ο-γιος-μου-ο-φονιάς-ιστορία-

Εξομολόγηση μητέρας: Ο γιός μου ο φονιάς. ο Charlie Roberts εισέβαλε σε ένα σχολείο Άμις στην Πενσυλβανία και αφαίρεσε την ζωή από πέντε νεαρές κοπέλες. Η μητέρα του σπάει την σιωπή της και μας εξιστορεί πως έφτασε σε αυτό το σημείο ο γιός της και τι έκανε εκείνη όταν το συνειδητοποίησε.

Οι περισσότερες μητέρες πιστεύουν και κάνουν ό,τι μπορούν το παιδί τους να βγει ένας άνθρωπος καλός και χρήσιμος προς στην κοινωνία. Δεν αναφερόμαστε σε εκείνες τις αδιάφορες μητέρες, που δεν θα έπρεπε να έχουν δικά τους παιδιά. Αλλά σε εκείνες τις μητέρες που κάνουν ό,τι μπορούν για τα παιδιά τους.

Αυτές οι μητέρες λοιπόν μαθαίνουν από τις ειδήσεις περιστατικά μανιακών δ@λοφόνων, φονιάδων, μακελειά σε σχολεία και άλλα μέρη και σκέφτονται “μακριά από εμάς”. Καμία από αυτές τις μητέρες δεν μπαίνει καν στον κόπο να διανοηθεί ότι μπορεί το ίδιο της το παιδί να είναι φονιάς.

Μία μητέρα λοιπόν σπάει την σιωπή της. Μιλάει ανοιχτά για τον γιο της, ο οποίος ήταν φονιάς και ενεπλάκη σε σχολικό μακελειό. Από εκείνα τα μακελειά με άλλα παιδιά στον ρόλο των θυμάτων που ακούμε δυστυχώς συχνά κυρίως στις πολιτείες της Αμερικής. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Γυρνάμε πίσω στο 2006 όπου ο Charlie Roberts εισέβαλε σε ένα σχολείο Άμις στην Πενσυλβανία και αφαίρεσε την ζωή από πέντε νεαρές κοπέλες. Η μητέρα του σπάει την σιωπή της και μας εξιστορεί πως έφτασε σε αυτό το σημείο ο γιός της και τι έκανε εκείνη όταν το συνειδητοποίησε.

Η μητέρα ονομάζεται Terri Roberts και εκείνη την μέρα βρισκόταν στο θέατρο όπου και δούλευε όταν χτύπησε το τηλέφωνο και η κλήση προερχόταν από το σπίτι της. Ήταν ο άντρας της Chuck. Η μητέρα έπρεπε να πάει αμέσως στο σπίτι του γιού τους, του Charlie της είπε.

Η μητέρα κατάλαβε από τον τόνο της φωνής του ότι είχε συμβεί κάτι πολύ σοβαρό. Δεν ρώτησε όμως τίποτα. Απλά έτρεξε στο αμάξι της και σε αυτή την σύντομη διαδρομή άκουσε για πρώτη φορά στο ραδιόφωνο για μία συμπλοκή που συνέβη το ίδιο πρωί σε ένα σχολείο μίας γειτονικής πόλης.

Δείτε ακόμα  Κάρα Ρόμπινσον: Η 15χρονη που οδήγησε τον βiαστή της στην αυτοκτoνία

Σε αυτό το μακελειό πολλά παιδιά έχασαν τις ζωές τους σύμφωνα με τις αναφορές της αστυνομία και ο δράστης ήταν ένας άντρας που ονομαζόταν Roy. Η μητέρα σκέφτηκε πως το μακελειό είχε σχέση με το ανάστατο τηλεφώνημα του άντρα της.

«Κατάλαβα αμέσως πως το σχολείο στο οποίο αναφέρονταν ήταν πολύ κοντά στο μέρος όπου συνήθιζε να παρκάρει το φορτηγάκι της δουλειάς του ο γιος μας, ο Charlie», είπε.

«Πολλές φρικτές σκέψεις πέρασαν από το μυαλό μου, σκέφτηκα πως πέθανε προσπαθώντας να σώσει κάποια από τα παιδιά. Ήξερα πως θα προσπαθούσε να τα βοηθήσει αν ήταν στο χέρι του».

