κείμενο-για-το-ζευγάρι-

Γινόμαστε ζευγάρι για να μπορούμε να υποφέρουμε τις δυσκολίες της ύπαρξής μας. Γινόμαστε ζευγάρι για να έχουμε κάποιον να κατηγορούμε στην δυστυχία μας.

Πολλές φορές έχω πει σε δικούς μου ανθρώπους, ότι οι άνθρωποι που αγαπάς περισσότερο γίνονται συχνά σάκος του μποξ στα ζόρια σου. Εκεί είναι που θα ξεσπάσεις διότι ξέρεις ότι δεν θα σε παρεξηγήσουν κι αν σε παρεξηγήσουν σ’ αγαπάνε τόσο που θα σε συγχωρήσουν πιο εύκολα.

Εκεί ξεσπάς διότι ξέρεις ότι εκεί μπορείς να είσαι ο εαυτός σου όσο κι αν ο εαυτός μας μερικές φορές δεν είναι και ο καλύτερος. Οι σχέσεις είναι δύσκολες. Την σημερινή εποχή όλο και περισσότερο φοβόμαστε να μπούμε σε μία σχέση αποκλειστικότητας.

Δείτε ακόμα Ζευγάρια : Λάθη που κάνουν και καταστρέφουν την σχέση τους

Αν ρωτήσεις κάποιον περαστικό γιατί αποφάσισε να κάνει σχέση, θα σου πει επειδή ερ@τεύτηκε. Θα σου πει ότι θέλει να μοιράζεται με κάποιον τα προβλήματά του. Κανείς δεν θα σου πει ότι σε μερικές περιπτώσεις το άλλο του μισό γίνεται η αιτία για τα κακά που του συμβαίνουν.

Οι άνθρωποι προσπαθούμε να χρεώσουμε την δυστυχία μας κάπου. Προσπαθούμε να ξεσπάσουμε σε κάποιον την ένταση από την δουλειά. Θέλουμε να απασχολούμαι το μυαλό μας με κάτι πιο μικρό όταν έχουμε μεγάλα προβλήματα.

Κι εκεί είναι που έρχεται το άλλο σου μισό. Αυτός που θα τσακωθείς όταν έχεις νεύρα, που θα του χρεώσεις δικές σου ανασφάλειες και που μπορεί μέχρι και να τον διώξεις από την ζωή σου, μέχρι να συνειδητοποιήσεις ότι τον θες πίσω. Ποιος είπε ότι οι ανθρώπινες σχέσεις δεν είναι περίπλοκες;

Δείτε ακόμα Μου έχουν λείψει μυρωδιές που μόνο με την καρδιά μπορείς να τις μυρίσεις…

Η ψυχολόγος Αθηνά Κισουδάκη μοιράστηκε μαζί μας ένα αγαπημένο της κείμενο που περιγράφει σε πολύ απλά λόγια τις ανθρώπινες σχέσεις. Ανθρώπινες σχέσεις που κατά την γνώμη μου σε μερικές περιπτώσεις, αγγίζουν το τοξικό. Όμως υπάρχουν και ίσως λίγο ή πολύ να είμαστε όλοι μας τοξικοί. Διαβάστε παρακάτω: 

‘Υπάρχει ένα είδος παραμυθιού: σμίγουμε για να είμαστε ευτυχισμένοι. Ένα ζευγάρι θα ’πρεπε να είναι ευτυχισμένο όχι δυστυχισμένο. Αρχίζει τότε ο αγώνας: «Εσύ πρέπει να με κάνεις ευτυχισμένο, γιατί αρνείσαι να το κάνεις;

Εαν ζω μόνος, είμαι συγχρόνως φυλακισμένος και δεσμοφύλακας, μόνο με τον εαυτό μου μπορώ να τα βάλω. Εάν όμως είμαστε μαζί, είσαι η δεσμοφύλακας μου και είμαι ο φυλακισμένος σου.

Και όσο πιο πολύ υποφέρω, τόσο πιο πολύ τα βάζω μαζί σου: « Φύγε λοιπόν, να ‘μαι επιτέλους ευτυχισμένος!» Δεν προφταίνεις όμως να φύγεις, και Θεέ μου, φοβερή αγωνία, είμαι μόνος, επιστρέφω σε σένα και σου ζητώ: « συγχώρεσε με, ξαναγύρνα».

Δείτε ακόμα Μακροχρόνιες σχέσεις: Η άγνωστη πλευρά των μακροχρόνιων σχέσεων σε 40 φωτογραφίες

Και λέω μέσα μου : «Είμαι τελείως τρελός, γιατί της ζητώ να ξαναγυρίσει;» Και θα ξαναγυρίσεις και θα ξαναρχίσουμε να τρωγόμαστε…Ίσως τα ζευγάρια έχουν δημιουργηθεί για να μας βοηθούν να υποφέρουμε τις δυσκολίες της ύπαρξης, για να έχουμε κάποιον να κατακρίνουμε, κάποιον που να είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρουμε.

Εάν ήμασταν μόνοι, μόνο με τον Θεό θα μπορούσαμε να τα βάλουμε.
Ο Θεός όμως είναι ένας σύντροφος τον οποίο δύσκολα μπορούμε να παρασύρουμε σε καβγά. Είναι τόσο πιο εύκολο με μια σύζυγο ή με έναν σύζυγο!

Τότε ποιος ξέρει, μπορεί τα ζευγάρια να δημιουργήθηκαν για να διασχίζουμε καλύτερα τις δυσκολίες της ζωής’.
‘Αν με αγαπάς μη με αγαπάς’

Μονί Ελκάιμ

Διαβάστε όλα τα άρθρα για τις σχέσεις στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close