Σήμερα θα κάνουμε μία επιστροφή στην παράδοση μέσα από τις γεύσεις που θα δοκιμάσουμε. Αφράτα, παραδοσιακά ατσμά με φέτα για σχολικό κολατσιό, μπουφέ αλλά και πρωινό!
- Γάλα φρέσκο 600 ml χλιαρό
- ηλιέλαιο 300 ml
- ζαχαρη 3 κουταλιές της σούπας
- αλατι 1,5 κουταλιά της σούπας
- μαγιά 50 γραμμάρια φρέσκια
- ασπραδια 2
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 1 κιλό και 1 μικρό ποτήρι
Υλικά
- φέτα Μισό κιλό περίπου
Για την γέμιση
- κρόκους αυγού 2
- κρεμα γαλακτος 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Τα ατσμά είναι παραδοσιακά πιτάκια που μπορούμε να τα γεμίσουμε όπως θέλουμε αλλά εμείς σήμερα επιλέξαμε να τα γεμίσουμε με φέτα γιατί είναι ένα τυρί που αρέσει σε όλη την οικογένεια και φυσικά πάντα υπάρχει στο σπίτι μας.
Δείτε ακόμα Ατσμά σε σχήμα πεϊνιρλί
Τα πιο αφράτα ατσμά είναι εδώ και αποτελούν μία μοναδική ιδέα για σχολικό κολατσιό, για μπουφέ αλλά και για πρωινό ή απογευματινό για όλη την οικογένεια. Είναι πεντανόστιμα και τα παιδιά θα ζητούν ξανά ξανά να τα απολαύσουν.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ατσμά με φέτα :
Εκτέλεση για τα αφράτα ατσμά με φέτα
Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το χλιαρό γάλα, το ηλιέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι, την φρέσκια μαγιά, τα ασπράδια και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Ανακατεύουμε και πλάθουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μία μαλακή ζύμη.
Αφήνουμε την ζύμη να φουσκώσει σε ζεστό μέρος σκεπασμένη για 1 ώρα. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 25 μπαλάκια και ανοίγουμε το κάθε μπαλάκι σε φυλλαράκι. Την μία μεριά του φύλλου την χαράζουμε και γεμίζουμε με θρυμματισμένη φέτα, την πλευρά του φύλλου που δεν έχει χαραγματιές.
Δείτε ακόμα Πεντανόστιμα Ατσμα ψωμάκια με ό,τι γέμιση θέλουμε
Ρολάρουμε και τοποθετούμε το κάθε ατσμά σε ένα ταψί με λαδόκολλα. Ανακατεύουμε τους κρόκους αυγών με την κρέμα γάλακτος και αλείφουμε τα ατσμά. Ψήνουμε στους 180-190 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσουν.
Tips για τα αφράτα ατσμά με φέτα
Αντί για φρέσκια μαγιά μπορούμε να βάλουμε 2 φακελάκια ξερή μαγιά. Μπορούμε να τα πασπαλίσουμε πριν το ψήσιμο, αφού τα αλείψουμε με το αυγό με σουσάμι ή μαυροσούσαμο.
Η συνταγή είναι της φίλης μας ‘Αννα Αννούλα
και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα