Συνταγή για αφράτη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με ζαμπόν και γκούντα.
Υλικά:
- πατατες 1 κιλό
- κρεμμυδι 1 μέτριο
- αυγα 2 μεσαία
- γκούντα 200 γραμμάρια
- ζαμπόν 150 γραμμάρια
- πιπεριά 1 πράσινη
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 3 κουταλιές της σούπας
- μαιντανος 3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένος
- ρίγανη 1 κουταλάκι του γλυκού
- Γάλα φρέσκο 1/2 φλιτζανάκι του καφέ
- ελαιολαδο 1/2 φλιτζανάκι του καφέ
- αλατι Κατά βούληση
- πιπέρι Κατά βούληση
Αφράτη και νόστιμη πατατόπιτα χωρίς φύλλο με ζαμπόν και γκούντα για το Κυριακάτικο τραπέζι αλλά και για ορεκτικό σε κάθε μας τραπέζι. Είναι χορταστική και μπορούμε να την απολαύσουμε και σαν βραδινό αλλά σίγουρα μπορεί να μπει σαν ορεκτικό σε ένα μενού με κρέας ή μακαρονάδα. Αυτή η πατατόπιτα δεν πρέπει να λείπει από κανένα τραπέζι!
Αυτή τη φορά σου έχουμε την πιο λαχταριστή πατατόπιτα που αν την δοκιμάσεις δεν θα την αλλάζεις με καμία άλλη συνταγή. Με απλά υλικά και χωρίς φύλλο, αυτή η πατατόπιτα με γκούντα, ζαμπόν και πιπεριές είναι σκέτη απόλαυση και απόλυτα χορταστική. Η διαδικασία είναι αναλυτικά και πανεύκολη κι έτσι κανένα υλικό δεν θα πάει χαμένο και η συνταγή έχει σίγουρη επιτυχία.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη πατατόπιτα χωρίς φύλλο:

Ingredients:
1 kg potatoes 1 medium onion 2 medium eggs 200 g gouda cheese 150 g ham
1 green pepper 3 tbsp flour 3 tbsp parsley 1 tsp oregano
1/2 small cup milk 1/2 small cup olive oil salt & pepper
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Αρχικά τρίβουμε τις πατάτες στο χοντρό του τρίφτη. Ρίχνουμε 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 10 λεπτά, έτσι ώστε οι πατάτες να βγάλουν τα υγρά τους. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το τριμμένο γκούντα, το ψιλοκομμένο ζαμπόν, την πράσινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια και ανακατεύουμε καλά.
Με ένα τουλπάνι, τούλι ή με τα χέρια μας στύβουμε τις τριμμένες πατάτες πολύ καλά. Τις βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέτουμε τα αυγά. Επίσης βάζουμε το ελαιόλαδο, το φρέσκο γάλα, το τριμμένο κρεμμύδι χωρίς τα υγρά του, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, την ρίγανη και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Επίσης βάζουμε αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε.
Στο τέλος ρίχνουμε από το μείγμα του τυριού ρίχνουμε περίπου τα 2/3 στο μείγμα με τις πατάτες και ανακατεύουμε. Το υπόλοιπο το κρατάμε για το τέλος. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί 24×32 εκατοστών. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα με τις πατάτες και το στρώνουμε καλά. Πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο μείγμα των τυριών από πάνω. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, μέχρι να ροδίσει, για 40 λεπτά περίπου. Σας άρεσε αυτή η συνταγή; Πείτε μας την γνώμη σας στα σχόλια.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά την εκτέλεση:
Άλλες συνταγές για πατατόπιτα που θα λατρέψεις:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr