Υλικά:
Για την επικάλυψη :
- αυγα 3 μεσαία
- γιαουρτι 150 γρ
- γάλα 230 γρ
- μπέικιν πάουντερ 10 γρ
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κτσ
- αλατι 1 κτγ
- ελαιολαδο 40 γρ
Για τη γαρνιτούρα :
- μοτσαρελα 150-200 γρ
Πένες με μπεσαμέλ, λαχανικά και λουκάνικο από το Live Kitchen!Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μέσα από το επιτυχημένο κανάλι του στο Youtube Live Kitchen αποφάσισε να φτιάξει πένες με μπεσαμέλ, λαχανικά και λουκάνικο.
Ένα πιάτο μέσα στην νοστιμιά με τα αγαπημένα μας ζυμαρικά που θα λατρέψει όλη η οικογένεια. Είναι ένα πλήρες γεύμα που μπορείτε να το απολαύσετε στο Κυριακάτικο τραπέζι και όχι μόνο.
Δείτε ακόμα Μακαρόνια πένες ογκρατέν με κιμά & κουρκουμά στη φόρμα του κέικ
Μην διστάσετε να δοκιμάσετε αυτή την συνταγή γιατί έχει απόλυτη επιτυχία. Άλλωστε όλες οι συνταγές του Παναγιώτη Παπαδάκη έχουν απόλυτη επιτυχία. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

ENGLISH
Ingredients 200 g cabbage 1 big potato 1 big onion 1 carrot 1 red pepper 1 green pepper 200 g sausage 100 g white wine 200 g boiled penne pasta 40 g olive oil 1 tsp salt 1/2 pepper —————————– 3 medium eggs 150 g yoghurt 230 g milk 10 g baking powder 3 tbsp plain flour 1 tsp salt 40 g olive oil ————————— 150-200 g mozzarella ————————— 45×35 cm
GERMAN
ZUTATEN 200 g Kohl 1 große Kartoffel 1 große Zwiebel 1 Karotte 1 roter Pfeffer 1 grüner Pfeffer 200 g Wurst 100 g Weißwein 200 g gekochte Penne-Nudeln 40 g Olivenöl 1 TL Salz 1/2 Pfeffer —————————– 3 mittelgroße Eier 150 g Joghurt 230 g Milch 10 g Backpulver 3 EL Mehl 1 TL Salz 40 g Olivenöl ————————— 200 g Mozzarella —————————- 45×35 cm
Εκτέλεση
Κόβουμε ένα ένα τα λαχανικά σε λεπτές φέτες και την πατάτα σε μικρά κομμάτια. Το ίδιο και με το λουκάνικο. Σοτάρουμε στην κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε για 2 λεπτά το κρεμμύδι μαζί με τις πατάτες και κλείνουμε το καπάκι.
Συνεχίζουμε και προσθέτουμε τα λουκάνικα το λάχανο και το καρότο. Μόλις τα ανακατέψουμε για 2-3 λεπτά προσθέτουμε και το λευκό κρασί και τα μαγειρεύουμε μέχρι να εξατμιστούν τελείως τα υγρά τους. Έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και τα ρίχνουμε σε ένα γυάλινο μπολ.
Ρίχνουμε και τις βρασμένες πένες και τα ανακατεύουμε να δέσουν όλα μαζί. Προσθέτουμε το αλάτι και το πιπέρι. Σε ένα άλλο μπολ προσθέτουμε τα αυγά το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύομε να ενσωματωθούν όλα μαζί καλά. Συνεχίζουμε και προσθέτουμε το αλεύρι το μπέικεν το αλάτι και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε.
Στην συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα μέσα στα μαγειρεμένα λαχανικά και αναμιγνύουμε πολύ καλά. Σε ένα μεγάλο ταψί 45χ35 εκ. ρίχνουμε το μείγμα και το στρώνουμε να πάει παντού.
Ρίχνουμε από πάνω τριμμένη μοτσαρέλα και το βάζουμε να ψηθεί σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 25-30 λεπτά στους 180 c. Αυτό το φαγητό είναι τόσο νόστιμο που δεν θα μείνει ούτε ένα κομμάτι. Καλή σας επιτυχία!!!

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr