Αφράτα_ ζαμπονοπιτακια_ από_ την Τζένη_ Τσανακτσίδου _

Αφράτα ζαμπονοπιτάκια απο την Τζένη Τσανακτσίδου! Τώρα που τα σχολεία άρχισαν ξανά όλες οι μαμάδες θέλουμε να δίνουμε στα παιδιά μας νόστιμο κολατσιό φτιαγμένο από τα χεράκια μας. Έτσι σήμερα θα δούμε πως μπορούμε να φτιάξουμε αφράτα και ζαμπονοπιτάκια για κολατσιό στο σχολείο και όχι μόνο.

    Για το πασπάλισμα

  • σουσαμι Κατά βούληση

Αυτά τα αφράτα ζαμπονοπιτάκια μπορούμε να τα απολαύσουμε μικροί και μεγάλοι. Είναι φτιαγμένα με αγνά υλικά και μπορούμε να τα απολαμβάνουμε μπροστά από την τηλεόραση, σαν πρωινό ή σαν σνακ μέσα στην μέρα.

Δείτε ακόμα Λουκανικοπιτάκια με αφράτη ζύμη

Η συνταγή είναι πολύ εύκολη και περιλαμβάνει φθηνά υλικά, έτσι ώστε να μπορούμε να τα φτιάξουμε όλες, αφού οι καιροί είναι δύσκολοι. Δείτε την εκτέλεση της συνταγής παρακάτω:

Η συνταγή είναι της αγαπημένης μας φίλης Tzeni Tsanaktsidou

Εκτέλεση για αφράτα ζαμπονοπιτάκια

Στην αρχή βάζουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε ένα μπολ. Ρίχνουμε το νερό και το γάλα και ανακατεύουμε το μείγμα μας καλά με ένα σύρμα. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το σπορέλαιο και το αλάτι και ανακατεύουμε και πάλι με το σύρμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα 4 ποτήρια αλεύρι και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα.

Συνεχίζουμε ρίχνοντας 2 ποτήρια και ξεκινάμε να ζυμώνουμε. Ρίχνουμε μισό ποτήρι αλεύρι και συνεχίζουμε το ζύμωμα. Βάζουμε στον πάγκο μας μισό ποτήρι αλεύρι και βάζουμε την ζύμη μας, πάνω στον αλευρωμένο πάγκο. Ξεκινάμε να ζυμώνουμε.

Στο τέλος αλευρώνουμε συνέχεια τα χέρια μας με το υπόλοιπο αλεύρι και ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει αφράτη και να μην κολλάει στα χέρια. Παίρνουμε ένα μπολ και το λαδώνουμε. Βάζουμε μέσα σε αυτό το μπολ την ζύμη μας. Λαδώνουμε και την ζύμη μας απαλά από πάνω. Σκεπάζουμε την ζύμη μας και την βάζουμε στην άκρη για μία ώρα.

Στην συνέχεια βάζουμε την ζύμη στον πάγκο μας και την κόβουμε σε ίσα κομμάτια.

Αυτά τα κομμάτια τα πλάθουμε μπαλίτσες. Σκεπάζουμε τις μπαλίτσες μας για 20 λεπτά και τις αφήνουμε στην άκρη. Όταν περάσουν τα 20 λεπτά ξεκινάμε να ανοίγουμε όλες τις μπαλίτσες μας σε φυλλαράκια.

Δεν θέλουμε τα φυλλαράκια μας να είναι στρογγυλά. Τα θέλουμε μακρόστενα. Κόβουμε το κασέρι και το ζαμπόν σε μπαστουνάκια και τα βάζουμε στην άκρη. Κλείνουμε τα φυλλαράκια μας. Βάζουμε τα κασεροζαμπονοπιτάκια μας σε ταψί με λαδόκολλα. Τα σκεπάζουμε για 40 λεπτά.

Αφού περάσουν τα 40 λεπτά, τα αλείφουμε με τον κρόκο τον οποίο τον έχουμε αραιώσει με νερό. Πασπαλίζουμε από πάω με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να κοκκινήσουν, για περίπου 25 λεπτά.

Tips για αφράτα ζαμπονοπιτάκια

Αντί για ξερή μαγιά μπορούμε να βάλουμε 25 γρ. νωπή μαγιά. Το ζαμπόν που θα χρησιμοποιήσουμε καλό θα είναι να είναι σπιτικό εδώ η συνταγή. Μπορούμε επίσης να τα γεμίσουμε με φέτα, σπανάκι ή πράσο. Βγαίνουν περίπου 25 κομμάτια. Τα υλικά για την ζύμη τα μετράμε με το ίδιο ποτήρι ή κούπα.

Αν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε την ζύμη μας για γλυκιά γέμιση, απλά αφαιρούμε αλάτι και προσθέτουμε σε ζάχαρη.

Ζύμη_ για αφράτα_ ζαμπονοπιτάκια_απο _την Τζένη_ Τσανακτσίδου_ Συνταγή για αφράτα ζαμπονοπιτάκια_ Αφράτα ζαμπονοπιτάκια_Συνταγή Αφράτα _ζαμπονοπιτάκια_ Αφρατα _ζαμπονοπιτακια_ Αφράτα ζαμπομοπιτάκια_από_την _Τζένη_Τσανακτσίδου Αφράτα_ ζαμπονοπιτάκια _στο_ ταψί_ συνταγή_ Αφράτα_ ζαμπονοπιτάκια_ από_ την_ Τζένη Τσανακτσίδου_

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close