η-πεθερά-μου-έχει-κάνει-κόμμα-με-την-συννυφάδα-μου-και-μου-κάνουν-ψυχολογικό πόλεμο-

Η πεθερά μου έχει κάνει “κόμμα” με την συννυφάδα μου και μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο. Η αναγνώστρια ζητάει την άποψη μας.

Πολύ συχνά οι πεθερές δεν τα πηγαίνουν καλά με τις νύφες ή τους γαμπρούς τους και δεν μπορούμε να καταλάβουμε γιατί συμβαίνει αυτό. Παρόλα αυτά συμβαίνει. Το θέμα είναι ότι η σημερινή μας ιστορία είναι λίγο διαφορετική.

Διότι στην συγκεκριμένη περίπτωση η πεθερά έχει κάνει κόμμα με την συννυφάδα της αναγνώστριας μας και της κάνουν ψυχολογικό πόλεμο επειδή ακόμη δεν έχει μείνει έγκυος. Κάτι που θεωρούμε ότι είναι απλά μία αφορμή και όχι το ουσιαστικό πρόβλημα. Τί να κάνει; Διαβάστε παρακάτω:

Η πεθερά μου έχει κάνει “κόμμα” με την συννυφάδα μου και μου κάνουν ψυχολογικό πόλεμο

Ονομάζομαι Αγγελική και είμαι παντρεμένη εδώ και 5 χρόνια. Με τον σύζυγό μου έχουμε σχέση 10 χρόνια και τα τελευταία 5 χρόνια είμαστε και παντρεμένοι. Από την αρχή της σχέσης μας εγώ με τον σύζυγό μου μέναμε στην Θεσσαλονίκη.

Εγώ κατάγομαι από εκεί και ο σύζυγός μου είχε έρθει τότε για να σπουδάσει. Γνωριστήκαμε, κάναμε σχέση και παντρευτήκαμε ακόμη και στην Θεσσαλονίκη. Ήρθαν όμως μερικά οικονομικά προβλήματα στο σπίτι μας και πήραμε την απόφαση να μετακομίσουμε στην Αθήνα από όπου και κατάγεται εκείνος.

η-πεθερά-μου-έχει-κάνει-κόμμα-με-την-συννυφάδα-μου-και-μου-κάνουν-ψυχολογικό πόλεμο-

Photo via: katharmata.net

Θα γλιτώναμε το ενοίκιο διότι εκεί έχει δικό του σπίτι. Επίσης μου άρεσε έτσι και αλλιώς η ιδέα διότι όλα αυτά τα χρόνια ποτέ δεν είχα αλλάξει μέρος. Ούτε για να σπουδάσω. Ένιωθα λοιπόν πως ο κύκλος της ζωής μου στην Θεσσαλονίκη έχει τελειώσει και πως μία νέα, καλύτερη αρχή θα μας περίμενε στην Αθήνα.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου θέλει να μου κρατάει το παιδί επί πληρωμή

Στο μεταξύ με την πεθερά μου μέχρι τότε είχαμε άριστες σχέσεις. Μάλλον επειδή δεν βλεπόμασταν συχνά και δεν ήξερα τι μέρος του λόγου είναι. Εντάξει στις γιορτές που κατεβαίναμε ή ανέβαιναν εκείνοι, πολλές φορές γινόταν λίγο δύστροπη και αυστηρή αλλά δεν την παρεξηγούσα.

Την δικαιολογούσα μέσα μου, αν και τώρα που το σκέφτομαι απορώ πως έβρισκα δικαιολογίες για ορισμένες συμπεριφορές της. Όταν όμως μετακομίσαμε στην Αθήνα και καταλήξαμε να μένουμε με την πεθερά μου στο ίδιο τετράγωνο το πράγμα άλλαξε.

η-πεθερά-μου-έχει-κάνει-κόμμα-με-την-συννυφάδα-μου-και-μου-κάνουν-ψυχολογικό πόλεμο-

Photo via: pxhere.com

Ξεκίνησε να κάνει ξαφνικές εφόδους στο σπίτι απρόσκλητη και φυσικά δεν μπορούσα να της πω τίποτα γιατί την ατάκα “στο σπίτι του γιου μου ήρθα” την είχε στην άκρη του χειλιού της, να μου κάνει κριτική για το νοικοκυριό και να λέει πως δουλεύω πολύ και παραμελώ τον άντρα μου.

