Συνταγή για αφράτο και αρωματικό κέικ πορτοκαλιού στο ταψί, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη για κέρασμα ή το πρωινό μας.
Υλικά:
- πορτοκαλι 1 μεγάλο
- νερό 1/2 ποτήρι
- σπορέλαιο 1/2 ποτήρι
- ζαχαρη 1μιση ποτήρι
- αυγα 4
- αλεύρι για όλες τις χρήσεις 4 ποτήρια
- μπέικιν πάουντερ 1 φακελάκι
- Ξύσμα πορτοκαλιού 1 κουταλάκι του γλυκού
- λεμονι 1/2 κουταλάκι του γλυκού στη μύτη ξύσμα
- βανίλια 2
- Γιαούρτι στραγγιστό 3 μεγάλες κουταλιές της σούπας
- αλατι 1 πρέζα
Συνταγή για μαμαδίστικο και αφράτο κέικ πορτοκαλιού, πασπαλισμένο με ζάχαρη άχνη για κέρασμα αλλά και για το πρωινό μας. Ένα αρωματικό κέικ με γεύση πορτοκαλιού που θυμίζει τα κέικ που τρώγαμε όταν ήμασταν μικρά. Χωρίς φόρμα για κέικ!
Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με επικάλυψη λευκής σοκολάτας
Το κέικ πορτοκαλιού είναι από τις πιο ευχάριστες και…νόστιμες παιδικές μας αναμνήσεις. Μπορεί να μην έχετε φόρμα για κέικ όμως μπορείτε να φτιάξετε ένα αφράτο και φουσκωτό κέικ πορτοκαλιού στο ταψί. Πασπαλίστε το με ζάχαρη άχνη και έτοιμο το γλυκάκι μας.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το αφράτο κέικ πορτοκαλιού στο ταψί με ζάχαρη άχνη:

Εκτέλεση
Στο μπλέντερ βάζουμε το πορτοκάλι ξεφλουδισμένο και το πολτοποιούμε μαζί με το νερό, το σπορέλαιο και τη ζάχαρη. Αφού ομογενοποιηθεί το μείγμα προσθέτουμε τα αυγά, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις που μέσα έχουμε διαλύσει το μπέικιν πάουντερ, το ξύσμα πορτοκαλιού και το ξύσμα λεμονιού.
Αφράτο κέικ πορτοκαλιού με σταγόνες σοκολάτας
Προσθέτουμε επίσης τις βανίλιες, το στραγγιστό γιαούρτι, το αλάτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Λαδώνουμε ένα στρογγυλό ταψί του φούρνου, μεταφέρουμε εκεί το μείγμα και το στρώνουμε. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου για 50 λεπτά.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Λένα Αντωνίου
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr