Συνταγή για αφράτα cupcakes με ξινόμηλο και μερικά ακόμη απλά υλικά και όλα τα μυστικά τους για σίγουρη επιτυχία.
Υλικά:
- ζαχαρη 1 κούπα
- βανίλια 1
- κανελά 1 κουταλάκι του γλυκού
- αυγα 3
- βούτυρο γάλακτος 250 γραμμάρια
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 500 γραμμάρια
- ξινόμηλα 4
- λεμονι 2 κουταλιές της σούπας χυμός
- κονιάκ 1 σφηνάκι
Για το πασπάλισμα:
- ζάχαρη άχνη Κατά βούληση
Αφράτα cupcakes μήλου με ζάχαρη άχνη και ξινόμηλο για το πρωινό όλης της οικογένειας αλλά και για τις υπογλυκαιμίες μας. Φυσικά μπορείς να χρησιμοποιήσεις και κλασικά μήλα αλλά το ξινόμηλο δίνει μία ιδιαίτερη γεύση που αξίζει να δοκιμάσεις. Αν αγαπάς τα γλυκά που δεν είναι και τόσο…γλυκά, τότε αυτά τα αφράτα cupcakes θα γίνουν τα αγαπημένα σου.
Τώρα που τα μήλα είναι στην εποχή τους, είναι μία τέλεια ευκαιρία για να δοκιμάσουμε γλυκά με μήλο, μαρμελάδες μήλου και φρουτοσαλάτες με πρωταγωνιστή το μήλο. Σήμερα λοιπόν θα σου δείξουμε μία νόστιμη και επιτυχημένη συνταγή για cupcakes με ξινόμηλο και όλα τα μυστικά τους για σίγουρη επιτυχία. Αξίζει να τα δοκιμάσεις.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα cupcakes με ξινόμηλο:

Να κερασω κι εγω για το καλο του μηνα! Το κλασικο λεμονατο αρνακι μου, με πατατουλες τηγανιτες και ρυζι μπασματι βρασμενο με το ζουμι απο το κρεας!!!! Και για γλυκακι, μηλοπιτακια με ξινομηλα (πολυτιμη συμβουλη της Giota Bellita: Ολες οι μηλοπιτες γινονται σπεσιαλ με ξινομηλα, γιατι ερχονται σε αντιθεση με την ηδη γλυκια ζυμη και προσθετουν “δροσια”)με σταγονες σοκολατας, σκετη κολαση!!!!!!! Κοπιαστε!!!!!
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Καθαρίζουμε τα μήλα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια. Τα ανακατεύουμε με το χυμό λεμονιού. Λιώνουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη, σε μία κατσαρόλα που να χωράει αργότερα τα κομμένα μήλα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά κι αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρά. Η ζάχαρη κάνει κρούστα στον πάτο της κατσαρόλας, γι’ αυτό, ανακατεύουμε καλά πριν ρίξουμε τα υπόλοιπα υλικά! Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τα αυγά αφού τα χτυπήσουμε λίγο.

Προσθέτουμε τη βανίλια, την κανέλα και το αλεύρι ώσπου να γίνει πηκτός χυλός. Ρίχνουμε τα μήλα μέσα στο μείγμα του χυλού και ανακατεύουμε καλά. Στρώνουμε το ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Ρίχνουμε επάνω κουταλιές από το μείγμα με απόσταση 3 εκατοστών.
Ψήνουμε τα cupcakes μήλου σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου για 25 λεπτά περίπου ή ώσπου να φουσκώσουν και να ροδίσουν ομοιόμορφα. Σερβίρονται κρύα, πασπαλισμένα με ζάχαρη άχνη και κανέλα! Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.
Χρήσιμες συμβουλές
Αντί για βούτυρο γάλακτος μπορούμε να βάλουμε μαργαρίνη. Αντί για αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μπορούμε να βάλουμε αλεύρι για όλες τις χρήσεις το οποίο θα το ανακατέψουμε με 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ. Το κονιάκ είναι προαιρετικό. Προαιρετικά μπορούμε να προσθέσετε σταγόνες σοκολάτας, αλλά φροντίζουμε να είναι κρύο το μείγμα, για να μην λιώσουν. Αν τα βάλουμε σε χάρτινες θηκούλες, τότε θέλουν λίγο παραπάνω ψήσιμο, γύρω στα 35 λεπτά!

Το μείγμα πρέπει να είναι πηκτό για να μην απλώσει στο ταψί. Αν θέλουμε μπορούμε να φτιάξουμε ολόκληρη μηλόπιτα ή να τα μοιράσετε σε ατομικά φορμάκια. Αν όμως είναι υπερβολικά σφιχτό το μείγμα και δεν μπορούμε να το ενώσουμε με τα μήλα, ρίχνουμε με προσοχή, λίγο χυμό πορτοκαλιού, σπιτικό ή εμπορίου ή λίγο φρέσκο γάλα! Δεν είναι πολύ γλυκά. Για να γλυκάνουν ή θα ρίξουμε άχνη και κανέλα ή θα προσθέσετε 1/4 της κούπας έξτρα ζάχαρη!
Άλλες συνταγές για cupcakes που θα λατρέψεις:
- Αφράτα Cupcakes με χρωματιστή βουτυρόκρεμα για το παιδικό πάρτι
- Cupcakes με γιαούρτι γεμιστά με Nutella
- Σοκολατένια Barbie cupcakes
Η συνταγή είναι της φίλης μας Maria Chatzisimou
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr