Αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς

Αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς σκέτος αφρός. Μια συνταγή του Παναγιώτη Παπαδάκη που θα μας λύσει τα χέρια . Το τέλειο σχολικό κολατσιό αλλά και κολατσιό για την δουλειά.

Κάθε φορά που σκεφτόμαστε ένα γρήγορο κολατσιό τόσο για το σχολείο όσο και για την δουλειά μας το πρώτο πράγμα που μας έρχεται στο μυαλό είναι ένα τοστ ή ένα σάντουιτς. Σήμερα δεν θα σας δείξουμε πως να φτιάχνετε σάντουιτς αφού αυτό το ξέρετε εσείς, αλλά πως να φτιάχνετε τα ψωμάκια.

Δείτε ακόμα Γεμιστά ψωμάκια για το σχολείο με σουσάμι

Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει μία μοναδική συνταγή για αφράτα ψωμάκια που μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε για κρύα σάντουιτς αλλά και για ζεστά. Είναι τόσο νόστιμα που εμείς πολλές φορές τα τρώμε και σκέτα.

Δείτε παρακάτω την συνταγή για αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς

ψωμάκια-για-σάντουιτς-συνταγή-

INGREDIENTS

550 g bread flour 13,20% protein
2 medium eggs
300 g milk
8-9 g dry yeast
1 tsp sugar
1,5 tsp salt
100 g melted butter(at room temperature)
————————————————–
1 medium egg
1 tbsp milk

GERMAN

ZUTATEN

550 g Brotmehl 13,20 % Eiweiß
2 mittelgroße Eier
300 g Milch
8-9 g Trockenhefe
1 TL Zucker
1,5 TL Salz
100 g geschmolzene Butter (bei Raumtemperatur)
————————————————–
1 mittelgroßes Ei
1 EL Milch

15′ Χρόνος Εκτέλεσης

20-25 λεπτά Χρόνος Ψησίματος

3 ώρες Χρόνος Αναμονής

8 Ψωμάκια

Εκτέλεση για τα αφράτα ψωμάκια για κρύα σάντουιτς

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα. την μαγιά , την ζάχαρη ,τα αυγά και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα. Προσθέτουμε την μισή ποσότητα από το αλεύρι (αλεύρι Αμερικής με 13,20 % πρωτεΐνη).και ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να έχουμε έναν χυλό χωρίς καθόλου σβόλους.

ψωμάκια-για-σάντουιτς-συνταγή-

Ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ζυμώνουμε πολύ καλά την ζύμη. Την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 2 ώρες σκεπασμένη με μια μεμβράνη.

ψωμάκια-για-σάντουιτς-συνταγή-

Χωρίζουμε την ζύμη σε 8 μπαλάκια των 130 γρ. και τα πλάθουμε σε μπαλάκια. Τα αφήνουμε μέσα στο ταψί να φουσκώσουν σκεπασμένα με μια μεμβράνη. Σε ένα μπολάκι χτυπάμε το αυγό με 1 κτσ γάλα και αλείφουμε ομοιόμορφα και προσεκτικά όλα τα ψωμάκια.

Δείτε ακόμα Αφράτα ψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού γεμιστά

ψωμάκια-για-σάντουιτς-συνταγή-

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις για 20-25 λεπτά στους 180 c. Τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα τυλίγουμε ένα ένα με μεμβράνη για να τα διατηρήσουμε. Τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει είναι έτοιμα να τα απολαύσετε!! Η καλύτερη ζύμη με τα πιο αφράτα ψωμάκια που έχετε δοκιμάσει ποτέ στο σπίτι. Καλή σας επιτυχία!!

ψωμάκια-για-σάντουιτς-συνταγή-

Δείτε το βίντεο εδώ :

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close