Συνταγή για αφράτο κέικ πορτοκαλιού με κομματάκια σοκολάτας και αλεύρι βρώμης χωρίς ζάχαρη, κατάλληλο για διαβητικούς και κάθε περίοδο νηστείας.
Υλικά:
- αλεύρι βρώμης 350 γραμμάρια
- Φυσικό χυμό πορτοκάλι 250 ml
- στέβια 20 γραμμάρια
- σπορέλαιο 100 ml
- σταγόνες σοκολάτας 100 γραμμάρια χωρίς ζάχαρη
- Ξύσμα πορτοκαλιού Από 1 πορτοκάλι
- σοδα 1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική χωρίς αλουμινίο
Συνταγή για vegan υγιεινό κέικ πορτοκαλιού με κομματάκια σοκολάτας, χωρίς ζάχαρη, κατάλληλο για διαβητικούς και κάθε περίοδο νηστείας. Είναι ένα εύκολο κέικ που μπορούμε να το απολαύσουμε όλο τον χρόνο, χωρίς ενοχές, ακόμη και σε περίοδο διατροφής.
Αφράτο κέικ χωρίς ζάχαρη με γεύση μουστοκούλουρο
Μπορεί να έχετε διαβήτη, να κάνετε διατροφή ή να είστε vegan αλλά δεν μπορείτε χωρίς γλυκό. Εμείς είμαστε μαζί σας, σαν γνωστοί γλυκατζήδες! Δεν χρειάζεται να το στερηθείτε, αρκεί να το φέρετε στα μέτρα σας. Δοκιμάστε λοιπόν αυτό το νόστιμο κέικ χωρίς ζάχαρη, χωρίς αυγά και χωρίς γάλα, κατάλληλο για διαβητικούς, για vegans και για δίαιτα.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το κέικ πορτοκαλιού με κομματάκια σοκολάτας για διαβητικούς:

Εκτέλεση
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τον χυμό πορτοκαλιού, το σπορέλαιο και την μαγειρική σόδα, με προσοχή γιατί η μαγειρική σόδα φουσκώνει. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τη στέβια σε σκόνη, τις σταγόνες σοκολάτας και το ξύσμα πορτοκαλιού και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κέικ χωρίς ζάχαρη με ελάχιστες θερμίδες
Στο τέλος βάζουμε το αλεύρι βρώμης και το ενσωματώνουμε στα υπόλοιπα υλικά. Μόλις το μείγμα ομογενοποιηθεί το μεταφέρουμε σε μία λαδωμένη και αλευρωμένη μακρόστενη φόρμα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου, στον αέρα για 1 ώρα.
Tips
Αντί για στέβια μπορούμε να βάλουμε 150 ml σιρόπι Αγαύης. Αντί για σπορέλαιο μπορούμε να βάλουμε ηλιέλαιο.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Olga Sv
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr