Νικολέτα-η-8χρονη-με-επιληψία-που-χρειάζεται-νοσηλευτή-

Η φωτογραφία της 8χρονης Νικολέτας δείχνει γιατί δεν πρέπει να είναι στο σχολείο χωρίς νοσηλευτή – Το ξέσπασμα της μαμάς της.  Το μήνυμα της μητέρας που μας ευαισθητοποιεί.

Το σχολείο εκτός από ένα μέρος που τα παιδιά πρέπει να μάθουν γράμματα και σωστές συμπεριφορές, πρέπει πάνω από όλα να είναι ένα ασφαλές περιβάλλον για κάθε παιδί. Γι’ αυτό και πολλά σχολεία στην Ελλάδα έχουν πλέον ψυχολόγους όπου το παιδί μπορεί να απευθύνεται όταν το έχει ανάγκη.

Γι’ αυτό και παλεύουμε γονείς και εκπαιδευτικοί να αποτινάξουμε τον σχολικό εκφοβισμό από τις σχολικές αίθουσες και τα προαύλια. Πέρα από τον σχολικό εκφοβισμό όμως τα παιδιά με ειδικές ανάγκες πρέπει να νιώθουν κι αυτά ασφαλή.

Δείτε ακόμα Ένα ισπανικό σχολείο διδάσκει δουλειές του σπιτιού στα αγoρια – Πρωτοβουλία για την ισότητα των φύλων

Πρέπει να κάνουν μάθημα σε έναν χώρο με τους κατάλληλους εκπαιδευτικούς. Να προσεγγίζονται με έναν τρόπο που να καλύπτει τις ανάγκες τους και όταν μιλάμε για ζητήματα υγείας όπως είναι η επιληψία, τα παιδιά πρέπει να έχουν πάντα στο πλευρό τους έναν ειδικό που θα τα βοηθήσει σε μία κρίση.

Στο σημερινό μας άρθρο θα δούμε ένα κείμενο ξέσπασμα μίας μητέρας όπου μεγαλώνει ένα κ@ριτσάκι 8 χρονών που πάσχει από επιληψία. Σύμφωνα με την μητέρα της το παιδί είναι απαραίτητο να συνοδεύεται κάθε στιγμή από κάποιον νοσηλευτή, όμως αυτό δεν εισακούγεται εκεί που πρέπει. Διαβάστε παρακάτω:

Λίγα λόγια για την Νικολέτα

Η Ελευθερία Τέτα είναι η μητέρα της 8χρονης Νικολέτας. Η Νικολέτα είναι μαθήτρια Δημοτικού και πάσχει από επιληψία. Από την έναρξη του νέου σχολικού έτους λοιπόν η μαμά της έχει μπει σε έναν αγώνα για να αναδείξει την αναγκαιότητα να προσληφθεί νοσηλευτής άμεσα.

Με αυτόν τον τρόπο η Ελευθερία Τέτα θα νιώθει ασφάλεια ξέροντας πως το παιδί της ενώ παρακολουθεί τα μαθήματά του και παίζει στο προαύλιο, θα έχει πάντα έναν ειδικό να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε κρίση επιληψίας μπορεί να συμβεί.

Η μικρή Νικολέτα μάλιστα εξηγεί λέγοντας:

Είμαι ένα χαρούμενο και δραστήριο κορίτσι, αλλά και κάπως αδέξιο. Εκεί που προσπαθώ να πιαστώ από κάπου, τελικά δε τα καταφέρνω, και συχνά σκουντουφλάω σε αντικείμενα ή ακόμη και συμμαθητές μου. Στη χαρά μου, συνήθως όταν ακούω το κουδούνι να χτυπά για διάλειμμα, μπορεί να φάω και καμιά τουμπίτσα.

Είναι ο λόγος που σας ζητώ να με συνοδεύεται στην αυλή, στη σκάλα και στη τουαλέτα. Κι όλα αυτά, μέχρι να έρθει η σχολική νοσηλεύτρια που αναμένω, η οποία για λόγους που δε γνωρίζω, θα αργήσει φέτος να έρθει.

Όμως τα αιτήματα της μητέρας δεν εισακούγονται εκεί που πρέπει και πριν από δύο εβδομάδες περίπου αυτή η μητέρα προχώρησε σε ένα σύντομο όμως γεμάτο νόημα κείμενο που εξηγεί για ποιον λόγο ένας σχολικός νοσηλευτής δεν είναι αίτημα πολυτελείας αλλά αναγκαιότητα.

Δείτε ακόμα Είναι σωστό τα προνήπια να είναι στην ίδια τάξη με τα νήπια; – Η δημοσίευση που προβληματίζει

Το κείμενο συνοδευόταν από μία συγκλονιστική φωτογραφία που έδειχνε την 8χρονη Νικολέτα να είναι κουκουλωμένη με μία κουβέρτα στο γραφείο των δασκάλων καθώς τα άτομα με επιληψία κουράζονται εύκολα.

Επιβαρύνονται από τις φωνές και τους αντιλάλους που δημιουργούνται σε μία σχολική αίθουσα, στους διαδρόμους το σχολείου και στο προαύλιο. Επίσης η υγεία τους επιβαρύνεται από την ζέστη και τις συνεχείς ομιλίες.

Διαβάστε παρακάτω το συγκλονιστικό κείμενο της μητέρας

Για να καταλάβετε τη σχολική καθημερινότητα ενός παιδιού με επιληψία, σας δείχνω μια εικόνα . Το επιληπτικό άτομο επηρεάζεται από το περιβάλλον που βρίσκεται. Επιβαρύνεται έντονα από τις φωνές και τον αντίλαλο που δημιουργείται σε μια σχολική αίθουσα , στους διαδρόμους του σχολείου και στο προαύλιο .

Από τη ζέστη . Από τις συνεχείς ομιλίες . Ένα περιβάλλον όπου ένα υγιές παιδί απλώς θα γυρνούσε κουρασμένο στο σπίτι το μεσημέρι, ενώ ένα επιληπτικό παιδί κουράζεται γρήγορα με αποτέλεσμα να έχει περισσότερες πιθανότητες να κάνει κρίση .

Αυτό το παιδί, θέλουν να το αφήσουν στο σχολείο μόνο του , χωρίς νοσηλευτή ! Και μια χαρά τα καταφέρνουν γιατί αυτό κάνουν . Και δεν είναι η πρώτη φορά . Και θυμώνω.

Νικολέτα-η-8χρονη-με-επιληψία-που-χρειάζεται-νοσηλευτή-

Διαβάστε όλα τα άρθρα για το σχολείο στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close