η-πεθερά-μου-δεν-με-θεωρεί-μέλος-της-οικογένειας-επειδή-δεν-της-έκανα-εγγόνι-

Η πεθερά αυτής της αναγνώστριας δεν θεωρεί την αναγνώστρια μέλος της οικογένειας επειδή δεν της έχει κάνει ακόμη εγγόνι.

Όλοι οι γονείς, όταν τα παιδιά τους παντρεύονται θέλουν να τα δουν να ευτυχούν και να κάνουν δικά τους παιδιά. Ειδικά στην Ελλάδα η παροιμία “του παιδιού μου το παιδί δύο φορές παιδί μου” ισχύει κατά πολύ.

Όμως έχει διαφορά να ευελπιστείς για ένα εγγόνι χωρίς να πιέζεις καταστάσεις με το να μην θεωρείς μέλος της οικογένειας, την νύφη που ακόμη δεν στο έχει…προσφέρει. Η αναγνώστρια ζητάει λύση στο πρόβλημά της. Διαβάστε παρακάτω: 

Δείτε ακόμα Συγκινητικό: Περαστικός τάισε αδέσποτο σκυλάκι και εκείνο έκλαψε από την χαρά του

Ονομάζομαι Καλλιόπη και είμαι 33 ετών. Πριν 3 χρόνια παντρεύτηκα με τον άντρα μου και μετακομίσαμε στο πάνω διαμέρισμα από το διαμέρισμα των πεθερικών μου. Η πεθερά μου είναι μία ξινή και επικριτική γυναίκα όμως εγώ προσπαθούσα πάντα να παίρνω τις προσβολές της ως πλάκα, να κάνω πως δεν καταλαβαίνω και να της συμπεριφέρομαι γλυκά.

Δεν ήθελα να τσακωθώ με μία μεγάλη γυναίκα ούτε να φέρω τον άντρα μου σε δύσκολη θέση που από την αρχή με είχε προειδοποιήσει για τον δύστροπο χαρακτήρα της μητέρας του. Στο μεταξύ η πεθερά μου έχει άλλα δύο παιδιά και έχει πατήσει τα 85.

η-πεθερά-μου-δεν-με-θεωρεί-μέλος-της-οικογένειας-επειδή-δεν-της-έκανα-εγγόνι-

Photo via: fumara.gr

Ο μεγάλος της γιος δουλεύει πλέον στην Γερμανία και ο μεσαίος γιος (εγώ έχω πάρει τον μικρότερο) έχει φύγει από την γειτονιά. Η γυναίκα του μεσαίου της γιου βλέπεται, είναι τσαούσα και γρήγορα πήρε τον άντρα της και τον ξέκοψε από τους γονείς του.

Δείτε ακόμα Ζωγραφίζει γραμμές στο χέρι κάθε φορά που του κάνουν bullying στο σχολείο: 21 γραμμές σε 2 μέρες

Δεν μπορούσε μάλλον να ακούει τις προσβολές της πεθεράς μας, οπότε πλέον έχουν μόνο τα τυπικά. Τρώμε όλοι μαζί αλλά τα όρια της έχουν τεθεί εδώ και καιρό. Και παρόλο που έχει πάρει τον γιόκα της μακριά και παρόλο που πολλές φορές την έχει βάλει στην θέση της, εκείνη την έχει πολύ ψηλά στα μάτια της.

Έχει και 3 παιδιά άλλωστε εκείνη σε αντίθεση με μένα που εγώ δεν έχω κανένα. Η τραγική ειρωνεία όμως είναι άλλη. Εγώ κάθομαι και μαγειρεύω κάθε μέρα για δύο σπίτια παρόλο που είμαι πολύ κουρασμένη από την δουλειά γιατί η πεθερά μου πια δεν έχει κουράγια.

η-πεθερά-μου-δεν-με-θεωρεί-μέλος-της-οικογένειας-επειδή-δεν-της-έκανα-εγγόνι-

Photo via: Pinterest

Τα Σαββατοκύριακα που κάθομαι, πηγαίνω και της καθαρίζω εγώ το σπίτι για να μην πληρώνει καθαρίστρια. Ανέχομαι τις προσβολές της, την τρέχω στους γιατρούς όταν ο άντρας μου δεν μπορεί και γενικότερα κάνω πράγματα που κανονικά θα έπρεπε να κάνουν είτε τα παιδιά της.

Δείτε ακόμα Δεν αγοράζω ποτέ έτοιμες βρεφικές τροφές – Απορώ τι μάνες είναι αυτές που το κάνουν

Και όλα αυτά, για να μην προκαλώ άλλες εντάσεις και για να καταφέρω επιτέλους η συμβίωσή μας να γίνει καλή. Εκείνη όμως δεν με υπολογίζει καν σαν μέλος της οικογένειας. Στα οικογενειακά τραπέζια, διαχωρίζει συνεχώς την οικογένεια από εμένα, αφού εγώ δεν της έχω κάνει εγγόνι όπως λέει.

Εφόσον λοιπόν δεν της έχω κάνει εγγόνι δεν έχουμε και μία φυσιολογική οικογένεια με τον άντρα μου, οπότε δεν με θεωρεί γυναίκα του άντρα μου αλλά μία…αγαπητικιά που σήμερα είναι και αύριο δεν είναι. Η ευλογία του παπά μερικά χρόνια πριν την αφήνει αδιάφορη.

Η άλλη της νύφη από την άλλη, δεν έχει φιλοτιμηθεί να της φέρει έστω ένα τάπερ φαγητό. Δεν έχει ρωτήσει ποτέ αν έχουν ανάγκη κάτι και φυσικά σπάνια αφήνει τον άντρα της να κάνει εξυπηρετήσεις στην μητέρα του. Αυτή είναι η Αγία της οικογένειας, αφού έχει κάνει παιδιά εγώ είμαι ένα τίποτα.

Δείτε ακόμα Η ιστορία της Madeline Stuart: Το μοντέλο με σύνδρομο Down και αυτισμό που κατέκτησε την κορυφή

Είναι αχάριστη πραγματικά και πλέον αρχίζει και μου την βιδώνει στα νεύρα. Έτσι μου έρχεται να μην την ξαναβοηθήσω σε τίποτα. Φυσικά ο άντρας μου μπορεί να κάνει ό,τι θέλει, δεν θα μπω εγώ ανάμεσα στην σχέση τους, αλλά σαν Καλλιόπη δεν θέλω να ξανασηκώσω το χέρι μου ούτε για νερό. Είμαι κακιά;

η-πεθερά-μου-δεν-με-θεωρεί-μέλος-της-οικογένειας-επειδή-δεν-της-έκανα-εγγόνι-

Photo via: bovary.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη.

Close