Γνώριζες ότι μόλις το 10% των γυναικών ξεκινούν τον τοκετό τους με φυσικό σπάσιμο των νερών;

Γνώριζες ότι μόλις το 10% των γυναικών ξεκινούν τον τοκετό τους με φυσικό σπάσιμο των νερών; Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για το σπάσιμο των νερών κατά τον τοκετό.

Το σπάσιμο των νερών είναι η έναρξη του τοκετού. Μερικές φορές σπάνε πρόωρα, άλλες φορές οι γιατροί δημιουργούν τεχνιτούς πόνους ενώ άλλες, σπάνε φυσικά. Το σπάσιμο των νερών δεν είναι μία απλή υπόθεση, αφού δείχνει πολλά για τον τοκετό.

Η σελίδα Blossom – Pregnancy, Birth & Early Parenting, μοιράστηκε μαζί μας ένα κείμενο σχετικά με το σπάσιμο των νερών και μάλιστα επισημαίνει ότι μόλις το 10% των γυναικών ξεκινούν τον τοκετού τους με φυσικό σπάσιμο των νερών. Διαβάστε παρακάτω: 

Splish splash, I was taking a bath

Γνώριζες ότι μόλις το 10% των γυναικών ξεκινούν τον τοκετό τους με φυσικό σπάσιμο των νερών;  Τις περισσότερες φορές η ρήξη των υμένων, όπως ονομάζεται επιστημονικά, γίνεται στο πρώτο στάδιο του τοκετού, αυτό της διαστολής του τραχήλου.

Κάποιες άλλες φορές μπορεί να γίνει στη διάρκεια των εξωθήσεων.
Ενώ 1 στις 80.000 φορές, το μωρό θα γεννηθεί με τον αμνιακό σάκο του άθικτο. Αυτή η γέννηση ονομάζεται εν αμνίω (en-caul). Κάθε σώμα, κάθε μωρό, κάθε γέννα έχουν τις δικές τους μοναδικές συνθήκες στη διάρκεια της φυσιολογικής διαδικασίας του τοκετού.

μόλις-το-10%-των-γυναικών-σπάνε-τα-νερά-τους-φυσικά-

Photo via: boommag.gr

Τα τελευταία χρόνια, καθώς οι γυναίκες ενημερώνονται και διεκδικούν καλύτερη φροντίδα για τις ίδιες και τα παιδιά τους, οι γεννήσεις στις οποίες ο σάκος παραμένει άθικτος μέχρι το τέλος έχουν ανοδική πορεία.
Ο αμνιακός σάκος αποτελείται από 2 επάλληλες μεμβράνες: την εσωτερική που ονομάζεται άμνιο και την εξωτερική που ονομάζεται χόριο.

Δείτε ακόμα Γονείς στη θερμοκοιτίδα

Συχνά μπορεί να υπάρξει στην εγκυμοσύνη μια ρήξη στην εξωτερική μεμβράνη, με αποτέλεσμα την ήπια διαρροή αμνιακού υγρού, η οποία ξανακλείνει – και κατά τη διάρκεια της γέννησης μια διαρροή μπορεί να μετατραπεί σε μια ξαφνική και έντονη εκροή, καθώς το μωρό πραγματοποιεί την καθοδική του πορεία προς τα έξω.

Εάν τα νερά σπάσουν πριν την έναρξη του τοκετού: «Και τώρα τι κάνουμε;» Θα σου φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο να έχεις κάνει αυτήν την συζήτηση με τους φροντιστές σου (μαία, γιατρός) κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σου.

Επικοινώνησε μαζί τους ούτως ώστε να είναι ενήμεροι. Έχε υπόψη ότι κατά τη ρήξη του θυλακίου μπορεί να αισθανθείς μία ήρεμη και απαλή ροή/ζεστή υγρασία ή μία απότομη και αυξημένη ροή που δεν μπορείς να ελέγξεις.

Δείτε ακόμα Καισαρική: Οι συγκλονιστικές φωτογραφίες που δείχνουν το σώμα μετά την καισαρική

Εάν αντιληφθείς τη ρήξη του θυλακίου μπορείς να ελέγξεις τη μυρωδιά και το χρώμα των υγρών. Τα αμνιακά υγρά είναι διαυγή και έχουν μία γλυκιά, χαρακτηριστική μυρωδιά.

μόλις-το-10%-των-γυναικών-σπάνε-τα-νερά-τους-φυσικά-

Photo via: irois.gr

Μπορεί να μην είσαι σίγουρη αν πρόκειται πραγματικά για τα νερά που έσπασαν ή για απώλεια ούρων που συχνά εμφανίζεται φυσιολογικά, λόγω της αύξησης του μεγέθους της μήτρας και της πίεσης που ασκείται από αυτήν στην ουροδόχο κύστη (συχνοουρία του τελευταίου τριμήνου).

Σε αυτή την περίπτωση, για να το επιβεβαιώσεις, μπορείς να φορέσεις ένα σερβιετάκι καθημερινής χρήσης. Αν δεις ότι αυτό εμποτίζεται με τα υγρά που βγαίνουν από τον κόλπο σου, τότε τα νερά έχουν σπάσει. Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το θαυμαστό σώμα σου, τη φυσιολογία της γέννας και να αποκτήσεις εμπιστοσύνη στην έμφυτη ικανότητά σου να γεννήσεις το μωρό σου;

Δείτε ακόμα Το καυσαέριο ευθύνεται για 6 εκατομμύρια πρόωρους τοκετούς τον χρόνο

Έλα στη νέα ομάδα προετοιμασίας τοκετού HypnoBirthing Greece®, που ξεκινάει το Σάββατο 10 Σεπτεμβρίου 10:30-13:30 και για 5 συνεδρίες! Μάθε περισσότερα εδώ: https://blossombirth.gr/omada-proetoimasias-toketou…

μόλις-το-10%-των-γυναικών-σπάνε-τα-νερά-τους-φυσικά-

Photo via: mitrikosthilasmos.com

Ευτυχία Τοπούζη ◦ Lamaze Childbirth Educator (LCCE) ◦ Διεθνώς πιστοποιημένη βοηθός μητρότητας CD(DONA) ◦ Εκπαιδεύτρια γονέων Spinning Babies (SpBCPE) & Attached at the Heart (CAHPE) ◦ Hypnobirthing Practitioner DipHB(KGH) @sarawagnerphotography ⠀

Διαβάστε τα πάντα για τον τοκετό στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close