Σχολικά κεράσματα-γιατί-πρέπει-να-απαγορευτούν-τα-σχολικά-κεράσματα-

Σχολικά κεράσματα: Ξέρετε πως είναι να φοβάστε ότι δε θα γυρίσει το αλλεργικό παιδί σας σπίτι; Το κείμενο της μητέρας για τα σχολικά κεράσματα που μας βάζει σε σκέψεις.

Παλιότερα ήταν απαραίτητο οι γονείς να φέρνουν σχολικά κεράσματα στις γιορτές των παιδιών τους. Τα παιδιά κερνούσαν τους συμμαθητές τους ένα γλυκάκι συνήθως ή κάτι αλμυρό για να γιορτάσουν για τα γενέθλια ή τις γιορτές. Όμως τότε δεν γνωρίζαμε πόσο επικίνδυνο θα μπορούσε να είναι αυτό.

Πριν μερικά χρόνια είχαμε μοιραστεί ακόμη ένα κείμενο σχετικά με τα σχολικά κεράσματα. Μία μητέρα μας εξηγούσε για ποιον λόγο τα σχολικά κεράσματα είναι επικίνδυνα και θα πρέπει να τα αντικαταστήσουμε με δωράκια, παιχνίδια και άλλα.

Δείτε ακόμα Η κoρη μου έπαθε εγκεφαλική βλάβη όταν εισέπνευσε αποσμητικό σπρέι μετά από challenge

Το να μεγαλώνεις παιδί με τροφικές αλλεργίες είναι βάναυσο. Πρέπει να κοιτάς προσεκτικά τα συστατικά κάθε προϊόντος που αγοράζεις και συνεχώς ανησυχείς ότι κάτι θα φάει που θα το πειράξει. Όταν λοιπόν μεγαλώνεις ένα παιδί με τροφικές αλλεργίες τα σχολικά κεράσματα είναι βασανιστήριο.

Από την μία η μητέρα και ο πατέρας φοβούνται ότι το παιδί τους μπορεί να ξεχαστεί και να φάει από το κέρασμα. Από την άλλη στεναχωριούνται που το παιδί στεναχωριέται όταν δεν μπορεί να φάει όπως όλα τα υπόλοιπα παιδάκια.

Άλλο ένα κείμενο σχετικά με τα σχολικά κεράσματα έγινε viral. Μία μητέρα μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Facebook μας εξηγεί για ποιον λόγο τα σχολικά κεράσματα πρέπει να απαγορευθούν και ζητάει την αλληλεγγύη και την κατανόηση των υπόλοιπων γονιών. Διαβάστε παρακάτω: 

Το κείμενο της μητέρας

Μπήκαμε και εμείς φέτος στον σχολικό κόσμο… Πολύπλευρα δύσκολη χρονιά.. Και αντιμετωπίζουμε κάθε μέρα ένα σωρό προβλήματα με τον πρωταγωνιστικό ρόλο να τον έχουν τα κεράσματα (γενέθλιά /γιορτές) και τα κεράσματα επιβράβευσης από τους ίδιους τους δασκάλους. Από τους δασκάλους που εμπιστευόμαστε τα παιδιά μας για να τα μάθουν..

Ένα κέρασμα μπορεί να αποβεί μοιραίο (να σας θυμίσω ένα πρόσφατο περιστατικό με το 9χρονων κοριτσάκι από το Βόλο που έχασε τη ζωή του τον Φεβρουαρίου του 2021.)

Τα παιδιά είναι παιδιά, οφείλουμε να τα προστατεύουμε και όχι να τα ενηλικιώσουμε στην ηλικία των 4ων που ξεκινάνε την υποχρεωτική εκπαίδευση.

Άκουγα πως λόγω πανδημίας, τα κεράσματα απαγορεύτηκαν… Μύθος!

Τα κεράσματα δίνονται κανονικά στην τσάντα των παιδιών και εσύ θα έρθεις αντιμέτωπος με τη μόνιμη ματαίωση του παιδιού γιατί δεν μπορεί να γευτεί αυτό που κάποιος συμμαθητής του του έδωσε, στην καλύτερη. Αντέχετε να γίνετε παιδιά; Μπορείτε να μπείτε στη θέση τους; Γονιός αλλεργικού παιδιού;

Ξέρετε τι σημαίνει να ζείτε με το άγχος αν θα επιστρέψει το παιδί σας σπίτι; Γνωρίζετε τι σημαίνει αλλεργία; Το ποσό σημαντική μπορεί να είναι για την ίδια τη ζωή;

Μπορώ να επεκταθώ σε εκατοντάδες αλλά νοσήματα, αυτοάνοσα, μεταβολικά, ακόμα και σε προβλήματα στα δόντια ή σε μια άλλη διατροφή. Γιατί δεν αφήνουμε την κάθε οικογένεια να επιλέξει πως θα μεγαλώσει το παιδί της; Περιμένει κάποιο παιδί να φάει το γλυκό σχολείο;

Δείτε ακόμα Χάρτινη τούρτα για κέρασμα στο σχολείο (και πατρόν)

Αν ήξερες ότι κάποιο παιδί πιθανόν να χάσει τη ζωή του θα συνέχιζες να προσφέρεις φαγώσιμα κεράσματα; Γνωρίζεις για τα μη φαγώσιμα; Εξίσου οικονομικά.. ένα μπαλόνι, ένα μολύβι, ένα βιβλιαράκι. Τα καταστήματα με τα παιχνίδια έχουν άπειρες οικονομικές λύσεις για όλους. Αν το παιδί μου ήταν παιδί σου;

#Κυριε_Μητσοτάκη, #Κυρια_Κεραμεως γιατί από τον Φλεβάρη στην κηδεία της μικρής 9χρονης από το Βόλο δεν βγήκε νόμος απαγόρευσης για φαγώσιμα κεράσματα στα σχολεία; Πόσα παιδιά ακόμα πρέπει να θρηνήσουμε; Σας παρακαλώ πολύ να σκεφτείτε πως τα παιδιά μας από τύχη δεν είναι παιδιά σας.

Κανένα παιδί δεν αξίζει να είναι στο περιθώριο επειδή έτυχε να έχει αλλεργία, κοιλιοκάκη, διαβήτη ή οτιδήποτε άλλο.
Τα παιδιά είναι παιδιά όσο και αν “εκπαιδευτούν”.

Δείτε ακόμα Back to school 2021: Για να αγαπήσουν τα παιδιά το σχολείο πρέπει να το μάθουν από το σπίτι

ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΏ ΠΟΛΎ ΚΆΝΤΕ ΚΆΤΙ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΉΣΕΙ ΑΥΤΌ ΤΟ ΚΑΚΌ. ΘΈΛΟΥΜΕ ΝΑ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΆ ΜΑΣ ΘΑ ΓΥΡΊΣΟΥΝ ΣΠΙΤΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΧΑΡΟΎΜΕΝΑ. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στα παιδιά.

Με εκτίμηση
Η μαμά αλλεργικών παιδιών

Close