Δείτε ακόμα Μπορεί να χώρισα με τον άντρα μου αλλά με την πρώην πεθερά μου είμαστε ακόμη φίλες

Προσπαθούσα πάντα να την παίρνω με το καλό και να μην δίνω συνέχεια αν και μερικές φορές ένας Θεός ξέρει πως κρατιόμουν και δεν την πετούσα έξω από το σπίτι βρίζοντας. Ευτυχώς με τον άντρα μου τα πηγαίνουμε καλά αν και ακόμη δεν έχουμε αποκτήσει δικά μας παιδιά.

Κι επειδή τα πράγματα στην ζωή μου πηγαίνουν καλά, το ζήτημα της πεθεράς δεν με απασχολούσε και δεν ήθελα να του δώσω παραπάνω αξία από ότι έχει. Όμως τα πράγματα τους τελευταίους 3 μήνες άλλαξαν προς το χειρότερο και νομίζω πως η υπομονή μου αρχίζει και εξαντλείται.

Ο μικρότερος αδερφός του άντρα μου είχε σχέση εδώ και κάποια χρόνια αλλά δεν την είχε εμφανίσει στους δικούς του μέχρι που αποφάσισαν να το επισημοποιήσουν. Όταν γνώρισα την κοπέλα για πρώτη φορά μπορεί να μην ταιριάξαμε ακριβώς αλλά την συμπάθησα.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου προσπαθεί να μου κάνει μάγια – Βρίσκω πουγκιά με περίεργα αντικείμενα στον κήπο

Ήταν μία κοπέλα χαμηλών τόνων που δεν μιλούσε πολύ και φαινόταν πολύ ντροπαλή. Εγώ είμαι πιο εκρηκτικός άνθρωπος οπότε σίγουρα δε θα μπορούσαμε να κάνουμε παρέα. Θα μπορούσαμε όμως να συμβιώνουμε μαζί όταν χρειάζεται.

η-πεθερά-μου-έχει-κάνει-κόμμα-με-την-συννυφάδα-μου-και-μου-κάνουν-ψυχολογικό πόλεμο-

Photo via: tromaktiko.gr

Η πεθερά μου, μάλλον κατάλαβε ότι είναι άβγαλτη και βάλθηκε να την φέρει στα μέτρα της. Έπεισε τον γιο της να μείνουν μέχρι τον γάμο στο ίδιο σπίτι μαζί της με την λογική ότι θα φτιάξουν το σπίτι τους μέχρι να παντρευτούν και να γλιτώσουν ταλαιπωρία.

Και φυσικά όλον αυτόν τον καιρό που μένουν μαζί, μέχρι να γίνει και ο γάμος η πεθερά μου της έχει κάνει κανονική πλύση εγκεφάλου για μένα. Ξεκίνησε λοιπόν τους τελευταίους 3 μήνες να μου μιλάει απότομα η συννυφάδα μου και να γίνει πικρόχολη σε κάθε ευκαιρία.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου ζητάει συνεχώς εγγονάκι και με αγχώνει

Ο άντρας μου, μου λέει να μην της δίνω σημασία γιατί είναι έτσι ξινή από την φύση της αλλά εγώ δεν το πιστεύω. Το πράγμα έγινε χειρότερο όταν ξεκίνησαν σε ένα οικογενειακό τραπέζι να πετούν σπόντες για το ότι ακόμη δεν έχω μείνει έγκυος και μήπως είμαι στείρα.

Ήταν τόσο προσβλητικές που παραλίγο να βάλω τα κλάματα και ήταν η πρώτη φορά που ο άντρας μου επενέβη και τις έβαλε στην θέση τους. Νομίζω ότι η ζωή μου στην Αθήνα αρχίζει και γίνεται πολύ άσχημη. Δεν μπορώ να φανταστώ πως για όλη την υπόλοιπη ζωή μου θα έχω δύο καρακάξες να με κράζουν. Τί να κάνω;

Photo cover via: istologio.org

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close