διάβασα-το-μυστικό ημερολόγιο-της-κόρης-μου-

Διάβασα το μυστικό ημερολόγιο της κόρης μου & ανακάλυψα πως δεν ξέρω τίποτα για την ζωή της. Η αναγνώστρια έτυχε να διαβάσει το ημερολόγιο της κόρης της και κατάλαβε ότι δεν ξέρει τίποτα για την ζωή της. Θέλει την συμβουλή σας.

Τα μικρά παιδάκια πολλές φορές κρατούν ημερολόγιο. Εκεί γράφουν τι έκαναν μέσα στη μέρα, τι τους άρεσε πολύ, τι τα στεναχώρησε, μερικές φορές κολλούν φωτογραφίες ή εικόνες από αγαπημένους τους ήρωες ή αγαπημένους τραγουδιστές και ηθοποιούς και άλλα.

Φυσικά ακόμη κι αν το παιδί δεν έχει πολλά πράγματα να κρύψει σχεδόν ποτέ δεν θέλει ο μπαμπάς και η μαμά να διαβάσει το μυστικό του ημερολόγιο. Έτσι είναι η παράδοση βλέπεται και τα παιδιά την ξέρουν καλά.

Δείτε ακόμα Πληρώνω τον μεγάλο μου γιο για να προσέχει την αδερφή του και είμαι περήφανη γι’ αυτό

Η αναγνώστρια της σημερινής μας ιστορίας, διάβασε από τύχη το ημερολόγιο της κόρης της και είχε την θλιβερή διαπίστωση ότι δεν ξέρει τίποτα για την ζωή του παιδιού της. Είναι προβληματισμένη και θέλει την γνώμη μας. Διαβάστε παρακάτω:

Διάβασα το μυστικό ημερολόγιο της κόρης μου και ανακάλυψα πως δεν ξέρω τίποτα για την ζωή της

Ονομάζομαι Έλενα και έχω μία κόρη 11 ετών. Είναι η μοναχοκόρη μου και φυσικά της έχω φοβερή αδυναμία. Η αλήθεια είναι όμως πως η κόρη μου αποδείχτηκε μυστήριος χαρακτήρας. Εγώ θυμάμαι από μικρή τα έλεγα όλα με την μαμά μου και μέχρι και σήμερα την παίρνω τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα τηλέφωνο και τα λέμε όλα.

Η κόρη μου όμως, έμοιασε από τον άντρα μου. Είναι πιο εσωστρεφής και μάλλον δεν έχω βρει τον τρόπο ακόμη να την προσεγγίσω. Μέχρι τώρα όμως πίστευα πως κουτσά στραβά γνωρίζω τα βασικά πράγματα για την ζωή της. Ποιες είναι οι φίλες της, αν της αρέσει κάποιος και πως τα πάει στο σχολείο.

διάβασα-το-μυστικό ημερολόγιο-της-κόρης-μου-

Επίσης γνώριζα τα χόμπι της και τι θέλει να γίνει όταν μεγαλώσει. Συζητούσα πολλές φορές με τον άντρα μου γι’ αυτό το πρόβλημα αλλά μου έλεγε πως έπρεπε να σεβαστώ τα μυστικά και την ιδιωτικότητα της ακόμη κι αν είναι μικρή και πως μερικά πράγματα μπορεί να θέλει να τα κρατάει για τον εαυτό της αλλά τα βασικά τα ξέρουμε.

Δείτε ακόμα  Βάφτισε το παιδί μου με την υπόσχεση ότι θα είναι πάντα δίπλα του και εξαφανίστηκε

Προσπαθούσα λοιπόν να προσαρμοστώ με την ιδέα ότι δεν γίνεται όλοι οι άνθρωποι να είναι σαν εμένα και πως απλά γέννησα ένα εσωστρεφή παιδί που θέλει έναν δικό του τρόπο για να το πλησιάσεις. Τον τελευταίο χρόνο απορροφήθηκα πολύ από την δουλειά.

