Τα φανταστικά τσουρεκάκια με γεύση κανέλας και πορτοκαλιου απο τη Sofia Kara

Δεν ειναι τσουρεκι ουτε κουλουρι! Ειναι ομως για τον πρωινο και απογευματινο σας καφε τελειο και πολυ αφρατο!!!

πιο αφρατο δε γινεται!Με γευση κανελλας και πορτοκαλιου! 

Σημερα ειχα την εμπνευση να κανω κατι διαφορετικο και το πετυχα!
Για τον πρωινο και απογευματινο καφε σας!
Υλικα
1 φλυτζανι χλιαρο γαλα
2 φλυτζανια φυσικο χυμο πορτοκαλιου
Ξυσμα απο 2 πορτοκαλια
1 κ σ κανελα
1 βανιλια
3 αυγα τα ασπραδια τον κροκο για αλειμμα
2 φακ ξηρη μαγια
1 φλυτζανι ζαχαρη
1 φλυτζανι λαδι
1 κ γ αλατι
αλευρι οσο σηκωσει
και κομματακια πορτοκαλι γλυκο
Εκτελεση
Σε μια λεκανη εβαλα το χλιαρο γαλα, τη μαγια ,και τη ζαχαρη και αρχισα ν ανακατευω μεχρι να λιωσει η ζαχαρη και η μαγια !
Στη συνεχεια εβαλα το χυμο πορτοκαλιου ,την κανελα , τη βανιλια ,το λαδι , το αλατι , το ξυσμα, τα κομματακια απο το γλυκο πορτοκαλι και τα ασπραδια αφου τα χτυπησα στο μπλεντερ να γινουν μαρεγκα ,για να γινει πιο αφρατη η ζυμη μου!
Στο τελος εριχνα το αλευρι σιγα σιγα και ζυμωνα μεχρι να γινει μια ευπλαστη ζυμη να μην κολλαει στα χερια!
Αφησα το ζυμαρι να διπλασιαστει!
Το ζυμωσα μια φορα και το αφησα παλι να διπλασιαστει!
Οταν ηταν πλεον ετοιμο το χωρισα σε μπαλακια και εκανα 2 μεγαλες πλεξουδες . τις εβαλα στη φορμα με λαδοκολλα!
Αλειψα με το αυγο και εβαλα και λιγο σουσαμι! Το ζυμαρακι που περισσεψε εκανα 3 μπαστουνακια με σοκολατα κουβερτουρα! Τα αφησα παλι να διπλασιαστουν!
Εψησα σε προθερμασμενο φουρνο στους 150 β για μιση ωρα τις φορμες και τα μπαστουνακια λιγοτερο!
Εγιναν πολυ αφρατα και νοστιμα!
Μπορειτε να κανετε πιο μικρες και πιο πολλες πλεξουδες ατομικες!

2 3 tsoyrekakia

Sofia Kara
Sofia Kara

Από μικρο παιδί αγαπούσα την κουζίνα! Γεννήθηκα στην Έδεσσα ,έζησα όμως σπούδασα και μεγάλωσα στη Θεσσαλονίκη. Η μοίρα όμως το έφερε και για χρονιά ασχολήθηκα με τα κοινά της πόλης που ζω τώρα στην Ξάνθη! Επί 20 χρόνια διετέλεσα πρόεδρος στον ΟΤΕ και εκλεγμένη πανελλαδικά ,στο Χάντμπολ,στην τοπική αυτοδιοίκηση της Ξάνθης απο θέσεις προέδρου και αντιδημαρχος! Η μαγειρική ήταν το απωθημένο μου. Μα πιο πολύ απο όλα μου αρέσει η ζύμη! Βλέπω ,σχεδιάζω ,δημιουργώ! Αυτό είναι μεράκι ,είναι πάθος και τέχνη!


Close