8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

Μπορεί να νομίζουμε πως ξέρουμε το σώμα μας, όμως πολλά πράγματα σε αυτό αποτελούν μέχρι και σήμερα ένα μυστήριο. Δείτε τα 8 πράγματα που συμβαίνουν στο σώμα και λίγοι άνθρωποι γνωρίζουν.

Το σώμα μας είναι ένα τέλειο εργοστάσιο. Κάθε όργανο, κάθε κύτταρο, κάθε τι που συμβαίνει σε αυτό παίζει ρόλο κι αν κάτι σταματήσει να λειτουργεί όπως θα έπρεπε για τον οποιοδήποτε λόγο, οι επιπτώσεις του θα είναι εμφανείς στην καθημερινή μας ζωή.

Μπορεί η ιατρική και η επιστήμη γενικότερα να έχουν εξελιχθεί και πλέον να πιστεύουμε ότι γνωρίζουμε τα περισσότερα πράγματα για το πως λειτουργεί ένα ανθρώπινο σώμα, όμως υπάρχουν ακόμη μερικά πράγματα που αποτελούν μυστήριο για τους περισσότερους ανθρώπους. Διαβάστε παρακάτω: 

Οι άνθρωποι με τις διχαλωτές αμυγδαλές

Το κομμάτι σάρκας που κρέμεται στο πίσω μέρος του λαιμού μας ονομάζεται αμυγδαλή και εξυπηρετεί τη σημαντική λειτουργία του να μας βοηθά να φάμε και να πίνουμε. Ωστόσο, το 2% του πληθυσμού έχει τη σπάνια εμφάνιση διχαλωτής ή σχισμένης αμυγδαλής.

Δείτε ακόμα Ήταν 20 και ‘μοιάζαν με 40: Οι λόγοι που παλιά οι άνθρωποι φαινόντουσαν μεγαλύτεροι

Είναι συχνά κληρονομικό και μπορεί να οδηγήσει σε δυσκολίες στην πέψη των τροφών και στην ομιλία. Για πιο σοβαρές περιπτώσεις, συνιστάται θεραπεία ή χειρουργική επέμβαση.

8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

Επιπλέον γευστικοί κάλυκες

Μερικοί άνθρωποι γεννιούνται με περισσότερους γευστικούς κάλυκες από τους κανονικούς ανθρώπους και ονομάζονται υπεργευστικοί. Τα άτομα που γεννιούνται με αυτήν την ικανότητα είναι ευαίσθητα στις πικρές γεύσεις φαγητών όπως ο καφές, η σοκολάτα, το μπρόκολο κ.λπ.

Περίπου το 25% του πληθυσμού γεννιέται με αυτήν την ικανότητα και οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να είναι υπεργευστικές από τους άνδρες. Μυστήριο ε;

8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

Δάκτυλα χεριών και ποδιών χωρίς νύχια

Το να φανταζόμαστε τον εαυτό μας χωρίς νύχια χεριών και ποδιών είναι μια τρομακτική σκέψη, αλλά μερικοί άνθρωποι γεννιούνται έτσι. Η συγγενής ανωνυχία είναι μια σπάνια πάθηση που έχει ως αποτέλεσμα ένα άτομο να γεννιέται χωρίς νύχια χεριών και ποδιών.

Ωστόσο, αυτή η κατάσταση δεν επηρεάζει την υγεία τους με κανέναν τρόπο και μερικές φορές λείπουν μόνο μερικά νύχια των ποδιών ή των χεριών.

8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

Άθραυστα κόκαλα

Ένας πολύ μικρός αριθμός ανθρώπων έχει εξαιρετικά πυκνά οστά. Αυτή η γενετική μετάλλαξη, που ονομάζεται LRP5, ανακαλύφθηκε αφού ένας άνδρας επέζησε από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα χωρίς τραυματισμούς το 1994. Τα άτομα με αυτή την πάθηση έχουν οστά που είναι ανθεκτικά στο σπάσιμο.

8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

Μια μικρή τρύπα κοντά στο αυτί

Ένα περίεργο φαινόμενο στο ανθρώπινο σώμα που μπορεί να έχουν μερικοί άνθρωποι είναι μια μικρή τρύπα κοντά στο αυτί. Γνωστό ως προαυτικό λάκκο, αυτό είναι ως επί το πλείστον ακίνδυνο και δεν έχει κάποιο συγκεκριμένο σκοπό.

8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

Βλέποντας περισσότερα χρώματα

Τα άτομα με τετραχρωμία έχουν τη σπάνια ικανότητα να βλέπουν επιπλέον χρώματα. Όλοι έχουμε φωτοϋποδοχείς στα μάτια μας που μας βοηθούν να βλέπουμε φως και χρώματα. Ο μέσος άνθρωπος μπορεί να δει τα χρώματα μόνο μέσω 3 φωτοϋποδοχέων, δηλαδή του μπλε, του πράσινου και του κόκκινου.

Δείτε ακόμα Εταιρεία δίνει μεγάλο ποσό για να φιλοξενήσετε 100 κατσαρίδες στο σπίτι σας

Αλλά τα άτομα με αυτήν την πάθηση μπορούν να δουν μέχρι το 4. Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν αυτήν την πάθηση και μάλιστα αγγίζουν το ποσοστό του 12% στον παγκόσμιο πληθυσμό.

8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

Συνεχής κακοσμία στο σώμα

Η συνεχής οσμή του σώματος, γνωστή και ως τριμεθυλαμινουρία, είναι μια σπάνια πάθηση με μόνο περίπου 100 περιπτώσεις που έχουν αναφερθεί. Το ανθρώπινο σώμα περιέχει μια χημική ουσία που ονομάζεται τριμεθυλαμίνη, η οποία έχει μυρωδιά ψαριού.

Ενώ ο μεταβολισμός του μέσου ατόμου είναι σε θέση να επεξεργαστεί αυτή τη χημική ουσία εύκολα, το σώμα ορισμένων ανθρώπων δεν μπορεί να το κάνει. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα η χημική ουσία να συσσωρεύεται στο σώμα ενός ατόμου και να εκπέμπει μια μυρωδιά ψαριού μέσω του ιδρώτα ή της αναπνοής του.

Υπερβολική τριχοφυΐα

Οι λυκάνθρωποι είναι κάτι που ακούμε σε τρομακτικές ιστορίες, αλλά αυτή η συνθήκη θα σας κάνει να πιστέψετε ότι υπάρχουν στην πραγματική ζωή. Γνωστή και ως σύνδρομο λυκάνθρωπου, η υπερτρίχωση είναι η υπερβολική τριχοφυΐα σε όλο το σώμα ενός ατόμου.

Είναι τόσο σπάνιο που μόνο 50 περιπτώσεις έχουν καταγραφεί ποτέ. Τα αίτια αυτού δεν είναι καλά γνωστά, αλλά εμφανίζεται συχνά σε οικογένειες και μπορεί να εμφανιστεί κατά τη γέννηση.

8-άγνωστα πράγματα-που-συμβαίνουν-σε-ένα-ανθρώπινο σώμα-

All photos via: brightside.me 

Διαβάστε όλα τα περίεργα στο Daddy-Cool.gr

Απαγορεύεται η αναδημοσίευση του άρθρου χωρίς την γραπτή άδεια από τον εκδότη. 

Close