διάβασα-το-μυστικό ημερολόγιο-της-κόρης-μου-

Ξεκίνησα μία νέα δική μου επιχείρηση με σπιτικά καλλυντικά και η αλήθεια είναι πως όλο μου τον χρόνο τον τρώω εκεί. Η επιχείρηση είναι καινούρια και άνοιξε μέσα στην πανδημία οπότε έπρεπε να κάνω τα αδύνατα δυνατά να την κρατήσω ζωντανή και να την κάνω να αποκτήσει πελάτες.

Γράφω κείμενα μέσα από τα social media αλλά και μέσα από ένα blog που διατηρώ σχετικά με τα καλλυντικά μου αλλά και με προσωπικές εμπειρίες που με οδηγήσαν σε αυτό το πάθος για τα καλλυντικά με σκοπό να κερδίσω πελάτισσες και πελάτες που θα εκτιμήσουν καταρχάς εμένα και μετά το προϊόν.

Δείτε ακόμα Locklan Samples: Το αγοράκι που έγινε viral

Κακά τα ψέματα, δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποφασίζουν να στηρίξουν μία επιχείρηση επειδή αυτή που την έχει είναι δημοφιλής ή φαίνεται άνθρωπος με μεράκι και αγαπητή σαν προσωπικότητα. Παράλληλα τρώω όλο τον χρόνο στο εργαστήριό μου για να παράγω τα προϊόντα μου και γενικότερα ασχολούμαι με αυτό.

Δεν είχα αγχωθεί ιδιαίτερα με τις υποχρεώσεις μου στο σπίτι διότι έχω έναν άντρα που συνεισφέρει όσο συνεισφέρω κι εγώ και ήξερα πως θα με στηρίξει σε αυτά μου τα επαγγελματικά βήματα κι ένα παιδί που κοντεύει τα 12 και που έτσι και αλλιώς δεν με ήθελε συνέχεια μέσα στα πόδια του.

Είχα μιλήσει κιόλας μαζί της όταν πήρα την απόφαση να ξεκινήσω αυτό το νέο μου επαγγελματικό βήμα και μου είπε ότι χαίρεται για μένα, ότι είναι περήφανη που θα γίνω αφεντικό του εαυτού μου και πως δεν χρειάζεται να αγχώνομαι. Οπότε κι εγώ αφέθηκα στην δουλειά.

Δείτε ακόμα  Η αδερφή μου έχει καλύτερες σχέσεις με τον γιο μου από μένα και ζηλεύω

Παρόλα αυτά νομίζω πως δεν έκανα καλά. Μπορεί να έχω έναν υποστηρικτικό άντρα και μία κόρη πιο ώριμη από την ηλικία της, όμως δεν πρέπει να αφήνεις ποτέ τα πράγματα στον αυτόματο πιλότο γιατί όσο τα αφήνεις σε αφήνουν.

Ο άντρας μου βλέπετε είναι πολύ καλός πατέρας και σύζυγος όμως έχει ένα μεγάλο ελάττωμα. Δεν παίρνει πρωτοβουλίες και δεν έχει θράσος. Αυτό σημαίνει πως αν δει την κόρη μας κατσουφιασμένη ένα μεσημέρι μετά το σχολείο, θα την ρωτήσει τι έχει αλλά αν δεν του πει δε θα την πιέσει.

Και δεν θα το κυνηγήσει κιόλας για να μάθει τι έχει το παιδί, ειδικά αν μετά από λίγο την δει καλά. Εγώ πάλι δεν είμαι έτσι. Μπορεί να μην την πιέσω εκείνη την στιγμή να μιλήσει αν δω ότι δεν με παίρνει όμως μετά από καμία ωρίτσα και αφού δω ότι το παιδί είναι πιο ήρεμο θα ανοίξω πάλι την συζήτηση.

