Η πεθερά μου δεν με θέλει επειδή δουλεύω σκουπιδιάρης! Τι να κάνω;

Τις περισσότερες φορές δεχόμαστε μηνύματα από αναγνώστριες. Αυτή τη φορά όμως ένα αναγνώστης αποφάσισε να ζητήσει την γυναικεία άποψη, πάνω σε ένα θέμα που τον απασχολεί με την πεθερά του. Φαίνεται πως δεν τον θέλει επειδή είναι ένας σκουπιδιάρης.

Στην αρχή ξεκίνησε να κάνει πόλεμο στην κoρη της με το να μην της μιλάει και πλέον δεν τους βοηθάει οικονομικά. Ο αναγνώστης βρίσκεται σε απόγνωση διότι τα οικονομικά τους προβλήματα είναι αρκετά και ζητάει την άποψη μας. Βοηθήστε τον στα σχόλια, αφού διαβάσετε την ιστορία του παρακάτω:

Αποφάσισα να μοιραστώ την ιστορία μου μαζί σας διότι έχω δει ότι ως επί το πλείστον το κοινό αποτελείτε από γυναίκες. Μάλιστα πολλές από εσάς έχετε ήδη αποκτήσει γαμπρούς και νύφες οπότε υπέθεσα ότι θα είχα μια άποψη, εκ των έσω!

Δείτε ακόμα Η μητέρα μου είναι 60 χρονών και διατηρεί παράλληλη σχέση. Να το πω στον πατριό μου;

Είμαι παντρεμένος με την γυναίκα μου 4 χρόνια. Δουλεύω ως σκουπιδιάρης του Δήμου και είμαι περήφανος για την δουλειά μου. Σίγουρα είναι μια δύσκολη και ανθυγιεινή δουλειά, όμως προσφέρω κοινωνικό έργο. Όλοι σιχαίνονται να πλησιάσουν έναν σκουπιδιάρη, όμως όταν κάνουμε απεργίες, καταλαβαίνουν πόσο σημαντικοί είμαστε.

Με την γυναίκα μου είμαστε πολύ χαρούμενοι μαζί. Ακόμη δεν έχουμε αποκτήσει δικά μας παιδιά, όμως το προσπαθούμε. Το θέμα είναι ότι η ψυχολογία παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην γονιμοποίηση. Η γυναίκα μου λοιπόν δεν είναι καθόλου καλά ψυχολογικά.

Ούτε δώρο γάμου δεν μας πήρε η πεθερά μου

Την ενοχλεί που η μητέρα της δε με συμπάθησε ποτέ. Μπορεί να μην το δείχνει, όμως την έχει καταβάλει πολύ όλη αυτή η κατάσταση. Η πεθερά μου είχε βλέψεις για την γυναίκα μου. Επειδή η σύζυγος μου έχει σπουδάσει κοινωνική λειτουργός, θεωρούσε η πεθερά μου ότι έπρεπε να βρει έναν επιστήμονα του δικού της βεληνεκούς.

Η γυναίκα μου βέβαια δε νιώθει ότι είναι καμία επιστήμονας περιωπής, όμως η άποψη της γυναίκας μου, δεν παίζει και πολύ μεγάλο ρόλο. Όταν λοιπόν έμαθε ότι ο γαμπρός που της έφερε στο σπίτι είναι σκουπιδιάρης, τα πράγματα πήγαν από το κακό στο χειρότερο.

Στην αρχή, είχε σταματήσει να μας μιλάει. Δεν ερχόταν να μας δει, δε μας καλούσε στο σπίτι για φαγητό και φυσικά δε μας βοήθησε ούτε μια στιγμή οικονομικά. Όχι ότι ήθελα να πέσω ποτέ στην ανάγκη της, όμως ούτε δώρο γάμου δεν μας αγόρασε.

Η πεθερά μου δεν με θέλει επειδή είμαι απλός εργάτης!