Δείτε ακόμα «Του δίνω δίκιο που σκότωσε το γιο μου»: Το έγκλημα που έκανε όλη την Μάνη να χειροκροτούν τον δολοφόνο

Η μητέρα πίστευε πως αυτό ήταν το χειρότερο σενάριο. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που συνέβη ήταν πολύ πιο φρικτό. Αφού έφτασε στο σπίτι του γιού της, τα πρώτα άτομα που συνάντησε στην αυλή ήταν ο άντρας της κι ένας αστυνομικός. Θυμάται πως όλα αυτά που συνέβησαν ήταν σε αργή κίνηση για εκείνη.

ο-γιος-μου-ο-φονιάς-ιστορία-

«Ρώτησα τον αστυνομικό: «Ζει ο γιος μου;» Μου είπε όχι. Γύρισα τότε στον Chuck, τα μάτια του βυθισμένα πια στο πρόσωπό του, και εκείνος μου είπε: «Ο Charlie το έκανε. Εκείνος σκότωσε αυτά τα παιδιά».

Όλα όσα έγιναν τις επόμενες ώρες ήταν θολά για την μητέρα. Θυμάται πως αρχικά δεν το πίστευε. Ένιωθε ότι ο γιος της ήταν αδύνατο να έχει διαπράξει κάτι τέτοιο. Σαν παιδί ήταν ήσυχος, σκεπτικός, πολύπλοκος όμως τρυφερός και ήδη πατέρας τριών μικρών παιδιών.

Δείτε ακόμα Η Ελληνίδα μάνα που υποστήριξε τον δολοφόνο της κόρης της

Δεν γινόταν λοιπόν αυτός να ήταν σε θέση να διαπράξει κάτι τόσο φρικιαστικό. Άλλωστε η ίδια είχε ακούσει το όνομα του δράστη στο ραδιόφωνο. Όμως μετά συνειδητοποίησε πως μάλλον παράκουσε το όνομα στο ραδιόφωνο. Θυμάται λοιπόν τότε να χάνει τις αισθήσεις της και στην συνέχεια δεν μπορούσε να σηκωθεί από το πάτωμα.

Ξεκίνησε να ουρλιάζει από τα κλάματα. Τα γεγονότα λοιπόν είχαν ως εξής. Το πρωί της 2ης Οκτωβρίου του 2006 ο γιος της Charlie εισβάλει οπλισμένος σε μία τάξη ενός σχολείο Άμις κοντά στο σπίτι του στην Πενσυλβανία.

Διέταξε λοιπόν τα αγ@ρια να φύγουν και μετά από μισή ώρα πυροβόλησε 10 κ@ρίτσια προτού στρέψει το όπλο στον εαυτό του. Σημειώθηκαν πέντε θάνατοι. Τα δύο μικρότερα θύματα ήταν μόλις 7 ετών ενώ η μεγαλύτερη μόλις 12.

ο-γιος-μου-ο-φονιάς-ιστορία-

Δείτε ακόμα «Μακάρι να μην το ‘πιανε ποτέ»: Το φριχτό τέλος της νικήτριας του Λόττο που όλοι ζήλευαν την τύχη της

Δύο από αυτές ήταν η Lena και η Mary Liz Miller, ηλικίας 8 και 7 ετών αντίστοιχα και ήταν αδερφές. Πέντε ακόμη κ@ρίτσια τραυματίστηκαν συμπεριλαμβανομένης και της 6χρονης Rosanna King η οποία αρχικά θεωρούνταν πως δεν θα τα κατάφερνε αλλά πλέον ζει με σοβαρά εγκεφαλικό τραύματα.

Πως λοιπόν ξεκινάς να συνειδητοποιείς ότι το παιδί σου δημιούργησε μία τέτοια τραγωδία. Όπως και η Eva Khatchadourian, η μητέρα του δολοφόνου στο βιβλίο του Lionel Shriver «Πρέπει να μιλήσουμε για τον Κέβιν», έτσι και η Terri χτένισε κάθε λεπτομέρεια, κάθε ίχνος, κάθε ανάμνηση, κάθε στοιχείο, στην προσπάθειά της να καταλάβει τι οδήγησε τον μεγαλύτερο γιο της στο να μπει σε εκείνο το σχολείο εκείνη τη μέρα.

«Τι μου ξέφυγε;» αναρωτιέται στο βιβλίο της που κυκλοφόρησε πρόσφατα. «Ήμουν – πάντοτε θα είμαι – η μητέρα του. Αν ένας μπορούσε να εντοπίσει τα σημάδια πως κάτι δεν πήγαινε καλά αυτή θα έπρεπε να είναι η γυναίκα που τον γέννησε.