Δείτε ακόμα Η πεθερά μου θέλει να μου κρατάει το παιδί επί πληρωμή

Την προηγούμενη Κυριακή λοιπόν αποφάσισα να κάνω γενική στο σπίτι που είχα πολύ καιρό. Πήραμε σκύλο πρόσφατα που μαδάει πολύ και η γενική ήταν απαραίτητη. Ξεκίνησα λοιπόν να μαζεύω και το γραφείο της μικρής γιατί με είχε πιάσει προκοπή.

Ξαφνικά πέφτει στα χέρια μου ένα τετράδιο πολύ όμορφο που δεν ήξερα ότι το είχε και ασυναίσθητα το άνοιξα. Διαπιστώνω ότι είναι το μυστικό της ημερολόγιο και το κλείνω αμέσως.

διάβασα-το-μυστικό ημερολόγιο-της-κόρης-μου-

Από την μία σκεφτόμουν τον άντρα μου να μου λέει “Έλενα μην παραβιάζεις την ιδιωτικότητα της μικρής” και από την άλλη την μάνα μου να μου λέει “γιατί εγώ που στην παραβίασα έπαθες τίποτα;”. Υπερίσχυσε η φωνή της μάνας μου, γιατί εγώ κόρη δική της είμαι και το μήλο κάτω από την μηλιά θα πέσει.

Δείτε ακόμα Ο δεύτερος σύζυγός μου δεν τα πηγαίνει καλά με τον γιο μου

Οι πρώτες σελίδες ήταν αδιάφορες. Μιλούσε για τα μαθήματα, για τα ρούχα που θέλει να αγοράσει και δεν ξέρει αν θα την αφήσουμε και τέτοια. Χαμογελούσα με τα προβλήματα εκείνης της ηλικίας. Μέχρι που έφτασα σε ημερομηνίες ενός μήνα πριν.

Εκεί ξεκίνησα να διαβάζω ότι η κόρη μου έχει σχέση με έναν συμμαθητή της. Πολύ καλό παιδί, τον ξέρω αλλά ΣΧΕΣΗ; ΑΠΟ ΠΟΤΕ; ΑΠΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΩΣ ΠΟΥ; ΠΟΤΕ ΜΕΓΑΛΩΣΕ ΕΤΣΙ; Μετά ξεκίνησα να διαβάζω ότι τσακώθηκε με όλες τις φίλες που εγώ νόμιζα πως είναι οι κολλητές της και ξεκίνησε να κάνει παρέα με κάτι αγόρια από άλλο τμήμα.

Αγόρια που δεν γνωρίζω. Στην αρχή ήμουν σοκαρισμένη με το ότι το παιδί μου μεγάλωσε. Δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω ότι ήταν η κόρη μου αυτή που έγραφε για το πόσο αγαπάει το ταίρι της και πως θέλει να πάνε στο ίδιο Γυμνάσιο. Πως ζηλεύει και δεν ξέρει πως να το διαχειριστεί.

Δείτε ακόμα Ο γιός μου πήγε να σπουδάσει Θεσσαλονίκη και γύρισε πίσω με βαμμένα μαλλιά

Πως άλλαξε παρέες κι εγώ δεν ξέρω τίποτα. Και μετά με έπιασαν ενοχές και μία απελπισία. Πόσα πράγματα έχουν συμβεί στην ζωή της κόρης μου κι εγώ δεν γνωρίζω το παραμικρό; Και είναι ακόμη 11. Αν αυτό συνέβαινε στα 14 με 15 μπορεί να ήταν ακόμη χειρότερα τα πράγματα.

Και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα πως πανεύκολα το παιδί σου μπλέκει με κακές παρέες. Λίγο να αφήσεις την κατάσταση εκτός ελέγχου και αμέσως αλλάζει όλη του η ζωή και εσύ δεν ξέρεις από που σου ήρθε. Νιώθω πως πλέον έχουν συμβεί πολλά και πιστεύω ότι θα είναι βουνό να την πλησιάσω. Έχει συμβεί και σε εσάς; Τι να κάνω;

All photos via: canon.gr

Διαβάστε όλες τις ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close