Τώρα που το σκέφτομαι, εδώ καλά καλά δεν ήρθε στον γάμο. Δώρο θα μας έπαιρνε; Είδε όμως ότι αυτή η στάση δεν αποσκοπούσε κάπου. Στην αρχή πίστεψε ότι με τον ψυχολογικό πόλεμο η γυναίκα μου θα λυγίσει και θα ξεκινήσει σιγά σιγά να εμφανίζεται η γκρίνια στον γάμο μας.

Εμείς όμως δεν πτοηθήκαμε. Άλλωστε είχαμε στο πλευρό μας τον πεθερό μου. Αφού λοιπόν είδε ότι μετά από ένα χρόνο δεν είχε αποτέλεσμα η τακτική της, ξεκίνησε να προκαλεί προβλήματα εκ των έσω. Προσπάθησε να βάλει λόγια στην γυναίκα μου για άλλες γυναίκες.

Στην αρχή μας επηρέασε. Ξεκίνησε η γυναίκα μου να μου κάνει ζήλιες για άλλες γυναίκες που υπό άλλες συνθήκες δε θα τις πρόσεχε καν. Το ξεπεράσαμε όμως. Πλέον αντιμετωπίζουμε κάποια οικονομικά προβλήματα. Δεν είναι κάτι το αξεπέραστο.

Έχω μάθει να δουλεύω όλη μου τη ζωή δε θα σταματήσει να γίνεται αυτό τώρα. Όμως η καραντίνα μας έφερε πίσω και μόνο ο δικός μου μισθός στο σπίτι δεν φτάνει. Στις οικονομικές μας δυσκολίες λοιπόν, η πεθερά μου αποφάσισε να βάλει το κερασάκι στη τούρτα.

Θέλουμε να κάνουμε παιδί και δεν μπορούμε

Δεν θέλει να μας βοηθήσει οικονομικά, όταν η γυναίκα μου ζήτησε μερικά δανεικά. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της, αν εγώ δεν ήμουν σκουπιδιάρης και ήμουν πιο πλούσιος δε θα χρειαζόταν η γυναίκα μου να δουλέψει καν. Οπότε ας πρόσεχε. Φυσικά και η ψυχολογία της έχει πέσει πολύ.

Οι πρώτες γκρίνιες ξεκίνησαν να εμφανίζονται από τον Απρίλιο και τα πράγματα γίνονται όλο και πιο άσχημα κάθε μέρα. Μπορεί να σας είπα στην αρχή ότι κάνουμε προσπάθειες για παιδί, όμως φαίνεται πως εκτός της κακής ψυχολογίας, οι προσπάθειες έχουν ξεκινήσει να παγώνουν.

Πως να φέρουμε στον κόσμο ένα παιδί όταν η σχέση μας περνάει κρίση; Όταν τα οικονομικά μας περνάνε κρίση; Δεν έχω ιδέα τι μπορώ να κάνω. Της λέω να κάνουμε υπομονή και ότι τα πράγματα σιγά – σιγά θα φτιάξουν. Μια δεύτερη καραντίνα όμως, μπορεί να μας απειλεί ήδη και δεν ξέρω τι θα ξημερώσει.

Τι θα κάνατε στη θέση μου; Πιστεύετε ότι έχω κάνει κάτι λάθος;

Στο μεταξύ οι δικοί μου γονείς δεν ζουν. Τους έχασα από πολύ μικρός. Με την υπόλοιπη οικογένεια μου έχω καλές σχέσεις αλλά δεν έχω τόσο καλές σχέσεις που να μπορώ να ζητήσω δανεικά. Δεν ξέρω τι άλλο να κάνω. Προσπάθησα να πλησιάσω την πεθερά μου με χίλιους τρόπους αλλά όλοι κατέληξαν σε καυγά.

Ο πεθερός μου θέλει να μας βοηθήσει αλλά τα χρήματα τα διαχειρίζεται η πεθερά μου. Μερικές φορές στα κρυφά μας δίνει από τίποτα, αλλά μη φανταστείτε. Τι θα κάνατε στη θέση μου; Πιστεύετε ότι έχω κάνει κάτι λάθος;

Photo cover via: eirinika.gr

Close