Δείτε ακόμα Ο κόσμος απαιτούσε να εκτελεστούν: Οι 10χρονοι που βασάνισαν και σκoτωσαν ένα 2χρονο

Πότε κατάφερε να διεισδύσει η πικρία μέσα από την επιφανειακή ικανοποίηση; Πότε το μίσος τράβηξε με το μέρος του την καρδιά και το μυαλό, πιο δυνατά απ’ ό,τι η αγάπη;»

Δεν μπορεί να σταματήσει να αγαπάει τον γιο της εξηγεί η ίδια και καθώς ξετυλίγει το κουβάρι της ιστορίας συνειδητοποιεί πως πρόκειται για μία συνηθισμένη ιστορία σε μία συνηθισμένη πόλη μεγαλώνοντας ένα συνηθισμένο παιδί.

Νιώθει πως κάνει ό,τι μπορεί και ό,τι πρέπει σαν γονιός για να αντιμετωπίσει τα θέματα που προκύπτουν καθώς μεγαλώνει το παιδί της και αμφισβητεί ότι υπάρχει κακό μέσα του.

Δείτε ακόμα Το παιδί που έπαιξε στους Power Ranger και έγινε δολοφόνος μεγαλώνοντας

Αφού περιγράψει πόσο γλυκό παιδί ήταν το ότι γεννήθηκε με ραιβοποδία και ότι είχε μαθησιακές δυσκολίες, αφού περιγράψει ότι ο γιος της έχασε το πρώτο του παιδί κάνει μία ερώτηση στον εαυτό της, την οποία την φοβόταν.

«Αναρωτιέμαι, είχαν αυτά σχέση με το τι συνέβη; Η αλήθεια είναι πως πολλοί άνθρωποι στον κόσμο έχουν ζήσει τρομερό πόνο και δυστυχία και το διαχειρίστηκαν. Δεν διέπραξαν τρομερά εγκλήματα όπως αυτό του Charlie”.

Μετά το μακελειό βρέθηκε ένα σημείωμα από τον Charlie στο οποίο ομολογούσε πως είχε κακ@ποιήσει σ@ξουαλικά δύο νεαρά κ@ρίτσια, συγγενείς του πριν από 20 χρόνια και ότι αυτό τον έτρωγε ακόμη μέσα του. Παρόλα αυτά η Terri λέει πως οι έρευνες της αστυνομίας δεν βρήκαν ποτέ τα στοιχεία που να αποδείκνυαν ότι ο Charlie έλεγε αλήθεια.

Δείτε ακόμα Η τραγική ιστορία της Σαρλίζ Θερόν: Η μητέρα της σκoτωσε τον αλκοολικό πατέρα της

«Μετά το συμβάν, βρέθηκα με τον καλύτερο του φίλο και μιλήσαμε. Μου είπε «Ποτέ μου δεν αντιλήφθηκα πως ο Charlie είχε κάτι που τον εξόργιζε ή τον αγανακτούσε. Απλά δεν υπήρχε…» Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως έκρυβε τις πληγές του πολύ πιο βαθιά από ό,τι θα μπορούσα ποτέ μου να φανταστώ.

Γι’ αυτό και γω σα μητέρα του εύχομαι –πόσο το εύχομαι- να είχα καταφέρει να τις τραβήξω στην επιφάνεια. Αν υπάρχει κάποια συμβουλή που θα έδινα στις μητέρες, θα ήταν η εξής: αν έχετε ένα παιδί που είναι ήρεμο και συνεσταλμένο, ιδίως όταν αντιμετωπίζει δυσκολίες, αξίζει να αναστοχαστείτε μαζί τους για να διαπιστώσετε αν υπάρχει οτιδήποτε κρυμμένο βαθιά μέσα τους που χρειάζεται να έρθει στην επιφάνεια».

ο-γιος-μου-ο-φονιάς-ιστορία-

«Κάποια στιγμή στη ζωή του ο γιος μου έζησε κάτι που τον πλήγωσε τόσο που εσωτερίκευσε τον πόνο και δεν τον μοιράστηκε με κανέναν. Εσωτερίκευσε κάτι τόσο οδυνηρό, κάτι που τον πλήγωσε τόσο βαθιά που έκανε το κακό να βρει μια πόρτα και να τρυπώσει μέσα του. Κάτι που κυρίευσε το είναι του, κάτι πολύ σκοτεινό και πολύ καλά κρυμμένο.»

