ζύμη-για-πιτάκια-συνταγή-

Συνταγή για αφράτη ζύμη από τα τεφτέρια της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια αλλά και για γλυκά πιτάκια με μερέντα ή μαρμελάδα. Μία ζύμη πασπαρτού για μικρούς και μεγάλους.

Σήμερα θα ετοιμάσουμε μία αφράτη ζύμη με σίγουρη επιτυχία και με απλά υλικά από τα τεφτέρια της γιαγιάς. Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για τυροπιτάκια, λουκανικοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια, σπανακοπιτάκια αλλά και για γλυκά πιτάκια με μαρμελάδα και μερέντα.

Δείτε ακόμα Μπιφτεκόπιτες με ζύμη ατσμά

Θα μας λύσει τα χέρια για το κολατσιό των παιδιών στην παραλία ή στο σχολείο αλλά και για το κολατσιό των μεγάλων στην δουλειά. Ενώ αν ετοιμάζεστε για τις διακοπές σας είναι μία τέλεια ευκαιρία για μερικά πιτάκια γλυκά ή αλμυρά, για το ταξίδι.

Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για την αφράτη ζύμη της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια

ζύμη-για-πιτάκια-συνταγή-

Εκτέλεση για την αφράτη ζύμη της γιαγιάς για τυροπιτάκια, λουκανοπιτάκια, ζαμπονοτυροπιτάκια

Σε μία λεκάνη προσθέτουμε το αυγό, το χλιαρό γάλα και την ξερή μαγιά. Επίσης προσθέτουμε το σπορέλαιο, την ζάχαρη, το αλάτι και το αλεύρι για όλες τις χρήσεις και ζυμώνουμε καλά. Στην συνέχεια σκεπάζουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος να φουσκώσει.

Δείτε ακόμα Ζύμη για Αφράτα λουκανοπιτάκια του Παναγιώτη Παπαδάκη

Έπειτα την χωρίζουμε σε 5 κομμάτια. Ανοίγουμε το κάθε κομμάτι σε μικρό φύλλο και έπειτα κόβουμε το κάθε φύλλο στα 8. Τυλίγουμε. Σε ένα ταψί με μπόλικο βιτάμ βάζουμε τα πιτάκια με την γέμιση της επιλογής μας και αλείφουμε με αυγό χτυπημένο τα πιτάκια. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς Κελσίου, στις αντιστάσεις, περίπου για 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

ζύμη-για-πιτάκια-συνταγή-

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αγγελική Χαραλαμπίδου

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα Μαγειρικές Απολαύσεις

Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ

Επιμέλεια κειμένου συνταγήςdaddy-cool.gr 

Close