Συνταγή για εύκολο και αφράτο red velvet κέικ με κρέμα τυριού για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, σαν τούρτα του Δημήτρη Μιχαηλίδη.
- ζαχαρη 320 γραμμάρια
- βανίλια 2
- βουτυρο 220 γραμμάρια λιωμένο
- ηλιέλαιο 80 ml
- αυγα 6
- Γιαούρτι στραγγιστό 240 γραμμάρια
- Γάλα φρέσκο 120 ml
- αλέυρι που φουσκώνει μόνο του 520 γραμμάρια
- κακαο 20 γραμμάρια
- χρώμα ζαχαροπλαστικής 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο
Υλικά
- τυρί κρέμα 200 γραμμάρια
- βουτυρο 120 γραμμάρια σε θερμοκρασία δωματίου
- ζάχαρη άχνη 200 γραμμάρια
- αλατι 1 πρέζα
- βανίλια 1
Για την κρέμα τυριού
Red velvet υγρό σουφλέ σοκολάτας
Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου πλησιάζει και όλοι οι ερ@τευμένοι, ετοιμάζονται για μία πολύ σπέσιαλ βραδιά! Ο Δημήτρης Μιχαηλίδης, μας ετοίμασε ένα red velvet κέικ με πολλές στρώσεις σαν τούρτα με τυρί κρέμα που θα γίνει ανάρπαστη την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου και όχι μόνο.
Δείτε παρακάτω την εκτέλεση για το red velvet κέικ για του Αγίου Βαλεντίνου:
Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τη ζάχαρη, τις βανιλίνες, το λιωμένο βούτυρο και το ηλιέλαιο και ανακατεύουμε με σύρμα. Στο ίδιο μπολ προσθέτουμε τα αυγά ανακατεύοντας ταυτόχρονα με το σύρμα. Τοποθετούμε στο μείγμα το γιαούρτι και το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το αλεύρι, το κακάο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Ρίχνουμε 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει όλο το μείγμα κόκκινο χρώμα.
Χύνουμε το μείγμα σε 2 λαδωμένα τσέρκια 20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 35′. Ρίχνουμε σε ένα μπολ τυρί κρέμα, το βούτυρο, την άχνη, το αλάτι και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε καλά μέχρι να έχουμε μία κρεμώδη υφή.
Τουρτα Red Velvet για του Αγίου Βαλεντίνου-Red Velvet cake recipe
Αφού έχουμε αφήσει τα κέικ να κρυώσουν καλά μετά το ψήσιμο, κόβουμε το πάνω μέρος τους ώστε να μας μείνουν 2 ίσιες βάσεις. Τοποθετούμε σε πιάτο το ένα παντεσπάνι και απλώνουμε πάνω του τη μισή ποσότητα από την κρέμα.
Προσθέτουμε από πάνω το άλλο παντεσπάνι και την υπόλοιπη κρέμα απλωμένη. Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια το παντεσπάνι που είχε κοπεί και είχε περισσέψει από πριν και στολίζουμε την πάνω στρώση κρέμας με αυτά.
Δείτε την εκτέλεση στο παρακάτω βίντεο:
Δείτε όλες τις λαχταριστές συνταγές μας με ένα κλικ εδώ
Επιμέλεια κειμένου συνταγής: daddy-cool.gr
Ειδήσεις σήμερα
- Ζώδια : Ερωτικές Προβλέψεις Εβδομάδας από 16/12/2024 ως 22/12/2024 για όλα τα ζώδια
- 20 πρωτότυπες συνταγές για Χριστουγεννιάτικο κορμό- Το ιδανικό επιδόρπιο για το γιορτινό τραπέζι
- Φως στο Τούνελ- Υπόθεση Αμαλιάδας : Ολη η αλήθεια για το τι έγινε το βράδυ πριν πεθάνει ο Παναγιωτάκης
- Άγιος Έρωτας : Η Χλόη φυλακισμένη σε ένα αγρόκτημα μακριά από τη Στέρνα
- Καιρός: Καταφτάνει η βαρυχειμωνιά – θα «ασπρίσει» και η Πάρνηθα τις επόμενες ημέρες