Αφράτο_ελιόψωμο_

Αφράτο ελιόψωμο για όλες τις ώρες

Οι ελιές είναι καρπός που στην Ελλάδα είναι αγαπημένος και πολύ διαδεδομένος. Σήμερα λοιπόν θα φτιάξουμε ένα ελιόψωμο αφράτο και μυρωδάτο. Μπορεί να σας αρέσει και το ψωμί με γλυκάνισο.

Είναι πολύ νόστιμο και υγιεινό. Το ελιόψωμο μπορείτε να το δώσετε ακόμη και στα παιδιά χωρίς φόβο. Επίσης είναι πολύ χορταστικό και σίγουρα θα το λατρέψετε για κολατσιό στην παραλία, στην δουλειά ή στο σχολείο. Δείτε την εκτέλεση παρακάτω: 

Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη βάζουμε το νερό, την μαγιά και την ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε το μείγμα μας στην άκρη και σκεπασμένο για 10 λεπτά μέχρι να ενεργοποιηθεί η μαγιά. Στην συνέχεια προσθέτουμε το λάδι και σιγά σιγά το αλεύρι για όλες τις χρήσεις, το αλάτι, την ρίγανη και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα εύπλαστο ζυμαράκι.

Αφήνουμε την ζύμη μας για 1 ώρα σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει η ζύμη. Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια. Παίρνουμε ένα ένα τα ζυμαράκια, τα ανοίγουμε, βάζουμε ελιές και τα κλείνουμε σε μπαλάκια. Τα βάζουμε περιμετρικά γύρω από ένα ταψί.

Δείτε ακόμα Γλυκά ψωμάκια με σταφίδες

Βάζουμε ένα μπαλάκι και στο κέντρο ανοίγουμε ένα κομμάτι ζύμης, κόβουμε σε τρίγωνα, βάζουμε λίγες ελιές και το τυλίγουμε σαν λουλουδάκι. Τα τοποθετώ γύρω από το κεντρικό μπαλάκι. Μετά φτιάχνουμε κοτσίδες και στολίσουμε.

Δείτε ακόμα Γερμανικό ψωμί

Αλείφουμε με το ελαιόλαδο, τα αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει και πάλι και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 40 λεπτά περίπου, ανάλογα τον φούρνο που έχουμε, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.

Αφράτο_ελιόψωμο_

Η συνταγή είναι της φίλης μας Αλεξάνδρα Κυριάκη

και την είδαμε στην αγαπημένη μας ομάδα ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ

Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr 

Close