεις κατά του ρατσισμού, τσακωνόταν συνέχεια στο σχολείο με καθηγητές και δασκάλους, όταν έβλεπε ότι κάτι γινόταν λάθος και ο άντρας μου την φώναζε χαϊδευτικά “αντάρτισσα”.

Από την μία καμάρωνα που κòρη μας ήταν πολιτικοποιημένη και ήθελε να αλλάξει πράγματα στον κόσμο. Από την άλλη έβρισκα τις αντιδράσεις της υπερβολικές και πάντα φοβόμουν μην μπλέξει πουθενά ή μην ανοίξει καμία συζήτηση σε συγγενικά τραπέζια και μας κάνει ρεζίλι.

Δείτε ακόμα Είμαι παχουλή και δέχομαι bullying από την μητέρα μου για το σώμα μου

Ανέκαθεν ήμασταν μία οικογένεια φιλήσυχων ανθρώπων. Δεν είχαμε μπλέξει με τα πολιτικά και πάντα συμφωνούσαμε με όλους μόνο και μόνο για να μη μας βγει το όνομα. Προσπαθούσα λοιπόν από την εφηβεία της να την συμβουλεύσω να βάζει και λίγο νερό στο κρασί της.

Δε θα έδιωχνε εκείνη τους ρατσιστές από την χώρα και δεν είναι ανάγκη όλο το σόι να ξέρει ότι έχει αυτές τις απόψεις. Εκείνη όμως δεν με άκουγε ποτέ. Πριν δύο χρόνια μάλιστα, παραιτήθηκε από την δουλειά της, επειδή ο εργοδότης της ήταν άλλων απόψεων.

Η αλήθεια είναι πως τρόμαξα ότι θα έμενε χωρίς δουλειά όμως ευτυχώς είναι τυχερή και μορφωμένη και βρήκε γρήγορα μία άλλη. Πάντα ήθελα όμως να της αλλάξω τον τρόπο που σκέφτεται. Ο άντρας μου από την άλλη θεωρεί ότι ο καθένας επιλέγει άλλον τρόπο για να ζει και να μην ανακατεύομαι.

“Όλο το χωριό θα την συζητάει”

Μα πως γίνεται να μην ανακατευτώ όμως όταν ακόμη και στο Facebook ανεβάζει τέτοια πράγματα; Όλοι οι συγγενείς είναι φίλοι της. Τι θα γίνει; Όλο το χωριό θα μας συζητάει ότι η κόρη μου έμπλεξε με την πολιτική και δεν συμμαζεύεται;

Μέχρι που προχθές ήρθε το αποκορύφωμα. Συγκεκριμένα στο τραπέζι του Πάσχα είχα προσέξει ότι η κòρη μου δεν έφαγε πολύ αρνί. Ελάχιστο. Και συνέχεια έλεγε ότι κάθε χρόνο τέτοια εποχή, ξεκληρίζουμε κοπάδια και αυτό είναι βάρβαρο και τέτοια.

Δεν της έδωσα σημασία γιατί ποτέ δεν της δίνω όταν ξεκινάει τα δικά της. Πριν δύο μέρες λοιπόν της κάλεσα στο σπίτι για να φάμε. Είχα χοιρινό στην λαδόκολλα με θυμάρι, πατατούλες, σκέτο λουκούμι. Έρχεται στο σπίτι της σερβίρω το φαγητό της και μου λέει “αα μαμά δε θα φάω, κάτσε να κόψω μία σαλάτα”.

“Μαμά θα γίνω vegan…”

Τι έγινε της λέω, αρρώστησες; Θέλεις να σου φτιάξω μία σούπα; Όχι μου λέει αλλά θα κόψω το κρέας. Θα γίνω vegan. Εγώ μέχρι προχθές δεν ήξερα καν την λέξη. Την είχα ακούσει σε κάτι παλιά επεισόδια στο Κάτι Ψήνεται αλλά ποτέ δεν συγκράτησα τι σημαίνει.

Όταν μου εξήγησε έπαθα εγκεφαλικό. Καταρχάς φοβήθηκα για την υγεία της. Δεν κάνει ένας άνθρωπος να μην τρώει καθόλου κρέας, εγώ αυτό ξέρω. Και από ότι μου είπε η προκομένη μου δε θα κόψει μόνο το κρέας. Θα κόψει το τυρί, το μέλι και γενικότερα λέει οτιδήποτε προέρχεται από ζώο.

Πως θα ζει; Με λαχανίδες; Μου είπε ότι θα συμβουλευτεί διατροφολόγο και πως αν συνδυάσεις σωστά τις τροφές η υγεία σου δεν θέτεται σε κίνδυνο. Εγώ αυτά τα βρίσκω μπαρούφες. Ντρέπομαι να την παρουσιάσω στους συγγενείς.

“Τι έκανα λάθος με αυτή την κòπέλα;”

Θα καθόμαστε όλοι μαζί το Πάσχα να τρώμε αρνί και η κόρη μου θα τρώει την χωριάτικη. Θα παντρευτεί και δε θα βγάλει μπριζόλα στους καλεσμένους. Θα τους βγάζει σαλάτα σε 1500 εκδοχές. Θα μας συζητάει όλο το χωριό. Δεν έχω καταλάβει ακόμη τι έχω κάνει λάθος με αυτή την κοπέλα.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: dr-khademian.ir

Close