κίνδυνος_για_τα_παιδιά_το_Καλοκαίρι_

Μαμά νοσοκόμα προειδοποιεί: Τα παιδιά δεν πρέπει να περπατούν ξυπόλητα με πολύ ζέστη. Σοβαρός κίνδυνος!

Το Καλοκαίρι είναι μία πολύ όμορφη εποχή. Μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν αποδράσεις, διακοπές. άδειες, μπάνια στη θάλασσα, φαγητό και καφέ στην πόλη, περιπάτους κοκ. Όμως όσο όμορφη εποχή κι αν είναι, η ζέστη πολλές φορές είναι ανυπόφορη.

Έτσι οι άνθρωποι κλείνονται στα σπίτια τους και ανάβουν το κλιματιστικό για να ανακουφιστούν. Μερικοί άλλοι πάνε στις παραλίες και απολαμβάνουν το μπάνιο τους. Τα παιδιά λοιπόν το Καλοκαίρι περπατούν ημίγυμνα και στο σπίτι και στις παραλίες φυσικά.

Δείτε ακόμα Τα αντηλιακά σε σπρέι δεν είναι ασφαλή για τα παιδιά! Γιατί;

Πολλά από τα παιδιά στην Ελλάδα δεν έχουν συνηθίσει να φορούν παντοφλάκια τόσο στην παραλία όσο και στο σπίτι. Έτσι περπατούν ξυπόλητα και κανένας γονιός δεν σκέφτηκε ποτέ πόσο επικίνδυνο μπορεί να είναι αυτό.

Μία νοσοκόμα που παράλληλα είναι και μαμά προειδοποιεί τους γονείς να μην αφήνουν τα παιδιά τους να περπατούν ξυπόλητα όταν έχει πολύ ζέστη. Σύμφωνα με την ίδια κάτι τέτοιο εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την υγεία των παιδιών. Διαβάστε παρακάτω: 

Η ιστορία

Μία μαμά που παράλληλα εργάζεται και ως νοσοκόμα απηύθυνε δραματική έκκληση προς άλλους γονείς. Το παιδί της έπαθε ένα σοβαρό ατύχημα καθώς περπατούσε ξυπόλητο σε υψηλές θερμοκρασίες και η μητέρα, θέλει να προειδοποιήσει τους υπόλοιπους γονείς.

Συγκεκριμένα η μητέρα δημοσίευσε εικόνες από το καμένο πόδι του παιδιού. Η μητέρα λοιπόν που παράλληλα είναι και νοσοκόμα δίνει τις δικές της συμβουλές σε άλλους γονείς και τους προειδοποιεί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σχετικά με την ασφάλεια του παιδιού τους το Καλοκαίρι. 

κίνδυνος_για_τα_παιδιά_το_Καλοκαίρι_

Το καημένο, έχει υποστεί έγκαυμα στο πόδι. Έχει ξεφλουδίσει και έχει φύγει αρκετό δέρμα καθώς κάηκε από την ζέστη που είχε “τραβήξει” το πάτωμα της κουζίνας από τον καύσωνα. Η μητέρα άφησε το δικό της μήνυμα λέγοντας:

Δείτε ακόμα Μεγάλη προσοχή στα παιδικά μαγιό με εσωτερικό διχτάκι! Μεγάλος κίνδυνος!

«Σκέφτηκα να μοιραστώ αυτήν την φρικτή εμπειρία που πέρασε το μικρό μας αγοράκι την Κυριακή και να προειδοποιήσω. Δεν θα σκεφτόμασταν ποτέ τι θα μπορούσε να πάθει το παιδί μας από το πάτωμα τις κουζίνας μας.

Το 22 μηνών αγοράκι μου δεν μπορούσε να καταλάβει για να χοροπηδήσει πάνω στα καυτά πλακάκια, απλά καθόταν εκεί και ούρλιαζε μέχρι να πάω να τον πάρω. Δεν θέλω να συμβεί ποτέ αυτό σε άλλο μωρό.»

κίνδυνος_για_τα_παιδιά_το_Καλοκαίρι_

Οι γονείς λοιπόν θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικοί όταν τα παιδιά τους παίζουν έξω χωρίς παπούτσια όταν οι θερμοκρασίες ανεβαίνουν πάνω από 31 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε ακόμα Παιδικά ατυχήματα το Καλοκαίρι: Τι πρέπει να προσέχουν οι γονείς στο βουνό ή τη θάλασσα;

Αυτό διότι αν η ατμόσφαιρα έχει 31 βαθμούς Κελσίου, στα πεζοδρόμια, στον δρόμο και στο πάτωμα που δεν έχει κλιματιστικό η θερμοκρασία μπορεί να φτάσεις στους 62 βαθμούς Κελσίου.

Το περιστατικό με το παιδί συνέβη στο Πλίμουθ της Αγγλίας. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Αγγλία πλήττεται από καύσωνα και οι θερμοκρασίες φτάνουν μέχρι και 33 βαθμούς Κελσίου, κάτι που δεν είναι συνηθισμένο για την περιοχή.

κίνδυνος_για_τα_παιδιά_το_Καλοκαίρι_

Δυστυχώς 12 άνθρωποι έχουν χάσει την ζωή τους στην Αγγλία από πνιγμό, επειδή εξαιτίας της ζέστης βουτούσαν σε ποταμούς και σε λίμνες και δεν ήξεραν καλό κολύμπι ή τα ποτάμια είχαν πολλά ρεύματα.

All photos via: Sun.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την ασφάλεια του παιδιού στο Daddy-Cool.gr 

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close