μαμά_αφήνει_το_παιδί_της_χωρίς_προστασία_γιατί_πιστεύει_ότι_τα_αντηλιακά_είναι_επικίνδυνα_

Στο σημερινό άρθρο θα μιλήσουμε για την τραγική είδηση της μητέρας, που αφήνει το παιδί της στον ήλιο χωρίς προστασία διότι θεωρεί τα αντηλιακά επικίνδυνα.

Το Καλοκαίρι είναι μία πανέμορφη εποχή όμως οι επικίνδυνες ακτίνες του ήλιου μπορεί να προκαλέσουν από σοβαρό έγκαυμα μέχρι καρκίνο του δέρματος. Η τρύπα του όζοντος και η κλιματική αλλαγή, έκαναν τον ήλιο επικίνδυνο σε όλες τις χώρες του πλανήτη και ειδικά στην Ελλάδα.

Έτσι από μικρά παιδιά μαθαίνουμε ότι δεν πηγαίνουμε στην παραλία μέσα στο μεσημέρι, διότι ο ήλιος τότε είναι πολύ καυτός κι αν το κάνουμε, τότε πρέπει να έχουμε μαζί μας ομπρέλα θαλάσσης, καπέλο, γυαλιά ηλίου, χυμούς και νερό και φυσικά αντηλιακό.

Δείτε ακόμα Σοκαριστικό βίντεο: Παιδ@ραστής παραλίγο να αρπάξει 11χρονο παιδί

Ακόμη κι αν ο ήλιος ξεκινήσει να γίνεται λιγότερο ζεστός, εμείς οφείλουμε να καθόμαστε σε σκιερό μέρος, είτε αυτό το μέρος είναι κάτω από μία ομπρέλα, είτε κάτω από δέντρα στην παραλία. Ακόμη και όταν κυκλοφορούμε στην πόλη πρέπει να φοράμε αντηλιακό και αυτό ισχύει και για το Καλοκαίρι αλλά και για τον Χειμώνα.

Κι ενώ εμείς όλα αυτά τα θεωρούμε αυτονόητα και ψάχνουμε αντηλιακά με τον μεγαλύτερο δείκτη προστασίας τόσο για εμάς όσο και για τα παιδιά μας, μία μαμά πιστεύει ότι τα αντηλιακά είναι επικίνδυνα και αφήνει το παιδί της κάτω από τον καυτό ήλιο χωρίς προστασία.

Η αλήθεια είναι πως οι γονείς που συμπεριφέρονται επικίνδυνα προς τα παιδιά τους, έχουν αυξηθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια και αρχίζουμε και ανησυχούμε. Τρανό παράδειγμα; Η μητέρα που έβαζε ψεύτικα νύχια στην κόρη της, για να διαφημίσει την δουλειά της. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Υπάρχουν γονείς που θέτουν σε κίνδυνο τα παιδιά τους αλλά και την δημόσια υγεία όπως είναι το κίνημα των αντιεμβολιαστών. Υπάρχουν και γονείς που θέτουν σε κίνδυνο αποκλειστικά τα παιδιά τους, όπως η μητέρα της σημερινής μας ιστορίας.

Δυστυχώς η 21χρονη Άλις από την Αριζόνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, πιστεύει ότι τα αντηλιακά είναι επικίνδυνα για το μ@ρό της και επιλέγει να το θέτει σε κίνδυνο. Η Άλις προσπαθεί να μεγαλώσει το παιδί της “όσο πιο φυσικά γίνεται” και επιλέγει να μην του βάζει αντηλιακό και να το αφήνει να παίζει με τις ώρες κάτω από τον καυτό ήλιο.

Φυσικά όλα αυτά χωρίς την προστασία του αντηλιακού. Η Άλις είναι χρήστρια του TikTok και μοιράστηκε πρόσφατα τις απόψεις της αλλά και τις παιδαγωγικές της μεθόδους με όσους την ακολουθούν. Φυσικά ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων.

Δείτε ακόμα Μητέρα άδειασε όλο το δωμάτιο του παιδιού επειδή ήταν ακατάστατο

Η 21χρονη δεν δίστασε να δηλώσει στο TikTok ότι δεν χρησιμοποιεί κανενός είδους αντηλιακή προστασία στο παιδί της επειδή «τα περισσότερα αντηλιακά περιέχουν χημικά και ο συνδυασμός των χημικών αυτών με τις ακτίνες του ήλιου κάνουν κακό στον άνθρωπο».

Η μητέρα μάλιστα δεν έμεινε μόνο εκεί. Δήλωσε πως «το γάλα σκόνη πρέπει να απαγορευτεί επειδή τα παιδιά που τρέφονται με αυτήν κινδυνεύουν». Μάλιστα έδωσε την εναλλακτική λύση στις υπόλοιπες μητέρες που δεν θηλάζουν να δίνουν το γάλα τους δωρεάν σε άλλες μητέρες που το έχουν ανάγκη.

Σύμφωνα με την ίδια το παιδί της θα το θηλάζει μέχρι την ηλικία των 3 με 4 ετών και στην συνέχεια θα αντλεί το γάλα της και θα το διατηρεί στο ψυγείο σε περίπτωση που ο μικρός αρρωστήσει. Μπορεί να ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων όμως κατά την ίδια υπάρχουν πολλοί τρόποι να μεγαλώνει κανείς ένα παιδί και ο δικός της είναι ένας από αυτούς.

Δείτε ακόμα Μαμά έβαψε το μωρό της και του προκάλεσε δερματίτιδα

Καμία από τις θεωρίες της όμως δεν είναι επιστημονικά αποδεδειγμένες, οπότε εμείς δεν βλέπουμε μία εναλλακτική μητέρα, αλλά μία μάνα που εν γνώσει της αφήνει το παιδί της εκτεθειμένο σε καρκινογόνες ακτίνες ηλίου.

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Photo cover via: thesun.co.uk

Close