μωρό-παραλίγο-να-χάσει-το-δάχτυλό-του-από-μία-τρίχα-

Μωρό παραλίγο να χάσει το δάχτυλό του από μία τρίχα. Μία τρίχα παραλίγο να κάνει ένα μωρό να χάσει το δάχτυλό του.

Οι γονείς κάνουν ό,τι μπορούν για να προστατεύσουν τα παιδιά τους. Όμως μερικές φορές ο κίνδυνος κρύβεται στα πιο απίστευτα μέρη και εκδηλώνεται με τους πιο απίστευτους τρόπους. Όπως για παράδειγμα στην σημερινή μας ιστορία όπου ένα μωρό 5 μηνών παραλίγο να χάσει το δάχτυλό του, από μία τρίχα.

Η ιστορία έχει κάνει τον γύρο του διαδικτύου. Ένα μωρό μόλις 5 μηνών παραλίγο να χάσει το δάχτυλό του εξαιτίας μίας απλής τρίχας. Μπορεί να σας φαίνεται απίστευτο όμως είναι πέρα για πέρα αληθινό και έχει προκαλέσει ανατριχίλα σε πολλούς γονείς. Διαβάστε παρακάτω:

Μωρό παραλίγο να χάσει το δάχτυλό του από μία τρίχα

Η μητέρα του μωρού ονομάζεται Sara Ward και δεν μπορούσε να πιστέψει ότι το παιδί της, μόλις 5 μηνών έπρεπε να πάει επειγόντως στα επείγοντα του νοσοκομείου εξαιτίας μία τρίχας η οποία είχε τυλιχτεί γύρω από το μεσαίο δάχτυλο του δεξιού ποδιού του παιδιού.

Πριν συμβεί αυτό η μητέρα δεν είχε ακούσει ποτέ κάποια παρόμοια ιστορία αλλά η ιατρική κοινότητα φυσικά και γνωρίζει αυτό το φαινόμενο το οποίο και το ονομάζει σύνδρομο Tourniquet. Στο συγκεκριμένο σύνδρομο μία τρίχα περιστρέφεται τόσο δυνατά γύρω από κάποιο μέλος του σώματος όπως για παράδειγμα το δάχτυλο του παιδιού.

μωρό-παραλίγο-να-χάσει-το-δάχτυλό-του-από-μία-τρίχα-

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η τρίχα να σταματάει την κυκλοφορία του αίματος και να προκαλείται πρήξιμο που φυσικά αν το αφήσουμε, εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους.

Δείτε ακόμα Μαμά νοσοκόμα προειδοποιεί: Τα παιδιά δεν πρέπει να περπατούν ξυπόλητα με πολύ ζέστη

Η Sara ξεκίνησε να τρομάζει όταν παρατήρησε μία πολύ λεπτή γραμμή στο δαχτυλάκι του μωρού και το δάχτυλο του μωρού είχε ξεκινήσει να κοκκινίζει ελαφρώς. Το επόμενο βράδυ η κατάσταση του δαχτύλου έγινε ακόμη χειρότερη και το επόμενο πρωί η Sara πήγε το παιδί στον γιατρό.

μωρό-παραλίγο-να-χάσει-το-δάχτυλό-του-από-μία-τρίχα-

Ο γιατρός λοιπόν είπε στην μητέρα να πάει με το παιδί στο πλησιέστερο νοσοκομείο επειδή αν η τρίχα δεν έβγαινε αμέσως ο μικρός μπορεί να έχανε ακόμη και το δάχτυλό του. Στο νοσοκομείο, μία ολόκληρη ομάδα ειδικών γιατρών ασχολήθηκε με το παιδί και με την αφαίρεση της τρίχας.

Αυτή η διαδικασία δεν ήταν τόσο εύκολη όσο φαντάζεστε. «12 γιατροί και νοσηλευτές με όλων των ειδών τα εργαλεία προσπαθούσαν να αφαιρέσουν την τρίχα, ώσπου έβαλαν το παιδί στο χειρουργείο για τοπική αναισθησία», εξηγεί η μητέρα.

Δείτε ακόμα Μεγάλη προσοχή: 7 μηνών παιδί παραλίγο να χάσει την όρασή του από πιστολάκι μαλλιών

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε πολύ δύσκολες περιπτώσεις όπου και το δέρμα έχει αναπτυχθεί και η τρίχα έχει ενσωματωθεί σε αυτό, οι γιατροί κάνουν μία τομή στο πλάι του δαχτύλου για να κοπεί αποτελεσματικά σε ξένο σώμα.

μωρό-παραλίγο-να-χάσει-το-δάχτυλό-του-από-μία-τρίχα-

Ευτυχώς σε αυτή την περίπτωση, η τρίχα βγήκε τελικά χωρίς να γίνει η επέμβαση διότι η μητέρα το πρόλαβε στην αρχή του. Οι γιατροί δεν γνωρίζουν πως τυλίχτηκε η τρίχα στο δάχτυλο του μωρού όμως οι γονείς υποθέτουν ότι είχε πέσει μέσα στις πατούσες από το φορμάκι του και τυλιγόταν σιγά σιγά με τις κινήσεις του ποδιού του.

Η μητέρα προειδοποιεί τους υπόλοιπους γονείς λέγοντας, «Να ελέγχετε συχνά τα δαχτυλάκια του μωρού σας για τρίχες που μπορεί να έχουν μπλεχτεί ανάμεσά τους και να τις αφαιρείτε αμέσως. Αν δείτε την παραμικρή κοκκινίλα, τρέξτε αμέσως στον παιδίατρό σας. Αν δεν μπορεί να τη βγάλει εκείνος, θα σας πει να πάτε στα επείγοντα».

All photos via: cafemom.com

Διαβάστε όλα τα άρθρα για την παιδική ασφάλεια στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close