Αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια χωρίς φύλλο, έτοιμα σε μόλις 10 λεπτά για το σχολικό κολατσιό ή το παιδικό πάρτι από τον Παναγιώτη Παπαδάκη.
Υλικά:
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 400 γραμμάρια (2,5 κούπες)
- αυγα 2 μέτρια
- Γιαούρτι στραγγιστό 200 γραμμάρια (1κεσεδάκι)
- ελαιολαδο 150 ml (2/3 της κούπας)
- αλατι 1 κουταλάκι του γλυκού
- γραβιέρα 100 γραμμάρια Τριμμένη
- ζαμπόν 200 γραμμάρια Τριμμένο
Για το άλειμμα:
- κρόκους αυγού 1
- Γάλα φρέσκο 1 κουταλιά της σούπας
Για το πασπάλισμα:
- σουσαμι Κατά βούληση
Σε μόλις 10 λεπτά και με απλά υλικά μπορείς να απολαύσεις αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια. Ο Παναγιώτης Παπαδάκης μας δείχνει τα πιο νόστιμα και αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια, ιδανικά ακόμη και για αρχάριες μαγείρισσες, που δεν χρειάζονται φύλλο και απαιτούν απλά υλικά. Η εκτέλεση είναι αναλυτική για να μην υπάρχουν περιθώρια λάθους.
Ο Παναγιώτης Παπαδάκης ξέρει πως να μας λύνει τα χέρια. Αυτή τη φορά μας δείχνει αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια που μπορούμε να τα φτιάξουμε για το παιδικό πάρτι αλλά και για το σχολικό κολατσιό, χωρίς φύλλο και μπελαλίδικες συνταγές. Με απλά υλικά και πολύ νόστιμο αποτέλεσμα, αξίζει να τα δοκιμάσετε.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για τα αφράτα ζαμπονοτυροπιτάκια του Παναγιώτη Παπαδάκη:

Σε μόλις 10 λεπτά μπορείς να απολαύσεις τα πιο πεντανόστιμα ζαμπονοτυροπιτάκια! Με αφράτη ζύμη, γεμάτα λιωμένο τυρί και ζουμερό ζαμπόν, είναι η απόλυτη λύση για πρωινό, κολατσιό ή ένα γρήγορο σνακ που ξετρελαίνει μικρούς και μεγάλους. Ιδανικά για το σχολείο, το γραφείο ή όταν θες κάτι εύκολο αλλά απολαυστικό.
INGREDIENTS
400 g self-raising flour (2.5 cups) 2 medium eggs 200 g strained yogurt (1 container) 150 g olive oil (2/3 cup) 1 tsp salt 100 g grated graviera cheese 200 g grated ham — 1 yolk + 1 tbsp milk Sesame seeds
GERMAN
ZUTATEN
400 g selbstaufgehendes Mehl (2,5 Tassen) 2 mittelgroße Eier 200 g abgetropfter Joghurt (1 Becher) 150 g Olivenöl (2/3 Tasse) 1 TL Salz 100 g geriebener Graviera-Käse 200 g geriebener Schinken — 1 Eigelb + 1 EL Milch Sesamsamen
10′ Χρόνος Εκτέλεσης
20′-25′ Χρόνος Ψησίματος
23 Ζαμπονοτυροπιτάκια
Εκτέλεση βήμα προς βήμα
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το Γιαούρτι, τα αυγά, το ελαιόλαδο, το αλάτι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα. Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι που φουσκώνει μέχρι να έχουμε μια εύπλαστη ζύμη. Ρίχνουμε την τριμμένη γραβιέρα, το τριμμένο ζαμπόν και ανακατεύουμε πολύ καλά να ενσωματωθούν μέσα στη ζύμη.


Μετράμε 50 γραμμάρια το κάθε κομμάτι τα πλάθουμε σε οβάλ σχήμα και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε από πάνω με αυγό και γάλα και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς για 20 με 25 λεπτά. Καλή σας επιτυχία!! Σου άρεσε αυτή η συνταγή; Πες μας την γνώμη σου στα σχόλια.

Δείτε αναλυτικά την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Άλλες συνταγές για ζαμπονοτυροπιτάκια που θα λατρέψεις:
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr