το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Η συγκινητική ιστορία της μικρής με το μοβ πρόσωπο. Η συγκινητική ιστορία του παιδιού με το μοβ πρόσωπο που είναι αδιαμφισβήτητα μία μικρή μαχήτρια.

Τα παιδιά πολλές φορές αναγκάζονται από την ζωή να γίνουν μαχητές. Κάτι που αν θέλετε την γνώμη μας δεν θα έπρεπε να συμβαίνει, διότι τα παιδιά αξίζουν μόνο να είναι ανέμελα, υγιή και χαρούμενα. Παρόλα αυτά δυστυχώς δεν περνούν όλα από το χέρι μας.

Η σημερινή μας ιστορία μιλάει για την μικρή Lily, το παιδί με το μοβ πρόσωπο που πάσχει από ένα πολύ σπάνιο σύνδρομο, το Sturge-Weber. Την ιστορία την βρήκαμε από το lovewhatmatters.com όταν η μητέρα του παιδιού άνοιξε την καρδιά της για την μικρή της μαχήτρια. Διαβάστε παρακάτω: 

Η συγκινητική ιστορία της μικρής με το μοβ πρόσωπο

Η μικρή μας Lily γεννήθηκε στις 13 Δεκεμβρίου 2020 στις 37 εβδομάδες της εγκυμοσύνης ακριβώς. Είχα έναν φυσιολογικό τοκετό που ήταν πολύ γρήγορος και κράτησε μόνο μία ώρα.

Αν εξαιρέσουμε ότι ήταν λιποβαρής δεν φαινόταν να υπάρχει κάποιο πρόβλημα, μέχρι που οι γιατροί είδαν το χρώμα του προσώπου της… Ήτανε μωβ! Δεν μπορούσαν να καταλάβουν αν πρόκειται για εκ γενετής σημάδι ή ήταν λόγω της γέννησης.

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Λίγες ώρες αργότερα η μικρούλα μου άρχιζε να βγάζει κίτρινη βλέννα και μέσα σε λίγα δευτερόλεπτα δεν μπορούσε να αναπνεύσει. Εκείνη στιγμή ξεκίνησε το δύσκολο ταξίδι μας! Το κοριτσάκι μας ήταν μόλις 18 ωρών…

Δείτε ακόμα Υπάλληλος σε εστιατόριο βοήθησε αυτιστικό παιδί να ηρεμήσει με έναν υπέροχο τρόπο

Μεταφέρθηκε κατευθείαν στη μονάδα ανάνηψης, σταθεροποιήθηκε και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στη μονάδα νεογνών για να τοποθετηθεί σε θερμοκοιτίδα.

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Την είχαν διασωληνώσει και εμείς την κοιτούσαμε σοκαρισμένοι. Οι γιατροί μας εξήγησαν ότι είχε επεισόδια άπνοιας. Σταματούσε δηλαδή να αναπνέει- κάτι που συνέβαινε αρκετά συχνά. Λίγο μετά έγινε η διάγνωση.

Η Lily διαγνώστηκε με μια σπάνια πάθηση που ονομάζεται σύνδρομο Sturge-Weber. Πρόκειται για ένα σύνδρομο που σχηματίζεται κατά την εγκυμοσύνη. Πρόκειται για την περίπτωση όπου ορισμένα από τα νεύρα του εγκεφάλου δεν αναπτύσσονται. Δεν είναι γενετικό και είναι πολύ σπάνιο.

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Δείτε ακόμα 6χρονη φροντίζει τον μπαμπά της με αναπηρία αφού τους εγκατέλειψε η μαμά της

Ένιωσα τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια μου! Σκεφτόμουν ”Γιατί εμείς; Γιατί το κοριτσάκι μας; Ήταν κάτι που έκανα όσο ήμουν έγκυος;” Γιατί γεννήθηκε με μωβ πρόσωπο;

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Η μεγαλύτερη μας κόρη που είναι 5 χρονών δεν μπορούσε να καταλάβει γιατί δεν ερχόμασταν σπίτι με την αδερφούλα της. Όταν τελικά τη γνώρισε την αγάπησε αμέσως. Έχουν έναν πολύ δυνατό δεσμό και είναι στοργική και προστατευτική απέναντί της.

Η Lily ήταν 9 ημερών όταν τελικά πήραμε εξιτήριο για να πάμε σπίτι. Λόγω του εκ γενετής σημαδιού που καλύπτει το αριστερό της μάτι, έχει επίσης γλαύκωμα.

Δείτε ακόμα 14χρονος ήρωας έσωσε την μαμά του και την γιαγιά του από πυρκαγιά στο σπίτι

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Πρόκειται για μια κατάσταση όπου τα επιπλέον αιμοφόρα αγγεία πίσω από το μάτι αυξάνουν την πίεση, προκαλώντας θολή όραση. Χρειάστηκε ένα χειρουργηθεί δυο φορές για να βελτιωθεί η όρασή της.

Παρά τα προβλήματά της, όπως το γεγονός ότι δεν μπορεί να χρησιμοποιήσει το δεξί της χέρι, η κόρη μου είναι μαχήτρια και δεν τα παρατάει ποτέ!

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Παίρνει δύο είδη φαρμάκων για τις επιληπτικές κρίσεις δύο φορές την ημέρα, ένα αντιπηκτικό για την πρόληψη εγκεφαλικού επεισοδίου στη μετέπειτα ζωή της και σταγόνες για τον έλεγχο της πίεσης των ματιών της.

Δείτε ακόμα Β- Safe: Το βραχιόλι πανικού που έφτιαξαν μαθητές λυκείου με αφορμή τις γυναικοκτονίες

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Πρέπει ακόμα να φοράει νάρθηκα στον καρπό της τη νύχτα στο δεξί της χέρι και και ειδικές μπότες για τους μυς της. Στο μέλλον θα κάνει επέμβαση στον εγκέφαλο.

το-παιδί-με-το-μοβ πρόσωπο-

Η Lily τώρα θα γίνει 16 μηνών και δεν σταματά ποτέ να χαμογελάει. Της αρέσει να παίζει με όλα τα είδη παιχνιδιών και φαίνεται να διαμορφώνει μια λαμπερή προσωπικότητα! Είμαστε τόσο περήφανοι για όλα όσα έχει καταφέρει μέχρι στιγμής και ανυπομονούμε να τη δούμε να δυναμώνει όλο και περισσότερο.

All photos via: lovewhatmatters.com

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close