Δείτε ακόμα Η κατάρα της Δαλιδά: Η αυτοκτονία και η ζωή της

Η Terri είναι Χριστιανή και μεγάλωσε τον Charlie ως Χριστιανό. Σαν μητέρα είχε πολύ σημαντικές απορίες μετά το τραγικό περιστατικό. «Ρώτησα τον Θεό, δεν μπορώ να καταλάβω πώς επέτρεψες να συμβεί κάτι τέτοιο. Θα μπορούσες να έχεις κάνει το φορτηγάκι του να πάθει λάστιχο.

Τελικά απλά αποδέχτηκα πως δεν θα μπορούσα να καταλάβω πώς συνέβη κάτι τέτοιο. Επέλεξα να εμπιστευτώ τον Θεό επειδή δεν υπάρχει κάτι άλλο να κάνω. Δεν καταλαβαίνω το γιατί».

«Πώς μπόρεσε να αφήσει τη γυναίκα του χήρα και τα παιδιά του ορφανά από πατέρα; Πώς τους άφησε να έχουν να αντιμετωπίσουν τη ντροπή και τον τρόμο.

Δείτε ακόμα Άγγελος θανάτου: Ο νοσοκόμος που σκoτωσε 70 ασθενείς για να μην πονούν

Τι τρομερό κακό κατέλαβε το μυαλό του και θέλησε να βλάψει τις ευγενικές οικογένειες των Άμις που γνώριζε τόσο καλά απ’ τη δουλειά του συλλέγοντας γάλα; Πώς μπόρεσε να στερήσει τη ζωή σε κόρες πολύτιμες όπως και οι δικές του; Πώς μπόρεσε να προκαλέσει τόσο πόνο και τέτοια απώλεια σε άλλον άνθρωπο;».

Μετά το συμβάν, τις πρώτες μέρες η μητέρα ένιωθε πως ο κόσμος την έκρινε και την παρακολουθούσε ως μητέρα του Charlie, κι εκείνη και την υπόλοιπη οικογένειά του.

«Ήταν τρομακτικό», αναφέρει. «Μας έβαζαν ταμπέλες. Κατά κάποιο τρόπο ήταν πιο δύσκολο αυτό για τον Chuck παρά για μένα καθώς είναι συνταξιούχος αστυνομικός.

Δείτε ακόμα Σύγχρονη Μήδεια: Πνίγηκε μαζί με τα παιδιά της για να εκδικηθεί τον άντρα της

Μοιράζεται επίσης το ίδιο όνομα με τον Charlie, οπότε κάθε φορά που έδειχνε την άδεια οδήγησής του ή κάποιο άλλο έγγραφο, ο κόσμος κοντοστεκόταν και εκείνος αναγκαζόταν να πει «Ναι, είμαι ο πατέρας του».

Ακόμη και όταν σαν οικογένεια πήγαιναν για ψώνια ή οπουδήποτε αλλού σε δημόσια θέα κάποιος θα τους κοίταζε ή θα τους έδειχνε ή θα τους κατηγορούσε. Τότε ήταν που συνέβη κάτι απίστευτο και τους έδειξε ότι η καλοσύνη δεν χάνεται.

Όσο δύσκολο ήταν για τους γονείς του Charlie άλλο τόσο ήταν και για την σύζυγό του Marie όσων αφορά την διοργάνωση της κηδείας του. Ποιος θα αναλάμβανε άλλωστε να θάψει έναν άνθρωπο που μισήθηκε τόσο πολύ. Τελικά οργανώθηκαν όλα και η οικογένεια ήταν προετοιμασμένη για την εισβολή των ΜΜΕ.

Δείτε ακόμα Η ιστορία που συγκλόνισε την Ελλάδα -Η δολοφονία πατέρα και αδελφού και ερωτική σχέση με τον παππού

«Αισθανόμασταν ευάλωτοι – γνωρίζαμε πως όλοι μας κοιτούσαν. Και τότε εμφανίστηκε πίσω από ένα στέγαστρο μία ομάδα από Άμις, άντρες φορώντας τα ψηλά καπέλα τους και οι γυναίκες με τα λευκά καπελίνια. Στάθηκαν ο ένας δίπλα στον άλλον δημιουργώντας ένα τείχος ανάμεσα στον τάφο και τον δρόμο. Μας προστάτευαν από τους δημοσιογράφους».

«Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή, μας πλησίασαν και τα μάτια τους ήταν κόκκινα σαν τα δικά μου από τα δάκρυα. Οι πρώτοι που μας προσέγγισαν ήταν ο Chris και η Rachel Miller, οι κόρες των οποίων πέθαναν στην αγκαλιά τους. Ήρθαν και μου είπαν: «Λυπούμαστε πολύ για την απώλεια σας».

«Δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψω το πώς είναι οι άνθρωποι που έχουν υποφέρει τόσο εξαιτίας του γιου σου να έρχονται και να σου λένε κάτι τέτοιο», λέει η Terri. «Ήταν εκπληκτικό, να γνωρίζεις πως ενώ υπέφεραν, ήθελαν να μας παρηγορήσουν».

Δείτε ακόμα Τραγούδια που έγιναν τεράστιες επιτυχίες & βασίστηκαν σε αληθινές τραγικές ιστορίες (βίντεο)

«Αυτούς τους τρυφερούς γονείς τους βασάνιζε ακόμη η ίδια θλίψη με εμένα, οι καρδιές τους σπάραζαν ακόμη για την απώλεια των παιδιών τους, όπως και η δική μου. Επέλεξαν όμως τη συγχώρεση και όχι το μίσος – επέλεξαν τη συμπόνια και όχι τον θυμό».

Καθώς ο καιρός περνούσε η Terri είχε κι άλλες ευκαιρίες να έρθει σε επαφή με την κοινότητα των Άμις και μία μέρα της δόθηκε η ευκαιρία να επισκεφθεί την Rosanna, το μικρό εκείνο κ@ρίτσι που είχε καταφέρει να επιβιώσει αλλά ο εγκέφαλός της είχε υποστεί βλάβη.

«Ένιωσα την ανάγκη, μια μητρική ανάγκη, υποθέτω, να έρθω σε επαφή μαζί της. Ήταν περίπου δύο μήνες αργότερα όταν με προσκάλεσαν στο σπίτι τους. Με καλωσόρισαν και με έβαλαν να κάτσω δίπλα στη Rosanna, η οποία ήταν καθηλωμένη σε αναπηρικό καροτσάκι.

Δείτε ακόμα Tο τραγικό τέλος στα τρίδυμα αδέρφια που τα χώρισαν μετά τη γέννα σε ένα κοινωνικό πείραμα

Ήταν τόσο γλυκιά κι ας είχε αναπηρίες. Ήταν μία πολύ συγκινητική εμπειρία. Κατάφερα να συγκρατήσω τα δάκρυά μου όσο ήμουν εκεί, όταν έφυγα όμως ξέσπασα με λυγμούς. Ήξερα ότι ο γιος μου ήταν εκείνος που ευθυνόταν για αυτό…»

Η Terri συνέχιζε να επισκέπτεται την οικογένεια της Rosanna και κάτι ακόμη πιο απίστευτο την περίμενε στην συνέχεια. Η μητέρα παρατήρησε πως η οικογένεια αυτή, είχε ακόμη τρεις γιους και δυσκολεύονταν να φάνε όλοι μαζί αφού κάποιος έπρεπε να βρίσκεται πάντα στο πλάι του μικρού κ@ριτσιού.

Γι’ αυτό και ρώτησε αν θα μπορούσε να βοηθήσει εκείνη να την προσέχει όσο η οικογένεια παίρνει παρέα το γεύμα της. Για χρόνια συνέχισε να πηγαίνει εκεί μία φορά την εβδομάδα και συνεχίζει ακόμη και σήμερα να τους επισκέπτεται τακτικά, παρόλο που δεν είναι τόσο καλά στην υγεία της. «Απέκτησα καρκίνο στο στήθος πριν από μερικά χρόνια και τώρα βρίσκεται στους πνεύμονες», αναφέρει.

Δείτε ακόμα “Πήγαινε, σκότωσε” διατάσσει ο πατέρας Σαμ.” : Ο εγκληματίας που τρομοκράτησε την Νέα Υόρκη

Η ίδια θα συνεχίσει να επισκέπτεται την Rosanna, η οποία είναι σήμερα 16 ετών, όσο ακόμη αντέχει. «Σημαίνει πολλά για μένα», λέει η Terri. «Έχει γίνει κάτι σαν εγγονή για μένα».

Εν τέλει, αναφέρει, δεν υπάρχουν λόγια να περιγράψει το τι συνέβη, μιας και δεν υπάρχει εξήγηση για ό,τι συνέβη. Αν θεωρήσει όμως κάποιος πως το περιστατικό που συνέβη εκείνη τη μέρα στο σχολείο των Άμις ήταν κάτι το αδιανόητο, τα όσα συνέβησαν μετά από αυτό θα μπορούσε να τα παρομοιάσει μονάχα με θαύμα.

All photos via: theguardian.com

Διαβάστε όλες τις αληθινές ιστορίες στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close