Αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς σκέτος αφρός. Μια συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη που θα μας λύσει τα χέρια . Το τέλειο σχολικό κολατσιό αλλά και κολατσιό για την δουλειά.
- αλευρι 550 γραμμάρια Αμερικής με 13,20% πρωτείνη
- αυγα 2 μέτρια
- Γάλα φρέσκο 300 γραμμάρια
- ξερή μαγιά 8-9 γραμμάρια
- ζαχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού
- αλατι 1,5 κουταλάκι του γλυκού
- βουτυρο 100 γραμμάρια λιωμένο (σε θερμοκρασία δωματίου)
Υλικά
- αυγα 1 μέτριο
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το άλειμμα
Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ένα γρήγορο κολατσιό τόσο για το σχολείο όσο και για την δουλειά μας το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα τοστ ή ένα σάντουιτς. Σήμερα δεν θα σας δείξουμε πως να φτιάχνετε σάντουιτς αφού αυτό το ξέρετε εσείς, αλλά πως να φτιάχνετε τα ψωμάκια.
Δείτε ακόμα Γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο με σουσάμι
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει μία μοναδική συνταγή για αφράτα ψωμάκια που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κρύα σάντουιτς αλλά και για ζεστά. Είναι τόσο νόστιμα που εμείς πολλές φορές τα τρώμε και σκέτα.
Δείτε παρακάτω την συνταγή για αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς
INGREDIENTS
550 g bread flour 13,20% protein
2 medium eggs
300 g milk
8-9 g dry yeast
1 tsp sugar
1,5 tsp salt
100 g melted butter(at room temperature)
————————————————–
1 medium egg
1 tbsp milk
GERMAN
ZUTATEN
550 g Brotmehl 13,20 % Eiweiß
2 mittelgroße Eier
300 g Milch
8-9 g Trockenhefe
1 TL Zucker
1,5 TL Salz
100 g geschmolzene Butter (bei Raumtemperatur)
————————————————–
1 mittelgroßes Ei
1 EL Milch
15′ Χρόνος Εκτέλεσης
20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος
3 ώρες Χρόνος Αναμονής
8 Ψωμάκια
Εκτέλεση για τα αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα. την μαγιά , την ζάχαρη ,τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι (αλεύρι Αμερικής με 13,20 % πρωτεΐνη).και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς καθόλου σβόλους.
Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες σκεπασμένη με μια μεμβράνη.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια των 130 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια μεμβράνη. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με 1 κτσ γάλα και αλείφουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά όλα τα ψωμάκια.
Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180 c. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα τυλίγουμε ένα ένα με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε. Τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!! Η καλύτερη ζύμη με τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ στο σπίτι. Καλή σας επιτυχία!!
Δείτε το βίντεο εδώ :
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Αμαλιάδα: Θέμα ημερών η εξιχνίαση της υπόθεσης
- Baba Vanga : Η τρομακτική πρόβλεψη της για το 2025
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν σχολεία λόγω σεισμού
- Η Γη της Ελιάς : Κουράκος και Αριάδνη ξανά μαζί και τίποτα δεν θα είναι ικανό να τους χωρίσει
- Τηλέμαχος Τσιμιρίκας: 12 χρόνια από τον τραγικό θάνατο του 15χρονου ήρωα