φέτος-θα-κάνω-Πρωτοχρονιά-για-πρώτη φορά-χωρίς-τον-μπαμπά-μου

Φέτος θα κάνω την πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς τον μπαμπά μου. Η αναγνώστρια θα κάνει την πρώτη της Πρωτοχρονιά χωρίς τον μπαμπά της και μοιράζεται μαζί μας ένα πολύ συγκινητικό κείμενο.

Οι γιορτές είναι χαρούμενες στιγμές που περνάμε με τους δικούς μας ανθρώπους. Τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά είμαστε εμείς. Είναι τα γέλια μας, οι αγκαλιές μας, τα δώρα μας, η αγάπη μας. Όταν γιορτάζουμε τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά, με μία καρέκλα κενή, τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά δεν είναι ίδια.

Η αναγνώστρια θα γιορτάσει φέτος την πρώτη Πρωτοχρονιά χωρίς τον μπαμπά της και μοιράστηκε μαζί της ένα πολύ συγκινητικό κείμενο. Ένα κείμενο αφιερωμένο στον μπαμπά της. Ένα κείμενο γεμάτο συναισθήματα. Διαβάστε παρακάτω:

Δείτε ακόμα Για σένα γονιέ της μονογονεϊκής οικογένειας που θα κάνεις Χριστούγεννα μόνο με τα παιδιά σου

Το πένθος είναι ένας βαρύς σταυρός που δεν είχα κουβαλήσει ποτέ στην πλάτη μου μέχρι και σήμερα. Μπαμπά μου έφυγε πριν έναν χρόνο περίπου τέτοια εποχή από καρκίνο και με άφησες πιο μόνη από ποτέ. Ήσουν πάντα το στήριγμά μου.

Ήσουν εκεί στους καυγάδες μου με την μαμά, ήσουν εκεί να με καλύπτεις όταν αργούσα να γυρίσω στο σπίτι. Ήσουν εκεί να με πάρεις αγκαλιά, να με συμβουλεύσεις και να με κάνεις να γελάω. Μπαμπά μου τα είχες φορτωθεί όλα εσύ.

Είχες φορτωθεί τις ευθύνες του σπιτιού, να ηρεμείς τα πνεύματα, να ανέχεσαι καταστάσεις μόνο και μόνο για να μην διαταραχθούν οι ισορροπίες. Πίστευα ότι είμαι ανίκητη εφόσον είχα εσένα στο πλάι μου. Δεν φοβήθηκα ποτέ κανέναν εφόσον εσύ ήσουν δίπλα μου να μου δείχνεις τον δρόμο.

Δείτε ακόμα Αυτές τις γιορτινές μέρες κάνε μία προσευχή για τα παιδιά που περιμένουν τον Άγιο Βασίλη στο νοσοκομείο

Φέτος είναι οι πρώτες γιορτές χωρίς εσένα. Τα Χριστούγεννα δεν ήταν εύκολα. Μαζευτήκαμε όλοι στο σπίτι της γιαγιάς μας και ψευτοφάγαμε, ψευτογελάσαμε και ψευτοευχηθήκαμε χρόνια πολλά ο ένας στον άλλον. Έλειπε το χιούμορ σου. Έλειπε το βροντερό σου γέλιο.

Έλειπαν οι καυγάδες με την μαμά γιατί πίνεις πολύ, γιατί τρως πολύ, γιατί “όλο βλακείες πετάς πάλι ρε Νίκο”. Θυμάμαι πως κάθε χρόνο μου έκλεινες το μάτι κρυφά επειδή ήθελες να της κάνεις πλάκα και περίμενες από σένα να σιγοντάρω και να συνεχίσω την πλάκα. Και η μαμά ενώ ήσασταν 40 χρόνια παντρεμένοι πάντα τσιμπούσε.

Πάντα νευρίαζε κι εσύ γελούσες. Και τα μάτια σου φώτιζαν κάθε φορά που γελούσες. Ποτέ δεν κατάλαβα πως γινόταν αυτό, αλλά κάθε φορά όταν γελούσες τα μάτια σου έλαμπαν. Μπορεί να μην γελούσες συχνά και η μαμά να έλεγε ότι τα αστεία σου ήταν κρύα, όμως ήσουν ο μόνος στην οικογένεια που όταν γελούσες, γελούσες πραγματικά με την ψυχή σου.

Δείτε ακόμα Πέρσι τα Χριστούγεννα έχασα τον άντρα μου και φέτος δεν ξέρω πως θα καταφέρω να γιορτάσω

Η Πρωτοχρονιά πως θα είναι χωρίς εσένα; Πως θα αποχαιρετήσω το 2021 που μου πήρε ό,τι πιο σημαντικό και ό,τι πιο πολύτιμο είχα; Πως θα υποδεχτώ το 2022 χωρίς εσένα να με πάρεις αγκαλιά και να μου πεις “Χρόνια πολλά αίμα μου, να σε δούμε όπως επιθυμείς και φέτος”.

Η Πρωτοχρονιά δε θα είναι ίδια χωρίς εσένα. Δεν θέλω να την γιορτάσω καν. Δεν έχω όρεξη να βγω με φίλους, δεν έχω όρεξη να δω τους συγγενείς μου. Δεν μπορώ να ξέρω πως η καρέκλα σου είναι κενή. Μας άφησες για πάντα και ακόμη και δεν κατάλαβα γιατί.

Ακόμη δεν κατάλαβα γιατί ο Θεός σε πήρε από κοντά μας. Ήσουν γεμάτος ζωή, γεμάτος όνειρα. Ένας άνθρωπος που πάντα έδινε και ποτέ δεν ζητούσε. Γιατί εσύ να μην ζεις ανάμεσα μας και να ζουν άλλοι που μόνο πληγώνουν και μόνο πειράζουν άλλους ανθρώπους.

Δείτε ακόμα Η κόρη μου είναι 17 και θέλει να κάνει Χριστούγεννα χωρίς εμάς

Καλή χρονιά; Ποια καλή χρονιά χωρίς εσένα; Η απώλειά σου είναι κάθε μέρα αβάσταχτη. Όμως οι γιορτές είναι ακόμη χειρότερες. Δεν έχω διάθεση να γιορτάσω για τίποτα γιατί πλέον δεν έχει νόημα. Μακάρι να υπάρχεις κάπου. Μακάρι να με βλέπεις από ψηλά και να είσαι καλά. Γιατί σου αξίζει μπαμπά μου.

Photo cover via: Pinterest

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close